@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.
Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Gün doğmadan neler doğuyor. Vay canına. Pasaport veödeme kısmının gelmesine ben de sevindim. Sevineceğim. Gereksiz Başvuruları Engelleyecektir. Bir de Bu Sene Başvurunun Sarkması çoğu insanın çekilişe katılmasını azaltacaktır çünkü çoğu insan unuttu bile. Bakalım Ne zaman belli olacak bu işler. Merakla Bekliyoruz.
@Kekw Daha kesin değil. Henüz tam açıklanmadı. Bu sızdırıldığı belirtilen bir haber kesinliği yok ama eğer böyle bir şey olursa başvurular yarı yarıya düşer. Benim çevremde başvuran 6 kişi var bu olursa mesela sadece ben başvururum öyle düşünün 
@elbruz malesef durum oyle degil bunu nasil anlatirim bilmiyorum ama yasanilip gorulecek bir durum kacak calisanlarin abd ekonomisine bir eksisi yok aksine artisi var cunku vergi oduyorlar hala ama hic bir sosyal yardimdan yararlanamiyorlar ekonomiye asil yuk bilerek dusuk gelirli olarak hayat surdurmeye calisanlar onada guzel bir duzenleme geldi sonunda food stamplari kestiler veya baya dusurduler section 8 e duzenleme getirdiler vs vs... ayrica ingilizceniz yoksa turk patronlarin %99 u sevilmez isin gercegini ogrendikten sonra cunku kole ariyor bir yogunlugu mesela Chicago dayim eleman arayan turk marketi var saatlik 10 dolar veriyor yasalara aykiri minimum wage 14.5 dolar ama adam muhtac olan birinin cikacagini biliyor ve buna gore davraniyor.
@T-C-Kubilay-Dikici Merhaba hocam bende o bahsettiğiniz kurye arkadaş ile aynı kefedeyim açıkcası Liseyi 75 gibi ortalama bir diploma notu ile bitirdim yani ne çok uçuk kaçık dehayım ne de çok işe yaramaz bir öğrenciydim. Lisenin başında Üniversitelere kariyer yapmaya vb şeylere karşı olan hevesim Lisenin 3'üncü sınıfına geldiğimde gerçeklerle biraz tanışınca uçtu okuyanların bir çoğunun iş bulamaması bir çoğunun bulupta maaşlarının haklarından az olması ben neden 4 sene daha okuyayım izlenimini oluşturdu.
Başından beri okulu ve o eğitim ortamını seven biri değildim sürekli hiç sonu gelmeyecek bir döngüde bir türlü başlayamayacağım bir şeyin eğitimini alıyor gibiydim. Zaten sevmediğim bu okul eğitim üçgeni hele bir de bu gerçekler suratıma tokat gibi çarpınca artık hiç katlanılmaz oldu lisemi bitirdim en azından Liseye kadar olan eğitimi alabilmek adına sonrasında hiç okul ile alakalı suratımı dönüp bakmadım bile Ne bir üniversite sınavına girdim ne başka şeyler yaptım.
İngilizcesi iyi bir birey olarak Turizm sektöründe çalışmaya başladım Otellerde resepsiyonist olarak çalıştım adını vermek istemediğim 3 harfli market zincirinde bile 3 ay kadar bir tecrübem oldu genel olarak hayatın beni savurduğu şekilde para kazanabiliceğim tecrübe geliştirebiliceğim her yere odaklandım en son Turizm sektöründe ön büro bölümünde dikiş tuttu dilimin iyi olması Bilgisayarlar ile aramın iyi olması genel anlamda o bölümde beni daha efektif yaptı. Sonrasında yurt dışına açılma Türkiyeden çıkıp Fırsatların daha geniş olduğu ülkelerde farklı şeyler deneme düşünceleri beni cezbetti 19 yaşımda başladım ve tam 6 ülke gezdim en 20 yaşımda Avrupada 9 ay falan yaşadım çalıştım Fabrikada bir makine opreatörü olarak şimdi home office şekilde Turizm sektöründe yine devam ediyorum bu sefer acenta kısmında.
Özetle hayat durmadan bir sağa bir sola savurdu belki kariyer yapacağım deseydim para kazanmak yerine bir meslek edineceğim diyse uğraşssaydım bu durumda olmazdım. Gençler gerçekten kendimden de örnek biçebilirim paranın ve hızlı adımların peşinde hiç yalan konuşamam. Ama şu da bir gerçek kariyerin bile bir halta yaramadığı bir simülasyon burası. Ben burada okumuş olsaydımda hayatımda çok bir şey değişmeyecekti o yüzden bu yaptıklarımdan hiç pişman değilim. 4 sene bir okul okuyup düşük maaşlar ile patron yalakalığı yapmak veya iş bulamayıp hamburger kızartmak yerine farklı iş kollarında deneyim edindim dilimi geliştirdim Yurtdışında hem turistik hem yaşam anlamında denyimler elde ettim ve en önemlisi gençliğimi yaşadım özgürlüğümün tadına baktım bu benim için fazlasıyla yeterli.
Sonraki adımda ne düşünüyorum Amerika'ya göç ettikten sonra yine 1-2 sene hayatın beni savurmasına izin vericeğim oradaki sistemi çözmeye deneyimler elde etmeye devam ediceğim tüm bunlar bittikten sonra kariyer anlamında Amerikada bir Üniversite okumak istiyorum ve sonunda orada bir kariyere sahip olabilme umudum var. Ve o şekilde ilerleyeceğim. Tüm hayat hikayemi anlatmış gibi oldum ama evet durum bu ben dahil gençlerin hiçbir umudu yok. Kimisinin umudu günde 16 saat çalışan kurye gibi paranın içinden geçmek evlenmek bir şeyler yapabilmek kimisinin umudu benim gibi elinde bir şans var kapı açılmış bir an önce simülasyondan kaçabilmek bir kısmı her ne kadar ben inanmasamda o kariyer hayatına inanıyor ve üniversiteler hala genç dolu bir kısmı anne babasından yiyor adamın dünya umrunda değil varlıklı aile var.
Ama en üzücü şey Ev genci dediğimiz çok sakat bir kavram oluştu Türkiye'de tüm bu durumlar yüzünden ne okumak isteyen,ne kaçmayı planlayan,Ne para kazanmak isteyen kısacası hiçbir şey yapmayıp sadece nefes alıp oyun oynamak müzik dinlemek gibi aktivitelerle tabiri caiz ise ot gibi yaşamayı kabul etmiş insanlar oluştu toplumda. Ki bunların bir kısmıda benim yakın arkadaşlarım tanıdığım insanlar yüzlerine söylediğim halde umursamazlar gelecekten umudu yok çünkü adamın kendinden de ülkeden de herşeyden vazgeçmiş bundan daha sıkıntılı bir durum yok... Yolumuz açık olsun. Ben sizin düşünceniz konusundada bence hiç kariyer falan demeyin gidin benim nacizane tavsiyem 40-50-60 benden büyük abilerime ne diyeyim ki o yaştaki insanlara tavsiye vermek bana düşme ama bence çocuklarınızın hayatını kurtarın keşke benim babamda benim için bunu zamanında yapabilseydi kendi bacağımdan asılmasaydım yapabiliyorsanız siz yapın bundan onurlu bir şey yok saygılar...
@heyysanadiyom Merhaba hocam yorumunuzu okudum ama yinede benim fikrim değişmedi ben hala ABD'nin güvenli olduğuna ikna olmuş değilim. Şimdi yatarı yok suç işliyorlar gibi varsayımsal hukuki yönlendirmeler ile böyle şeylerin hesabının yapılması bir kere en başından yanlış. Hocamızın verdiği örnekte bile adalet sistemi üzerinden çok fazla eleştiri var yani sizin eleştriniz infaz kanunu,Mattia ahmet minguzzi ve benzeri olaylar realist pencereden baktığımızda güvenliği değil daha çok ceza kanununu ilgilendiren meseleler ki bu konuda zaten size katılıyorum ABD kanun konusunda Türkiyeden daha uygulayıcı adalet yukarıda.
Ama bizim burada bahsetmeye çalıştığımız şey realist bir şekilde güvenlik algısı Türkiye gibi ceza kanunun zayıf olduğu bir ülkede bile öldürülme ihtimaliniz kişi başına bir sürü silah düşen bir ülkede olduğundan zayıf. Avrupa ülkelerinde dünyanın öteki ucunda asyada bile öldürülme ihtimaliniz bir ABD kadar yüksek değil maalesef ABD şiddet suçlarıyla çok meşhur bir ülke ve bunu güzellemeye gerek yok ha göç etmeyelim demiyorum ama bu durumu değiştirmiyor gülü seven dikenine katlanır misali gidiyoruz ki Türkiye ile ABD kıyaslamıyorum Türkiye'nin kusurları o kadar fazla ki demek ABD'de güvenlik sorunu demeden hala gidiyoruz gitmeyi hayal ediyoruz devamını kıyaslamaya zaten gerek yok.
Ama maalesef bu işi kanunlar üstünden güvenliği sınıflandırmanız yanlış isterseniz kanunlar çok iyi uygulansın risk durumu daima önemlidir. İnanın bana siz öldükten sonra o adamın kaç bin yıl veya kaç yüz yıl ceza alıcağı gram umrunuzda olmuyor. Öldükten sonra oyun bitiyor Game over. O saatten sonra hukuk sisteminin bir anlamı yok güvenlik konusunda en iyi sistem sadece o suçu oluştuktan sonra çözen değil oluşmadan önce çözebilen sistemdir o yüzden bireysel silahlanmanın baştan sona bir safsata olduğuna inanıyorum. Sivilin silaha ihtiyacı yok.
Özetle kanun siz hayatta olduğunuz sürece var siz öldükten sonra kanun yok. O Yüzden istediği kadar kanunlar uygunlansın ben hayattan koptuktan sonra devamına takılamam..
@Atlantis00 ABD Dünyanın en güvenli ülkesi değil hatta güvenlik konusunda çok zayıf bir ülke bile. Maalesef ABD bir harikalar diyarı değil dediğiniz gibi daha önce Avrupada'da yaşadım orası da bir harikalar diyarı değil 9 aylık avrupa deneyimimde işci olarak oradayken yasaklı madde gibi bir çok şeye bile denk geldim ben. Yani dünyanın hiçbir bölgesi mükemmel değil niye insanlar ABD istiyor çünkü Türkiye ile teraziye koyduğunuzda ağır basan şeyler var insanlar iyi şartların peşinde.
Ama ben genel olarak bu insanların gidicekleri ülkeyi çok iyi görme cennetleştirme ilüzyonunun bilgisizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Ne demek istiyorum derseniz tabiki kimseyi hedef göstermeden burada sabahtan akşama kadar ABD'yi öven veya her türlü konuda gerçekleri görmezden gelen genel anlamda yurt dışına göç'ün bir rüya olduğunu düşünen bir çok kişinin gerçek bir yurt dışı deneyimi yok. Ne bir turistik olarak ne Exchange olarak. Evet burada çok iyi insanlar var ama maalesef bir çok insanın hayatında tek bir yurt dışı deneyimi yok ve internette izledikleri üzerinden bir Ütopya oluşturuyorlar. Moğolistan Makedonya gibi fakir ülkelerden tutun Japonya ve Almanya gibi lokomotif büyük ekonomiler ve farklı kıtalarda farklı gelir düzeylerinde ülkeler gezdim Şunu çok rahat söylebilirim ki o çok yeşil görünen çimler içeriden o kadar da yeşil değil.
