Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• biz boşuna mı buradayız?
    dd2af8c2-86b3-4c8b-ac25-ed41e5973647-image.png

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@mertq Amerika'nın eski Amerika olmadığı ve olamayacağı da bir gerçek artık. Anca bizim ülkede sıfır olan biri için cazip bir yer. Eski albenisi kalmadı maalesef bence. Bu yüzden artık gc harici gidip yaşamak için efor harcamıyorum

• Yasaklı

@Atlantis00, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@mertq Amerika'nın eski Amerika olmadığı ve olamayacağı da bir gerçek artık. Anca bizim ülkede sıfır olan biri için cazip bir yer. Eski albenisi kalmadı maalesef bence. Bu yüzden artık gc harici gidip yaşamak için efor harcamıyorum

İçini bilmiyorum ama medyadan gördüğüm kadarıyla hukukun uygulandığı yegane ülkelerden biridir ABD ve bu bile orada yaşamak için tek başına yeterli bir sebep , hukuk varsa orada yaşanılır

• @Atlantis00 Evet hocam, Haklısın valla. 2000lerden sonra orada olacaktın, veya lise hayatını orada yaşayacaktın. Eski havası kalmadı fakat bu ülkeden kurtulmalıyız.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@mertq Hocam önceki gönderilerimde mevcut. Hep hayalim 2012-2020 arası ABD'de yaşamaktı. Artık kendi açımdan pek albenisi kalmadı tamamen GC olur da çıkarsa gider 5 sene vatandaşlık alır dönerim kafasındayım. Her türlü bu ülkeden iyi bu bir gerçek fakat ben kendi açımdan artık burada daha fazla artım olduğunu anladım. Herkes için değişir bu durum tabii dediğimiz gibi. Örnek olarak https://x.com/mylesmill/status/1300053562836299778 şöyle bir haber mesela. Buradan kaçıp gitmek istediğim ülke artık bu değil yani hocam maalesef.

• @Atlantis00 Benim göç konusunda biraz bakış açım farklı hocam göç psikolojisine biraz farklı bakıyorum ben yani göç etmeye istemeye iten nedenlerden biride benim için farklı

özellikle bu forumda yani bence burada göç etmek isteyen herkese yönelik söylüyorum bunu kendimde dahil ben göç psikolojisinin altında Kapana kısılmışlık hissi olduğuna inanıyorum. Ne demek istiyorum derseniz Bugün Alman vatandaşı bir Türk geliyor Türkiye'ye burada yaşıyor soruyoruz ya niye burdasın neden gitmiyorsun biz kaçmak için kendimizi yırtıyoruz senin burada ne işin var sonra şunun farkına varıyorsun günün sonunda Türkiye kötü bir durumda Evet. Ama o adam burada çünkü o adamın ikinci bir pasaportu var canı sıkıldığında tek bir uçak bileti ile gelmemek üzere geri gidebiliyor o Türkiye'de kalmayı kendi seçimi gibi hissediyor çünkü çıkış bileti hazır. Ama bizim için Türkiye'de kalmak hapiste olmak ile aynı anlamı taşıyor. Çünkü bizim için bu bir seçim değil Zorunluluk durum kötü gitmek istesek bile gidemiyoruz kalmak zaten bir seçim değil buna zorundayız. Fark tam olarak burada başlıyor. Bugün Bir ABD pasaportum olsa belki göç edicem diye bu kadar kendimi yırtmazdım zamanımın tadını çıkarır ve kasmadan yaşardım bence temel sorun bu göç psikolojisindeki bu. Kötü şartlarda olan bir ülkeye hapsolmuşluk hissi seçeneğin yok ve burada kalmak dışında çaren yok gibi hissediyorsun ve bu göç etmeye zorluyor o isteği körüklüyor.

• bu sene heralde çekilişe başvuru yapamayacağız baksanıza hala başvurular başlamadı

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Ekto-Oktan evet hocam. Aslında bakış açımız aynı zaten. Az önce dediğim gibi Gc çıkarsa gider vatandaşlık alır 5 sene sonra tekrar Türkiye'ye dönerdim. GC'ye katılmakta ki tek amacım bu sizinde dediğiniz gibi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Atlantis00 @redsat2000 tam da dediğin gibi yaptı şimdi burada kaldığı yerden devam ediyor

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@ayvalik10 Hayat su gibi geçiyor abi. Özellikle son birkaç yılda bazı sevdiklerimi kaybettikten sonra bunu daha net anladım. Hayata bakış açım çok değişti. Hayatta ki en büyük lüksün özellikle özel günlerde, bayramlarda, yılbaşı gibi günlerde sevdiklerinle sağlıklı sıhhatli şekilde aynı sofraya oturabilmekmiş aslında. Kendi açımdan böyle düşünüyorum. O yüzden GC çıkarsa vatandaşlık alır, ufakta birikim yapıp tr ye dönmek çok mantıklı bir seçenek. İnşallah bu abi içinde hakkında en güzeli olur. 🙂

• İyice Suyunu Çıkardı Canım Başkanım!!

"Vize sisteminde dünyada bir ilk: Bu kişilerin başvuruları anında reddedilecek
    ABD Dışişleri Bakanlığı, dünya genelindeki konsolosluklara gönderdiği yeni talimatla tartışma yaratacak bir uygulamayı yürürlüğe koydu. Buna göre konsolosluk yetkilileri, obezite veya belirli sağlık sorunlarına sahip kişilerin vize başvurularını, gerekli gördükleri durumda doğrudan reddedebilecek.

Trump yönetiminin onayıyla devreye giren yeni düzenleme, başvuru sahiplerinin ABD’ye geldikten sonra kamu sağlık sistemine yük oluşturma riskine dayanıyor. Yetkililer, vize değerlendirmelerinde kişilerin maddi durumu, sağlık geçmişi ve sürekli bakım gerektirip gerektirmediği gibi kriterleri dikkate alacak.

Bakanlık, uygulamanın amacını “ABD kamu kaynaklarının korunması” olarak açıkladı. Buna göre konsolosluk görevlileri, başvuru sahiplerinin sağlık durumlarının ve ekonomik koşullarının uzun vadede kamuya mali yük getirip getirmeyeceğini inceleyecek.

KALP-DAMAR HASTALARI, DİYABET VE OBEZİTE ÖRNEK GÖSTERİLDİ
    ABD basınında yer alan haberlere göre, talimatta özellikle kalp-damar hastalıkları, solunum problemleri, kanser, diyabet ve ruh sağlığı bozuklukları risk grubunda sayıldı. Ayrıca obezite, yüksek tansiyon ve astım gibi kronik rahatsızlıklar da potansiyel vize reddi gerekçeleri arasında yer aldı.

Yeni yönergeye göre konsolosluklar, vize başvurusunda bulunan kişilerin uzun vadede kendi sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak finansal imkânlara sahip olup olmadığını sorgulayacak.

EMEKLİLERDEN EKONOMİK GÜVENCE ŞARTI
    Emeklilik çağındaki başvuru sahipleri ise, çalışmadan geçimlerini sağlayabileceklerini belgelemek zorunda kalacak. Düzenleme, Trump yönetiminin daha önce yürürlüğe koyduğu ve kamu yardımı alan göçmenlere oturma izni ya da yeşil kart verilmemesini öngören kararnameyle de paralellik taşıyor.

KISA SÜRELİ VİZE BAŞVURULARI BELİRSİZ
    Yeni uygulamanın, özellikle turist vizeleri gibi kısa süreli başvurularda nasıl uygulanacağı ise henüz netleşmedi. Öte yandan, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 16’sı obezken, ABD’de bu oran yüzde 40’a kadar çıkıyor.

Uzmanlar, bu düzenlemenin sağlık temelli ayrımcılığa yol açabileceğini ve küresel çapta ciddi tepkiler doğurabileceğini belirtiyor."

• ben kronık kalp hastasıyım ozaman işim zor sanırım vermezler vıze

• @Fouray selamlar abi fotoğrafı çekinmeden önce fotoğrafciya özenle belirttim hiç oynama yapmayın nasıl çıktıysa öyle gönderelim diye o da biliyorum en ufak şeyde bile dikkat ediyorlar oynamıyoruz merak etmeyin dedi sonuc böyle ortaya çıktı emin olmak için fotoğrafı çektikten sonra kendim makineden bakmak istedim gösterdi burda gözüken fotoyla aynı gozukuyordu oynamamış gibi ama bilmiyorum eğer ufak oynamalar yaptıysa

• ⭐⭐⭐⭐

Başkan Donald J. Trump hükümeti resmen yeniden açacak tasarıyı imzaladı, government shutdown 43 gun sonra bitti.

• @elbruz Kaynak belirtirmisiniz lütfen. Afaki bir yazı olmasın inandırıcılığı adına..

• @Witch-Lilith haberleri araştırınca bulunabiliyor

• ⭐⭐

@elbruz Bunu okumuştum, bir de vizeye başvuranların sosyal medya hesaplarının incelenmesi diye bir şey vardı. Allahtan "may be denied" diyor 🙂

Lakin, bir ABD vatandaşı olsam, emin değilim ama sanırım oyumu Trump'a verirdim. Dışarıdan bakıldığında adamın uygulama ve söylemleri "saçma" gelse de, içeriden bakıldığında -elbette ciddi oranda muhalefet var- aslında hiç de mantıksız değil. Tabi her söylemi, her uygulaması için söylemiyorum kesinlikle.

Ben nasıl bu ülkede Afgan ya da Suriyeli istemiyorsam, rahatsız oluyorsam, benim ülkemin geleceği için söz haklarının olmasını istemiyorsam (liyakatsiz olanlarının) bu insanların da bilmem kaçıncı dünya ülkesinden, medeniyetin m'sini bile bilmeyen, oradaki huzuru, güvenliği bozma riski teşkil eden insanların ülkeye GC ya da normal vize ile gelmesi konusunu zorlaştırması aslında hiç de "absürd" bir durum değil.

PS: Trump amca bak seni tutuyorum, KCC ile bir görüş de benim işi hallet 🙂

• Bu ileti silindi!

• @SUAT-GUNAY göçmenler konusunda aynı fikirdeyim. Sonuç olarak oradaki kaçaklar bir yandan bizi de etkiliyorlar. İş gücü gerektiren işlere saldırdıkları için yevmiye düşürüyorlar. Mesela bizimkiler dahil son zamanlarda tır piyasası patladı. 55 cent lere kadar düştü mil ücretleri. Son kararla 1 doların üzerine çıkmaya başladı yeniden. Havalimanı apron işleri de benzer şekilde vs. Bu yönden ben de destekliyorum. Ama diğer konulara birşey diyemem şuan için ülke gündemini henüz çok takip etmiyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |