Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba , bugün kardeşim ve eşinin mülakatı vardı ama mükakata alınmadılar . Sebep olarak barkod numaralarının eşleşmediğini söylemişler . Randevuyu eksi sistemden almıştık ve bir danışmanlık firması ile çalışıyorduk . Danışmanlık firması bu sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını söylüyor ısrarla , konsolosluk bunu güncelleyebiliyormuş . Bu durumla daha önce karşılaşan var mı ne yapmamız lazım kimin hatası bu nasıl düzeltiriz ?

• Merhaba, ben sisteme girdiğimde randevumu ve randevu değişikiliği takvimimi görüntüleyemiyorum. Mail attığımda randevunuz aktif gözüküyor diyorlar fakat be randevumu öne çekmek istiyorum. Bu sorunu yaşayan var mı ? Sistem nasıl düzelir acaba?

• Aralığı kaçırdım diye üzülürken sistemde 13 kasımı buldum, halen de açık gösteriyor ama bir türlü alamadım doldu diye uyarı veriyor. Kontrole devam.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,

DS-160 formunu doldurduktan sonra iş değişikliğim oldu bu bilgiyi yeni DS-160 formuyla güncelleyerek mi randevuya gitmeliyim? eğer böyle yaparsam bildiğim kadarıyla form numarası ile randevu numarası eşleşmeyecek. Bu bir sorun yaratır mı? yoksa hiç bir güncelleme yapmadan randevuya gitmek mi daha doğru olur bu konuda bilenlerden desteğini rica edebilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@asknakkaya

Yeni işinizi formda güncelleme yapmanıza gerek yok. Mülakatta soru gelirse ne iş yapıyorsunuz olarak, şu an yaptığınız işi beyan edebilir, destek evrak olarak SGK dokumu yanınıza alabilirsiniz kanıtlamanız istenirse.

• @ATS16 yanıtlarınız için teşekkür ederim değerli hocam

• Merhaba,

DS-160 formu ile ilgili birkaç sorum olacak:

Başvuruyu babam adına yapıyoruz ve kendisi yeşil pasaport sahibi. Pasaport türü olarak “Regular” mı seçilmelidir?

Askerlik bilgileri kısmında, iki farklı şehirde askerlik yaptıysa bu şehirlerin her biri ayrı ayrı mı belirtilmelidir? Farklı pozisyonlarda görev almış.

Eğitim bilgileri kısmında yalnızca üniversite ve yüksek lisans bilgisi yeterli olur mu, yoksa lise ve ilkokul bilgileri de eklenmeli midir?

Turizm amaçlı ziyarette B1/B2 Business or Tourism(Temporary Visitor) mı seçilmelidir? Seyahat amacında business yer almadığı için tekrar teyit etmek istedim.

Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@perfinya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba,

DS-160 formu ile ilgili birkaç sorum olacak:

Başvuruyu babam adına yapıyoruz ve kendisi yeşil pasaport sahibi. Pasaport türü olarak “Regular” mı seçilmelidir?

Askerlik bilgileri kısmında, iki farklı şehirde askerlik yaptıysa bu şehirlerin her biri ayrı ayrı mı belirtilmelidir? Farklı pozisyonlarda görev almış.

Eğitim bilgileri kısmında yalnızca üniversite ve yüksek lisans bilgisi yeterli olur mu, yoksa lise ve ilkokul bilgileri de eklenmeli midir?

Turizm amaçlı ziyarette B1/B2 Business or Tourism(Temporary Visitor) mı seçilmelidir? Seyahat amacında business yer almadığı için tekrar teyit etmek istedim.

Teşekkür ederim.

Yeşil pasaport için Regular seçmelisiniz.
    Turistik ziyaretler için B1/B2 seçmelisiniz.
    Diğer konularda aklınıza takılan sorular için şu başlığa göz atmanız faydalı olur:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5482/ds-160-formuyla-ilgili-sorular-ziyaretçi-vizeleri

• @Serapp çok teşekkürler

• @Omer-0 merhaba aynı durumu ben de yaşadım. başvuruyu kapatarak yeni randevu oluşturmanız gerekiyor. Ancak şöyle bir sorun var; eski randevunuz için ödediğiniz randevu ücretini yeni başvuruda görüntüleyemiyorsunuz, dolayısıyla randevu takvimine ulaşamıyorsunuz. Söz konusu ücretin aktarılması için mail atmanız ve beklemeniz gerekme denildi. Bir aydır beklemedeyim.:/

• @bıyıksızkeynes, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Omer-0 merhaba aynı durumu ben de yaşadım. başvuruyu kapatarak yeni randevu oluşturmanız gerekiyor. Ancak şöyle bir sorun var; eski randevunuz için ödediğiniz randevu ücretini yeni başvuruda görüntüleyemiyorsunuz, dolayısıyla randevu takvimine ulaşamıyorsunuz. Söz konusu ücretin aktarılması için mail atmanız ve beklemeniz gerekme denildi. Bir aydır beklemedeyim.:/

Benzer bir durum yaşıyoruz aile randevusunda bir kişi mülakata girebildi diğeri barkod uyuşmazlığından giremedi. Sisteme girip yeni randevu olarak ilerleyince yeniden ücret ödemek gerekiyor. Nereye mail attınız acaba?

• Merhabalar, eşimin annesinin B1/B2 randevusu var. Biz Amerikada yaşıyoruz. Randevuya ne götürmesi gerekir? Pasaportu, fotografı, ds160 barkodu dışında ne gerekli/yardımcı olur?

Örneğin banka dokumanı, varlıkları vs göstermemiz gerekiyor mu?
    Birde ben küçük bir mektup yazmak istiyorum bizi görmeye geldiğine dair?

Birde DS160 formunun hepsini mi götürmesi gerekir?

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbullover

https://yesilkartforum.com/forum/post/471339

Bu paylaşımım belki size yardımcı olur, bizde Greencard sahibi iken (babamın mülakat tarihinde henüz göç etmemiştik) babam B1/B2 mülakatında katılmıştı Ankara’da. Bol şans!

• @u2rem Merhaba, [email protected] adresine ödeme makbuzu ve pasaport sayfalarını taratarak gönderdim. Ardından çağrı merkezini arayarak mailin ilgili birime yönlendirmesini sağladım. Randevu ekranında "Geri Bildirim/Talepler" kısmında mailinizi görüntüleyebilirsiniz. Durum açılması olarak "Escalate to PMO" olarak değişecektir. Ardından o uzun bekleyiş başlıyor.:/

• ailem amerikada yaşıyor greencard sahipleri ben yaş sınırından dolayı gidemedim 23 yaşındayım turist vizesine başvuracağım aile ziyareti için benim vize alma ihtimalim yüksek mi ?Türkiyede 4.sınıf üniversite öğrencisiyim

• @bıyıksızkeynes Teşekkür ederim çağrı merkezi numarası usvisascheduling in mi herhangi bir çağrı merkezi numarası göremedim?

• Bu ileti silindi!

• @u2rem Rica ederim. usvisas da yer alan çağrı merkezi numarası.

• İstanbul’da aralığa vize randevusu açıldı baya bol yetişen alır

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |