(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhabalar, eşimin annesinin B1/B2 randevusu var. Biz Amerikada yaşıyoruz. Randevuya ne götürmesi gerekir? Pasaportu, fotografı, ds160 barkodu dışında ne gerekli/yardımcı olur?
Örneğin banka dokumanı, varlıkları vs göstermemiz gerekiyor mu?
Birde ben küçük bir mektup yazmak istiyorum bizi görmeye geldiğine dair?Birde DS160 formunun hepsini mi götürmesi gerekir?
-
https://yesilkartforum.com/forum/post/471339
Bu paylaşımım belki size yardımcı olur, bizde Greencard sahibi iken (babamın mülakat tarihinde henüz göç etmemiştik) babam B1/B2 mülakatında katılmıştı Ankara’da. Bol şans!
-
@u2rem Merhaba, [email protected] adresine ödeme makbuzu ve pasaport sayfalarını taratarak gönderdim. Ardından çağrı merkezini arayarak mailin ilgili birime yönlendirmesini sağladım. Randevu ekranında "Geri Bildirim/Talepler" kısmında mailinizi görüntüleyebilirsiniz. Durum açılması olarak "Escalate to PMO" olarak değişecektir. Ardından o uzun bekleyiş başlıyor.:/
-
ailem amerikada yaşıyor greencard sahipleri ben yaş sınırından dolayı gidemedim 23 yaşındayım turist vizesine başvuracağım aile ziyareti için benim vize alma ihtimalim yüksek mi ?Türkiyede 4.sınıf üniversite öğrencisiyim
-
@bıyıksızkeynes Teşekkür ederim çağrı merkezi numarası usvisascheduling in mi herhangi bir çağrı merkezi numarası göremedim?
-
Bu ileti silindi! -
@u2rem Rica ederim. usvisas da yer alan çağrı merkezi numarası.
-
İstanbul’da aralığa vize randevusu açıldı baya bol yetişen alır
-

Baya da yer açıldı. Bu vesile ile ben de taşımış oldum. Sonraki başvurulara sizlere referans olması adına yazıyorum, yaklaşık 10-15 gün önce oluşturmuştum ilk randevumu ve 2027 yılınaydı, bugün 19 aralığa çektim.
-
Merhaba, aileme vize randevusu aldim. ankarada daha once red yemistik. Suan hicbir uygunluk gozukmuyor Ankara'da. Cok ileri tarihli olsa bile uygun gunler gorebiliyor olmam gerekmiyor mu? DS160'i ankara tercih ederek doldurmustum. Konsolosluk ile konustugumda istanbul icin yeniden doldurmaniz gerekli yoksa vize reddini sebeb olabilir dendi. Acaba daha once red alindigi icin Ankara'yi sistem boyle mi gosteriyor? reddi 1.5 yil once almistik.
-
Merhabalar
Randevu alindiktan sonra pasaport numarasi degismiyor diye biliyorum ama randevu oncesinde pasaport yenilersek ve yeni pasaportlarla gorusmeye gidersek olabilir mi acaba? Bir yildan az olan pasaport suresi sikinti yaratir mi acaba? -
@shinriyeon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar
Randevu alindiktan sonra pasaport numarasi degismiyor diye biliyorum ama randevu oncesinde pasaport yenilersek ve yeni pasaportlarla gorusmeye gidersek olabilir mi acaba? Bir yildan az olan pasaport suresi sikinti yaratir mi acaba?Yeni pasaport çıkartın ve görüşmeye giderken eskisi de yanınızda olsun. Bir yılı kalan bir pasaport ile gitmeniz doğru olmaz. Genelde 10 yıllık vize verildiği için eğer vize alabilirseniz, yeni çıkartacağınız 10 yıllık bir pasaportla gitmeniz daha uygun olur.
-
@Serapp Tesekkur ederim cevabiniz icin. Bu sekilde daha once yapan oldu mu acaba?
-
@shinriyeon Evet. Ben bu şekilde yapmıştım😊
-
Merhaba, bugün farkettim ki 19 aralıkta amerika, 23 aralıkta da hollanda için vize görüşmem var ve ikisine de aynı pasaport ile başvurdum. Amerika vizesi onaylanırsa sanırım hollanda vizesinin belge tesliminde pasaportum elimde olmayacak. Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? Mevcut pasaportumun 8 yılı kaldı, 10 yıllık yeni bir pasaport çıkartıp Amerikan konsolosluğuna onu teslim etmek, turist vizesinin onaylandığı takdirde 10 yıllık verileceğini varsayarak, daha mı sağlıklı olur ve ds-160 formunda yazdığım pasaport numaramı şimdi veya mülakat anında değiştirebilir miyim? Ya da vfs tarafıyla görüşüp hollanda vizemi mi ertelemeyi denemeliyim? Sonuçta iki vize de kesin değil ve ikinci bir pasaport çıkarmanın da maliyeti azımsanamayacak kadar.
-
@Karras Selamlar. Mülakata başlamadan önce görevliye yakın tarihte seyahat vs nedeniyle pasaporta ihtiyacım var derseniz onay aldıktan sonra pasaport sizde kalacak ve işiniz bittiğinde vize basılması için konsolosluğa göndereceğiniz şekilde işlem yapılıyor. Ama vize başvurunuz ne kadar zamanda sonuçlanır Hollanda nasıl dönüş yapıyor? Uzun bir süreç ise hiç girmeyin.
-
@BK84 Teşekkür ederim cevabınız için, ortalama 7-15 gün deniliyor ama o da ortalama süre tabi güven olmaz. İkisi arasında bir seçim yapmam gerekse açıkçası Amerika'yı tercih ederim :). Bakalım diğer yolları da araştıracağım.
-
@Karras, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, bugün farkettim ki 19 aralıkta amerika, 23 aralıkta da hollanda için vize görüşmem var ve ikisine de aynı pasaport ile başvurdum. Amerika vizesi onaylanırsa sanırım hollanda vizesinin belge tesliminde pasaportum elimde olmayacak. Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? Mevcut pasaportumun 8 yılı kaldı, 10 yıllık yeni bir pasaport çıkartıp Amerikan konsolosluğuna onu teslim etmek, turist vizesinin onaylandığı takdirde 10 yıllık verileceğini varsayarak, daha mı sağlıklı olur ve ds-160 formunda yazdığım pasaport numaramı şimdi veya mülakat anında değiştirebilir miyim? Ya da vfs tarafıyla görüşüp hollanda vizemi mi ertelemeyi denemeliyim? Sonuçta iki vize de kesin değil ve ikinci bir pasaport çıkarmanın da maliyeti azımsanamayacak kadar.
10 yıllık yeni bir pasaport çıkartıp ABD vize görüşmesine onunla gidin. Ds160 formunda her hangi bir değişikliğe gerek yok. Formda belirttiğiniz pasaport ta yanınızda olsun yeterli.
Haklısınız maliyet çok yüksek ama karar sizin. -
@Serapp Açıkçası ben de başta o şekilde düşündüm bakalım maddi durumu ayarlayabilirsem muhtemelen izleyeceğim yol bu olacak, teşekkürler.
-
Herkese merhaba,
Ailem icin vize randevumuz Istanbula idi ancak iptal ederek Ankaradan almak istedim.
Iptal ettik, suan Ankara secenegi acilmiyor, sadece Istanbula yonlendiriyor sistem.Daha once boyle bir durum deneyimleyen oldu mu? Nasil degistirebilriiz Ankaraya?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum