@heyysanadiyom İlk seyahatimdi olay olduğunda 18 yaşındayım 2023 yılında yaşadım Pasaportum boş ilk yurt dışı deneyimim olucaktı Güney kore ve Japonyaya gidiceğim Moğolistan aktarmalı uçtum oraya Sınır kapısına geldiğimde pasaportu eline aldı içini hızlıca kolaçan etti sonra direkt polise el kaldırdı bana soru sormadan beni aldılar öteki tarafa Polis biraz bekletti bana soru sordular dönüş biletin var mı diye ben tüm tatil planımı anlattım Güney korede kaldıktan sonra Japonyaya biletim olduğunu Japonyadan Türkiyeye dönüceğimi belirttim onunla alakalı biletleri ve konaklamaları gösterdim. İngilizcemde gayet iyiydi.
Sonra yine inanmadılar aldılar beni en son alana orada türkçe tercümana bağlandım aynı şeyleri bir de orada anlattım en son ikna edemedim ve sonuç olarak INAD yani kabul edilemez yolcu yapıp geri göndermeye karar verdiler tam bir deport değil ama sonuç olarak sınırda geri çevrildim.
sonra kural gereği geldiğiniz ülkeye gönderiliyorsunuz yani Türkiyeye değil transit olarak Moğolistandan geldiğim için beni moğolistana geri göndericekler. Ve burada moğolistana bir dönüş bileti almanız gerekiyor yoksa geri göndermiyorlar havalimanı transit bölgesinde kalıyorsunuz neyse Moğolistana bir dönüş bileti almak istedim kabul edilmedi çünkü aynı havayolu firmasından bir dönüş bileti olması gerekiyor bagajınız onlarda olduğu için onuda aldım kazık fiyata bileti aldım 8-9 saat havalimanında kaldım uyudum vs sonra Moğolistana gönderdiler Moğolistanda tüm tatil planımı değiştirdim güney kore kısmını Moğolistan ile düzenleyip orada kaldım ve oradan Japonyaya geçtim Japonyada bir sorun çıkmadı.
Bunu yaşıyan tek insan ben değilim İnternette biraz detaylı ararsanız maalesef korenin özellikle Incheon havalimanında Türk çevirmesi ünlüdür şikayet edenleri görebilirsiniz. Ama bana hayatımın travmasını yaşatıllar Türk pasaportunun nasıl bir lanet olduğunuda birinci elden deneyim ettirdiler sağ olsunlar. O gün bugün ben havalimanında sınır bölgelerinde korkuyorum. Ne zaman bir ülkeye gitsem balkanlar gibi basit yerlere bile gitsem sınıra gittiğim zaman korkmaya ve titremeye başlıyorum istemsizce vücudum titriyor o olaydan sonra maalesef bana şok olarak kaldı