Türkiyeyi övmüyorum bende buradan gitmek istiyorum ki gitmek istemesem YeşilKartForum doğru yer değil konuşmam için ama inanın bana öyle kötü ülkeler var ki aslında sizin cehennem olarak nitelendirdiğiniz Türkiye cehennem değil. Burada Afrikada insanlar aç kuzum felsefesi yapmıyorum ben balkanlardaki bir çok ülkeden asya bölgesinde bir çok ülkeden bahsediyorum. Hindistan,Moğolistan,Makedonya,Pakistan gibi Suriye gibi ki komşumuzdur bir çok ülkeyi düşünürseniz Ben Türkiyenin bir çeşit araf noktası olduğuna inanıyorum öldürmüyor ama kıvrandırıp süründürüyor. O yüzden çimlerin her zaman dışarıdan göründüğü kadar yeşil olmadığını hatırlamakta fayda var sizin dedikleriniz kesinlikle doğru katılıyorum... Hiçbir ülke ABD'de dahil harikalar diyarı değil.
Videodaki arkadaş keşke tarihleri de sızdırsaymış bekle bekle ağaç olduk 
Hafta içi pasaport başvurusu yapacağım. Aynı hafta geleceğini düşünürsek ve haftaya çarşamba da başvurular başlar diye düşünürsek, bir sonraki haftaya kadar başvuru süresi açık olur değil mi? Bu sene gecikti evet ama başvurunun son süresi de aynı gecikme kadar gecikecek mi acaba?
Şimdi videoya baktım da 18 haziranda başvuru yapmış olarak yazan bir success sayfası gösteriyor. Haziran ayında uygulama geliştirilirken alınmış görüntülermiş gibi bir izlenim bıraktı bende. Bu da bu tür değişikliklerin aylar öncesinden aslında yapıldığını gösteriyor. Bu seneki gecikmelerin sebeplerinden birine de sistemi güncellemenin uzun sürdüğü iddiasıydı. Eğer video doğruysa gecikmenin sebebi bu değil.
Tezat bir durum var ortada;
1 USD şartı kişilerin tanımlaması için getirilecek deniyor yani boş başvuru olmasını önlemek adına.
Peki pasaport + 1 USD neden gelsin ki?
Pasaport başlı başına zaten tanımlama için yeterli olacak üstüne 1 USD çok saçma olur. Sistemin dönmesi için küçükte olsa bir katkı olarak düşünenlerde var bu 1 USD olayını ama bence bu denli bir düşüncede yoktur.
Benim düşüncem Pasaport şartı gelmeyeceği yönünde.
@Yaheli başvurular başlamadan bilemeyiz tabii. Bu video komple fake de olabilir. Bir şekilde eski başvuru sayfalarını alıp (web archive gibi) yapay zeka yardımı ile düzenleyip ödeme ve pasaport ekranlarını eklemiş de olabilirler. Yani ortada büyük bir sazan avı da olabilir. En iyisi bekleyip görmek.
@dilmel adam genelde sahte videolar değil bilgilendirici videolar paylaşan birinin o denli sahte bir fotoğraf üzerinden insanları kandırabileceğini düşünmüyorum. Mantıklı düşünürsek eğer dediğiniz doğru sayfada görene kadar her şey muallakta tabii ki ama adamın fake video atabileceğini düşünmüyorum. O kanalı uzun süredir takip ediyorum hep bilgilendirci videolar.
info.govpublicdoDownloadDocumentobjectID=161086100.pdf
Tam görsel pdf olarak ekte arkadaşlar.
@Witch-Lilith doğrudur hocam. Umarım o arkadaşı da kandırmıyorlardır diyelim o zaman 
Birkaç reddit sayfasında da bu belge dolanıyor. Üstelik kaynak site adresi de .gov uzantılı. Var bir şeyler ama hadi hayırlısı diyelim.
@dilmel O arkadaş dediğiniz kişi baya bir bu konu üzerinde çalışan ve bağlantıları olan birisi ingiliz asıllı bir amerikan vatandaşı
Bence öyle bir fake bir görsel üzerinde uğraşabileceğini hiç düşünmüyorum ama dediğiniz gibi hayırlısı ..
@Kekw bizim ülke açısından düşünecek olursak unutma kısmını düşünmemek gerekir. Çünkü başvurular açıldığında alakalı-alakasız instagram sayfaları bol bol paylaşım yapacaktır. Başvurularda büyük değişiklik!!! şeklinde yapılan bir paylaşım bile ilgiyi alakayı çekecektir. Daha haber sitelerini saymadım bile. Her sene A-Z'ye tüm haber siteleri paylaşım yapıyor.
Yine bizim ülke açısından düşünecek olursak 1 dolar etki etmeyecektir. Sadece başkasının adına başvuru yapanlar olmayacaktır, bu da faydalı. Ancak pasaport şartı gelmesi katılımı azaltacaktır. Pasaportu olmayan ve öğrenci olmayan veya kısacası ucuza pasaport alma imkanı olmayan gençler bir kere başvuru yapamayacak.
Hep derim ben dahil 100 kişi başvursa bana çıkmaz diye. Şans da önemli bu işlerde. Benim yaptığım hesap da aslında bir noktadan sonra gereksiz oluyor. Çünkü milyonlarca kişi başvursa da çıkabilir, başvurular yarı yarıya azalsa da çıkmayabilir. Matematik, şansı kurtarmayabiliyor 
Bu da CHatGPT'den ne kadar dikkate alınır bilemem ama yasal süreç hakkında yazdıklarını dikkate alırsak süreç bu şekilde ilerliyor olabilir.

1 senelik aradan sonra yeniden selam arkadaşlar :)) ilk basvuru senem ve hüsranımın üzerinden biraz küstüm biraz da kendime kızdım neden heveslendirdim kendimi kesin çıkıyormuş gibi diye derken geldi yolumuz yine buraya sevgili forumumuza. Hepimizin umduğu başvuru ücreti geldi biraz dandik bir rakam olsa da yine de caydırıcı etkisi olacaktır, umarım son konuşulanlar gibi pasaport zorunluluğu da getirilir. Laf olsun diye başvuran insanların elenmesi bile iyi bir şey hepimiz için. Noel yaklaşıyor, Noel'e dek açılır diye umuyorum, greencard tarihindeki çarşamba totemi bozulacak mı o da belli değil bu sene çok farklı bir sene bekleyip görelim :)) Sevgiler.
@barisakkaya hocam bu tür yapay zekalar kendi içlerinde eğitildiği verilerle yanıt veriyor. 2022'de evet iptal edildi ama günümüzde ne olduğu belli değil, bunu da içindeki verilere bakarak bilemiyor. Daha iyi sonuç almak için arama moduyla sormak lazım. İnternetten arama yapıp sonuçları derleyip size özetliyor.
@barisakkaya Haklısın ben sadece şunu yasal olarak bu durumda ne gibi süreçler yaşanır bunu öğrenmek istedim.
Mahkeme kararı vs iptal edildiği için gelmeyeceğini paylaşanlar vardı. İptal edilme durumunun yasal dayanağını öğrenmek istedim.
@Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Gün doğmadan neler doğuyor. Vay canına. Pasaport veödeme kısmının gelmesine ben de sevindim. Sevineceğim. Gereksiz Başvuruları Engelleyecektir. Bir de Bu Sene Başvurunun Sarkması çoğu insanın çekilişe katılmasını azaltacaktır çünkü çoğu insan unuttu bile. Bakalım Ne zaman belli olacak bu işler. Merakla Bekliyoruz.
Merak etmeyin Twitter sayfaları haber sayfaları tiktok'lar , Instagram Reels ile birçok kişiye duyurulur ha bir de YouTube videoları
pasaport şartı gelirse şayet duyursalar bile daha az kişi başvurur