Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @cnpist siz kendinize aldığınız vukuatlı nüfus belgesinin fotokopisini oğlunuz için alacaksınız.


  • @cnpist evet yanılmıyorsam gerekli

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba, birth certificate icin e devletten vukuatli nufus ornegi almak yeterli oluyor diye okumustum , yanlis isem duzeltin ltf. Sorum su ; oglum 15 yasinda , e devlet sifresi yok benim vukuatli nufus ornegimde tum aile fertleri gozukuyor . Oglum icin nufus mudurlugunden ayrica almak gerekecek mi ? Tesekkurler .

    Sizin belgeniz oglunuz icin de yeterli, zaten kendisinin bilgileri de var belgede. Fotokopisini goturmeniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatihk DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba herkese. Bir süredir siteye bakamıyorum yoğunluktan. Şimdi şöyle bir durum değişikliğimiz mevcut; ben dv 2019 talihlisiyim ve bu yıldan hiç ümidim kalmamıştı. Fakat 2 sürpriz birden oldu ve bugün L1-A vizem onaylandı ve 2 hafta sonra ABD ye giriş yapıyorum. Diğer yandan GC da numaralar hızlandı orada da bir ışık yandı. Bu durumda ds260 formunu tekrar değiştirmem mi gerekiyor. Yeni adres ve iş ve diğer bilgileri düzenlemek için ve Nasıl? Teşekkürler

    Hayirli olsun, su konuda L1A surecinizi bekliyoruz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/104/l-şirket-i̇çi-transfer-vizesi

    Green Card surecine Turkiye'de devam edeceksiniz, degil mi?

    Is ve adres bilgisi guncellemesi yapmaniza gerek yok.


  • @crazycells @yılmaz @arnblt teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • Merhaba

    case numaram 19xxx ve mayis ayi icin aktif oldu.
    Gecen sene agustos ayinda ds260 formunu submit etmistim.
    5 Martda KCC den Further Documents Needed maili geldi.
    21 Mart da KCC ye 7 adet PDF dosyasi iceren maili gonderdim.
    Dosyalarin toplami 30 MB yi gecmiyordu, ikimizin pasaport ve Turkiye, Kanada police belgerini ayri ayri dosyalara koydum, Vukuatli Nufus Dokumunu tek bir dosya halinde gonderdim.
    Iki gun sonra gonderdigim dokulamlarla alakali " Some of the documents listed below were either missing or illegible. In order to continue processing your case, please re-submit all documents on the list below to [email protected]. Ensure they are fully legible." diyen bir aldim. Ardindan [email protected] a hangi belgemin eksik yada gecersiz oldugunu soran bir mail attim ve cevaben sadece belgeleri yeniden submit etmemi soyleyen bir mail geldi:

    Thank you for your inquiry.

    In order to continue processing your case, you must re-submit electronic copies of the required documents in .jpeg or.pdf format as attachments to [email protected]. Use your case number as the subject of the email. The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email. Please send your documents for KCC review only after you have collected all of the required documents for yourself and all accompanying family members. Send documents only to the [email protected] email address; for any document processing questions use the [email protected] email address.

    Ardindan bugun yeniden submit ettim, ve ilk aldigim mailin aynisini aldim. Bu arada KCC cagri merkezini aradim, konuyu aktardim. [email protected] a gondermis oldugum emaili [email protected] adresine forwardlamami ve eklere daha once gondermis oldugum email dosyasini da eklememi soylediler. Bunu da yaptim ve ardindan soyle bir cevap aldim:
    "Thank you for your inquiry.

    The information you provided will be forwarded to the appropriate department. In the future, please send your required documents to [email protected]."

    Su anda ne oluyor olduguna dair hic bir fikrim yok, dokumanlari tekrar tekrar elden geciriyorum, bir nokta haric herhangi bir eksik goremiyorum:

    Kanadadan almam gereken police certificasinin certified olmasi gerektigi yaziyor reciprocity and civil documents by country sayfasinda:

    Ancak Kanadada parmak izi vermeye gittigimde Ocak ayi itibariyle Amerika gereksinimleri non-certified criminal check olarak degistirdi ancak web sayfasini update etmemis diyorlar, ve bize certified criminal check veremeyeceklerini soyluyorlar. Bundan dolayi mi bu hatayi aliyorum, yoksa baska bisey mi var henuz anlayabilmis degilim.

    Ne yapabilirim bu durumda?

    Tesekkurler


  • @crazycells teşekkür ederim. Evet TR de devam etmeyi düşünüyorum sanırım doğrusu ve kafa karıştırmayan yolu da bu.
    L1A sürecinde de dilim döndüğünce başımdan geçenleri anlatırım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatihk DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells teşekkür ederim. Evet TR de devam etmeyi düşünüyorum sanırım doğrusu ve kafa karıştırmayan yolu da bu.
    L1A sürecinde de dilim döndüğünce başımdan geçenleri anlatırım

    Tamamdir, bu durumda DS260 formunda bir degisiklik yapmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssari32 mulakatla ilgili sorulari su konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/

    sayfada da yazilan sekilde su yonlendirmeleri takip edip Kanada'dan polis belgesini almaniz yeterli olacaktir:

    Dokumanlari nasil hazirladiginizi veya hangi dokumanlari gonderdiginizi yazmamissiniz, bazilarinin eksik ya da okunmaz oldugunu soylemisler iki defa. Eger hepsi online indirilmis veya scan'lenmis dokumanlar ise, birkac hafta bekleyip sonra [email protected] 'e durumu sorabilirsiniz.


  • Floridaya gelmeyi dusunenler bana yazabilir.Yardimci olmak isterim 🙂


  • ⭐⭐

    Merhaba arkadaslar randevu e-maillerimi Nisan ortası gibi mi gelir?


  • @crazycells anladım, teşekkür ederim.


  • @hockeyumpire2 eğer Mayıs ayına randevu verilecek ise mailler bu gün yarın gelmeye başlar.

  • ⭐⭐

    @yalta cok tesekkür ederim 😊


  • Merhaba ; sağlık konusunda bir sorum olacak; asıl talihli eşim ve kendisi MS hastası ve ilaçları için raporu mevcut, yani Medula dan görülebilir. Saglık muayenesinde bunu belirtmek gerekir mi ? Konuya doktor arkadaşlar hakimdir diye duşundum. MSin görünen belirgin bir arazı yok bu arada, sadece yorgun oluna günlerde agrisi oluyor kolunda. Tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba ; sağlık konusunda bir sorum olacak; asıl talihli eşim ve kendisi MS hastası ve ilaçları için raporu mevcut, yani Medula dan görülebilir. Saglık muayenesinde bunu belirtmek gerekir mi ? Konuya doktor arkadaşlar hakimdir diye duşundum. MSin görünen belirgin bir arazı yok bu arada, sadece yorgun oluna günlerde agrisi oluyor kolunda. Tesekkurler.

    Bunu doktor muayenesi sırasında belirtmenizde bir sakınca yok. Sadece toplum sağlığını etkileyebilecek bulaşıcı hastalıklar ve kişinin kendisine/başkasına zarar vermesine yol açabilecek psikiyatrik hastalıklar sorun olabilir. Başka hastalıklar için endişe etmenize gerek yok.


  • @knnrn teşekkür ederim, açıkçası ilk yanıtı da sizden bekliyordum 🙂 tekrar tesekkürler

  • Yasaklı

    Keyfini çıkarayım diyorum da bazen zor oluyor. Köpek işimiz sıkıntı olmaya başladı. Öncelikle Haziran 20-30 arasında İstanbul'dan direkt Houston uçacak uçuş gönüllüsü varsa bana ulaşırsa sevinirim Smoky'nin transferi bizi zorluyor.

    Yine bununla alakalı olarak sorum olacak @crazycells muhtemelen senden gelebilir en doğru bilgi. Ben giriş yapsam asıl talihli olarak eşim 1 gün sonra gelse "Kapıdan onu almak" gibi bir durum var mı yoksa illa giriş çıkış yapmak mı gerekiyor.

    Ya da farklı uçaklara ayrılsak yine Smoky için indikten sonra giriş yapmadan tampon bölgede 3-4 saat bekleme imkanım olur mu? Sorun çıkar mı?

    Ne acayip sorular değil mi=? Kendimden bile sıkıldım o derece

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Keyfini çıkarayım diyorum da bazen zor oluyor. Köpek işimiz sıkıntı olmaya başladı. Öncelikle Haziran 20-30 arasında İstanbul'dan direkt Houston uçacak uçuş gönüllüsü varsa bana ulaşırsa sevinirim Smoky'nin transferi bizi zorluyor.

    Yine bununla alakalı olarak sorum olacak @crazycells muhtemelen senden gelebilir en doğru bilgi. Ben giriş yapsam asıl talihli olarak eşim 1 gün sonra gelse "Kapıdan onu almak" gibi bir durum var mı yoksa illa giriş çıkış yapmak mı gerekiyor.

    Ya da farklı uçaklara ayrılsak yine Smoky için indikten sonra giriş yapmadan tampon bölgede 3-4 saat bekleme imkanım olur mu? Sorun çıkar mı?

    Ne acayip sorular değil mi=? Kendimden bile sıkıldım o derece

    Esinizin bir gun sonra girmesi sorun olmaz ama siz onu 'kapidan' alamazsiniz 🙂
    Gumruk islerini bitirip, valizini alip disari cikmasini beklemeniz gerekiyor.

    Tampon bolge icin net olarak cevap veremiyorum ama buyuk ihtimal yapmaniza izin vermezler; misal New york'taki biraz uzun bir bolge dolayisiyla bekleme yapmak biraz mumkun, cunku cok gelen gecen olmuyor ama eger gorevliler gecerse ve beklediginizi farkederlerse sizi gumruk kapisindan gecip disarda beklemeye zorlarlar bence. Cunku bekleme yeri orasi. Fakat Houston'daki havalimanini ve buyuklugunu bilmiyorum, orada daha farkli da olabilir, lakin genel olarak o kisim bekleme yeri olmadigindan bence boyle bir plana bel baglamayin, daha garanti bir plan olsun.

    Bu arada havalimanindan havalimanina farkedebilir ama genelde gumrukten ciktiktan sonra valizleri aliyorsunuz ve disari cikiyorsunuz... Yani aslinda esiniz gumruk girisinde beklemeyi tek basina yapacak, daha sonra ikinci kisimda disari cikmadan hemen once valizleri ve kopegi alacak diye tahmin ediyorum. Orada "cart"lar da var kullanabilecegi, valizi ve kopegi cart'lara koyup sizi arayabilir belki...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum