@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@dilmel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom dolar cinsinden bir kartın sanal kartı da dolar cinsinden olur diye tahmin ediyorum. Onun dışında yabancı para birimiyle sanal kart açan fima görmedim. En kötü ihtimalle makas farkını göze alarak ödemeyi tl cinsinden yaparız
döviz hesabım var , para yatırıp çekiyorum , para gönderiyorum fakat daha önce hiç direk döviz olarak ödeme yapmadım , başvuruyu dolar olarak ödeyeceğim nasıl oluyor bi bilgin var mı? Havale yapamayacağımıza göre
ödeme esnasında döviz hesabının şube kodunu felan gireceğiz sanırım -
@heyysanadiyom muhtemelen kart bilgileri ile ödeme yapacağız. Bankanızın online işlemlerini bir karıştırın belki dolar cinsinden sanal kart açabilirler. Onun dışında dolar cinsinden bir kredi kartını almaya gerek yok başvuru için. Herhangi bir kartın bilgileriyle ödeme yapabilirsiniz. Ödeme sırasında TL-USD dönüşümünü banka yapacaktır.
-
Merhaba garanti bankası için sanal kart ana hesap olarak TL hesabını görmekte döviz hesabında hata veriyor yapabilen varmı?
-
Papara ile tek kullanımlık hayalet kart açarım onla öderim

-
Ah ulen Trump. Ortalığı gene karistirdin.nasıl çıkacağız bu işin içinden. Ődemeyi nasil yapicaz.

-
@heyysanadiyom Kartin yurtdisina acik olsun yeter hocam. Otomatik bankanin belirledigi kurdan odemesini yapiyor.
-
Çekilişe başvurmak için dolar hesabı açmayla, dolar almakla vs uğraşmayın bence. Bekleyin eğer kartla ödeme kabul ederlerse zaten Türkiye'deki alışveriş sitelerinden kartla alışveriş yapar gibi ödeme yapabilirsiniz. Sadece kartınız internet ve yurt dışı işlemlerine açık olsun yeter. Ha eğer kartla ödeme değil de paypal vs koydularsa uğraş uğraş dur.
-
Arkadaşlar başvuru henüz başlamadı ve ödeme süreci nasıl gerçekleşecek bilmiyoruz. Açıklandığında gereken yönergeler forumda paylaşılır ve https://dvprogram.state.gov/ burada da belirtilecektir. Şu an için beklemekten başka bir seçenek yok. Kredi kartı havale sanal kart mastercard visa ne olacak göreceğiz.
-
Eur olarak ödemek istersem usd pariyeti kaç alırlar acaba

-
@ebrkan92 Sizin dediğinizin aksine, 18-22 yaş aralığındaki insanlar bu çekiliş için en hazır ve işin ciddiyetini anlamış kişiler. Çünkü yabancı bir kültüre ve yabancı bir dile adapte olmak için mükemmel bir yaş aralığı. Belki siz etrafınızda öyle gördünüz ancak herkesin gördükleri farklı. Benim bakış açıma göre de yaş belirtmeksizin genellikle düzenini kurmuş ve belirli bir refaha ulaşmış kişiler çekilişi kazansa bile gitmiyor veya gitse bile geri dönüyor. E tabii ki bu konuda da özgürler ve bu durum tamamen onların hakkı.Çekilişi yapan Devlet bu konuda herhangi bir yaptırım uygulamıyor ise ve hatta 10 yıllık turist vizesi veriyorsa kimsenin karışmaya haddi olmadığını düşünüyorum. Bu forumun kurucularının/kurucusunun hiçbir iletisinde bu başvurmasın, şu başvurmasın diyerek insanları ayrıştırdığını görmedim. Fikirleriniz olabilir ancak bu fikirleri "cebinde 100 lirası bile olmayan çılgın liseliler" gibi bir tabir kullanarak söylemek bu forumun kültürüne aykırı olduğunu düşünüyorum. Birazcık Amerika'nın mantığını anlamış olsaydınız o iletiyi de yazmazdınız diye düşünüyorum. Amerika yaşa bakmaz, başarıya aç ve %1'lik ihtimal için 8-9 ay boyunca bekleyip çekiliş ekranını açan kişileri ister.
-
yerimizi aldık. ilk müracatlar ne zaman olacak
-
2 yıllık meslekyüksekokulu mezunuyum , university degree mi seçmem lazım vocational school mu seçmem lazım bilen yardımcı olabilir mi
-
@mopak987, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
2 yıllık meslekyüksekokulu mezunuyum , university degree mi seçmem lazım vocational school mu seçmem lazım bilen yardımcı olabilir mi
ABD'deki "vocational school" (meslek okulu), Türkiye'deki eğitim sistemiyle karşılaştırıldığında genellikle Meslek Yüksekokuluna denk gelir. Bu okullar Türkiye'de ön lisans düzeyinde eğitim verir ve süresi 2 yıldır.
Detaylar:
• Vocational school'lar genellikle belirli bir mesleğe yönelik pratik eğitim verir (örneğin: elektrikçilik, hemşire yardımcılığı, oto tamirciliği).
• Türkiye'deki Meslek Yüksekokulları da benzer şekilde uygulamalı eğitim sunar ve mezunlar teknik veya ara eleman olarak iş hayatına hazırlanır.
• Her iki sistemde de mezunlar isterlerse lisans tamamlama programlarıyla eğitimlerine devam edebilir.ChatGPT birçok konuda yardımcı olur. Sen de denemelisin...

-
birth city kısmına ilçe yazmalımıyız
-
Arkadaşlar başvuruların bu sene olmama ihtimali var mı? Bu kapanma vs durumlarından kasımı geçerse iptal edebilirler mi bürokratik konuya hakim olan var mı
-
@gungorhan her soruşta farklı cevap veriyor chatgptnin de birçok konuda doğru olmadığını bilmen gerekir

-
@Mehmetyanik, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Arkadaşlar başvuruların bu sene olmama ihtimali var mı? Bu kapanma vs durumlarından kasımı geçerse iptal edebilirler mi bürokratik konuya hakim olan var mı
Bence DV iptal olmaz
-
başvurular başladı mı ya ne zaman başlayacak bu çarşambada geçti?
-
İlginç bu adamlar ne zaman başvuruları ne zaman açıcaklar gerçekten insanlar beklemekten ağaç oldu. Bu arada herkese selamlar umarım herkes iyidir ufak bir selam vermek istedim ben ^^
Çalışmaya devam ettiğim bir geceden daha herkese selamlar efenim

-
@Alperen-Balta-0 ChatGPT'ye sordum verdiği yanıt. " Yeni getirilen 1 dolarlık elektronik başvuru ücreti sistemi için teknik ve yasal hazırlıkların henüz tamamlanmamış olması."
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k