Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 201.7k 494

• Forumda bazı arkadaşlar basvuru esnasinda pasaport zorunlulugundan bahsetmis.Pasaport şartı daha önceki yıllarda bir ara vardı. Bu yıl içinde geldimi?

• @clourpoint belli degil

• @Atlantis00

Red alma ihtimaliniz yüksek.
    Öncesinde en az 3 tane schengen alın ve abrupayı gezin.

Schengen başvuruları sıkı evrak prosüdürü ve kontrolü sebebiyle dikkat edilen bir kriter.

Birde bağlarınızı kuvvetlendiren detaylar var, örnek üzerinize bir ev veya arsa tapusu olması buraya oğlan bağlılığınıza işaret.

Sonrası mülakat esnasında kendinizi ifade etmeye kalıyor.

• 2027 Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı Giriş Döneminde Değişiklikler
    Bu sayfayı paylaşın:

2027 Çeşitlilik Vizesi (DV) Programı Giriş Döneminde Değişiklikler
    Son Güncelleme: 5 Kasım 2025
    Bakanlık, Çeşitlilik Vizesi (DV) başvuru sürecinde bazı değişiklikler uygulamaktadır. DV-2027 kayıt döneminin başlangıç ​​tarihini ve DV-2027 seçim sonuçlarının Giriş Durumu Kontrolü (ESC) aracılığıyla açıklanabileceği tarihi mümkün olan en kısa sürede duyuracağız. Bu değişiklikler, DV-2027'ye seçilen kişilerin vize başvuru dönemini etkilemeyecek olup, başvuru dönemi 1 Ekim 2026 ile 30 Eylül 2027 arasında kalacaktır.

• @klmn-klmn çekilişler başlamadan çekiliş sonuçları sonucunda verilecek vizelerin tarihlerinin değiştiğini belirtmeleri de bayağı ilginç olmuş.

• ⭐⭐

@dilmel vize basılacak dönemlerde değişiklik yok, başvuru tarihleri değişecek demiş ki zaten mecburi oldu bu durum geçmiş yıllardaki başvuru başlangıç ve bitiş süresini doldurduk bu sebeple dv2027 için yeni bir başvuru tarihi duyuracağız ancak vize basım tarihleri yine aynı kalacak denmiş

• ⭐⭐

@Atlantis00 diğer 2 yoruma istinaden daha pozitif bir yorum ile belki biraz keyiflendiririm.

ABD vizesinin, herhangi bir vize geçmişi ile alakası hiç yok. Yani; daha önce yurt dışına çıkmamış olmanız ABD vizesini almak için engel değil. Aynı şekilde, 100 vizeniz olsa da (Schengen vs vs) alacağınız anlamanı da gelmiyor. Bir çok kriterin bir bütün olarak değerlendirilmesi. ABD'nin sizden tek beklediği onlara yük olmamanız ve geri dönüşünüzün şüpheli olmaması.

Bunları değerlendirmek için de dediğim gibi bir çok kriter var. Uzun süreli iş geçmişiniz, çalıştığınız yer, buradaki aile bağlarınız, beşeri durumunuz vs vs. Elbette ki daha önce yurt dışına çıkmış olmanız artı yönde bir etki ama öyle çok çok da kesin beklenen bir şey değil.

Şans demek istemiyorum ama etkisi de yok değil şansın. Tamamen vermiş, verecek olduğunuz izlenimle, CV'niz (Mesleki anlamda değil) alakalı bir durum.

Bu anlamda o kadar çok örnek var ki, yaz yaz bitmez. Size önerim, sağlam, gerçekçi bir seyahat planı sunun ve tüm beyanlarınız doğru olsun. Net olun görüşmede, şuraya gidicem, şurada şu kadar kalıcam, şunları yapıcam şeklinde... Gerisi artık kader mi diyeyim bilemedim :)

Şimdiden bol şanslar...

• ⭐⭐

Ula şimdiye kadar başvuruyu bitirmiş sonuçları beklemeye geçiyorduk.

Neyse geç olsun güç olmasın :)

• @Chromium olsun be abi. Simdi bitse zaten mayisi bekleyecektik. Her halukarda bekliyoruz :D

• geçtiğimiz yıllardaki basvurular arasından seçicez deseler ne güzel olur

• Merhaba arkadaşlar.

Foruma epey uzunca bir süredir girmiyordum. 2018-2019 döneminden beri her yıl başvuru yapıyordum ama şans yüzüme hiç gülmedi. Artık bunun umutsuzluğumudur nedir bu sene için başvuru yapmayı düşünmemiştim daha doğrusu önemsememiştim nasıl olsa çıkmıyor diye.
    Bugün aklıma düştü bir bakayım zaten başvuru süreci dolmuştur diye düşünürken şöyle bir 5 dk forumda dolaşınca başvuruların başlamadığını gördüm.
    Açıkcası fazla detaylı inceleyemedim bu sene başvurular neden hala başlamadı sebebi nedir? Konuyla ilgili kısa bir özet bilgi almam mümkün mü acaba?
    Şimdi aklıma düştü baktım başvurular başlamadı ise açılınca başvuru yapsam mı diye aklımı çeldi tekrar :)

• hükümet kapalı açılmasını bekliyoruz. başka da bilinen bir şey yok. bir takım söylentiler var ama ancak başvuru başlayınca anlayacağız gerçeği beklemeye devam :)

• @optimistic Neden başlamadığı hakkında resmi bir açıklama olmadığı için sadece burada konuşulan ve internette okuduklarımıza göre özetle yeni gelen başvuru ücretinden dolayı diyende var hükümetin kapalı olmasından dolayı diyen de var bu sene resmi bir açıklama olmasa da kulislerde pasaport şartının da geleceği yönünde konuşmalarda var.

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@optimistic Neden başlamadığı hakkında resmi bir açıklama olmadığı için sadece burada konuşulan ve internette okuduklarımıza göre özetle yeni gelen başvuru ücretinden dolayı diyende var hükümetin kapalı olmasından dolayı diyen de var bu sene resmi bir açıklama olmasa da kulislerde pasaport şartının da geleceği yönünde konuşmalarda var.

umarım bunun haricinde başka bir şey olmasın. pasaport/ücret.

• Arkadaslar pasaportları yazıcıdan taratacaktim.birsey ogrenmek istiyorum.Memur emeklisi olduğundan yeşil pasaportlarimiz önceden vardı. Mayıs ayında da tum aile fertlerine bordo pasaporta almistim. Pasaport şartı gelirse sizce hangisiyle basvursam daha iyi olur. Ona göre taratacaktim

• @clourpoint cekilise katilmak icin bordo ya da yesil pasaportun arasinda fark yok.

• ⭐⭐

@clourpoint Pasaport'un renginin greencard başvurusu için bir anlamı, önemi yok. ayrıcalığı yok.

• @clourpoint, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaslar pasaportları yazıcıdan taratacaktim.birsey ogrenmek istiyorum.Memur emeklisi olduğundan yeşil pasaportlarimiz önceden vardı. Mayıs ayında da tum aile fertlerine bordo pasaporta almistim. Pasaport şartı gelirse sizce hangisiyle basvursam daha iyi olur. Ona göre taratacaktim

İki pasaport verildiğini biliyordumda farklı iki tip pasaport veriliyor mu? :beaming_face_with_smiling_eyes:

• Pasaport şartı gelmeyek diye düşünüyorum.
    Çekilişe dahil olan ve pasaportun alınması zor olan ülkeler var bunu her zaman göz önünde bulunduracaklardır.

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k