-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Eminim sadece çekiliş sonucuna bağlı kalmayıp, diğer tüm yasal yolları da araştırıyorsunuzdur. Bol şans ve gönlünüzden geçtiği gibi olsun

-
@ATS16 benim zaten sponsorum var başvuru yaptı adam alıcam diye sonra ben uzatma için başvurucam perm çıkana kadar statü değişikliği vs olacak öğrenci ortaklık vs ne daha uygun ise sonrasında zaten perm çıktıktan sonrası daha kolay ama sorun şu ben adamla zorla anlaşıcam gibi aslında o esnada bu çekiliş şansım olsa o yola girerüm daha iyi olur gibi ben aslında ikisini eş zamanlı yürütsem sorun olur mu diye sormuştum ilk 6 ay bişey yapmıyorum çünkü
-
Arkadaşlar merhabalar,
Kendimi güncellemek istiyorum. Şimdi anladığım kadarıyla ;
- Yenilik, başvurunun 1 Dolar olması. Bu kararı gerçekten olumlu ve faydalı buldum.
- Yenilik, artık dosya taşıma durumu söz konusu değil. Bu da demek oluyor ki eskiden atıyorum DV8xxx-9xxx 'e sıra gelirken şimdiki durumda DV4xxx-5xxx arası bir sıralama gelecek gibi duruyor. Rakamlara takılmayın sadece mantıken böyle mi olacak ?
Bunların dışında bilmemiz gereken kritik birşey yok sanırım takip edebildiğim kadarıyla.
Şimdiden teşekkürler, -
@Ali_deniz44 1 dolar dışında yapılan masraflar talihli olduktan sonra yapılan masraflar olduğu için gitmeyecek kişiler yada bu masrafları bilmeden başvuran kişiler parayı duyunca ds260 forumu bile doldurmuyorlar en basiti benim akrabalarımdan biri ben her sene deniyorum banada bu sene başvursana diyor yapacağın masraflar şunlar diyorum verebilecek durumun var mı o gün gelsin bakarız diyor bunu diyen kişi sigaraya 1 tl zam geldiği için yıllardır içtiği sigarayı bırakıp kaçak içmeye başladı başvuru ücretli olsa bu teklifi dahi etmezdi

-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Ali_deniz44 1 dolar dışında yapılan masraflar talihli olduktan sonra yapılan masraflar olduğu için gitmeyecek kişiler yada bu masrafları bilmeden başvuran kişiler parayı duyunca ds260 forumu bile doldurmuyorlar en basiti benim akrabalarımdan biri ben her sene deniyorum banada bu sene başvursana diyor yapacağın masraflar şunlar diyorum verebilecek durumun var mı o gün gelsin bakarız diyor bunu diyen kişi sigaraya 1 tl zam geldiği için yıllardır içtiği sigarayı bırakıp kaçak içmeye başladı başvuru ücretli olsa bu teklifi dahi etmezdi

vize ücretlerinde artış vardi galiba veriler eski veriler. güncel olanlarla değişmek lazim. :)) Gerçi o şans geldikten sonra 200-300 dolari buradn kimsenin takacağını zannetmiyorum.
Keşke 1$ değilde 50$ olsaydi ama bence bu bile başvurup gitmeyecekleri caydirir. Benim en heyacanlandiğim nokta ise 2027 ye bu sene kaç kişinin başvuracağı. Açıkcasi rakamlari merakla bekliyorum. Bakalim 1$ lık bir artış kaç kişiyi eliyecek? :)) Ben en az %50 diyorum var mı arttiran?
-
Zamanında başvuru ücreti konusunu forumda yazmışım aslında (https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/1137?_=1758701289283)
Ancak internette bakıyorum insanlar keşke 100 dolar hatta 1.000 dolar olsaymış falan yazanlar var. Hadi ben bu kadar parayı veremem de siz nasıl vereceksiniz
. Linkini attığım mesajımda alıntılanan mesajlar var. Biri mesela 330 dolar başvuruda alınsın ama çıkarsa vize ücretini alınmasın, çıkmazsa iade edilsin yolunu söylemiş. Gayet mantıklı.Ama çıkmama ihtimalini düşünürsek 1.000 dolar olsun diyenler nasıl böyle düşünüyor onu da anlamadım. Az para değil çünkü.
Bence ideali 10 dolardı. O zaman daha ciddili azalmalar görürdük.
-
@rnc pasaport ücretli olduğu dönemde ben daha greencard ne olduğunu dahi bilmiyordum bu yüzden başvuruda bulunmamıştım ama daha sonra araştırdığımda pasaport zorunluluğu geldiğince %62 gibi bir az başvuru olmuştu bir önceki yıla göre o dönemde en çok etkilenen kısım yanlış hatırlamıyorsam afrika bölgesi olmuştu kişi başı gelir zaten düşük üstüne de pasaport ücretleri de gelince çok etkilenen olmuşu 1 dolar türkiye ve avrupa bölgesi için ciddi bir rakam değil burada etki oranı çok olacağını düşünmüyorum

Pasaparot + 100usd gibi yapsalar tadından yenmezdi
-
43xx de CN ama yine de 2027 için yerimizi alalım
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@rnc pasaport ücretli olduğu dönemde ben daha greencard ne olduğunu dahi bilmiyordum bu yüzden başvuruda bulunmamıştım ama daha sonra araştırdığımda pasaport zorunluluğu geldiğince %62 gibi bir az başvuru olmuştu bir önceki yıla göre o dönemde en çok etkilenen kısım yanlış hatırlamıyorsam afrika bölgesi olmuştu kişi başı gelir zaten düşük üstüne de pasaport ücretleri de gelince çok etkilenen olmuşu 1 dolar türkiye ve avrupa bölgesi için ciddi bir rakam değil burada etki oranı çok olacağını düşünmüyorum

Pasaparot + 100usd gibi yapsalar tadından yenmezdi
Aslinda 1$ in etkisi şu yönden iyi olacak gibi. Hadi gel sanada başvuralim yada daha internetten alışveriş yapmasini bilmeyen kitle başvurak ne olacak. En önemliside sırf inadina birileri kazanmasin diye çoklu başvuru yapacak insanlar var. 1$ bunlari eliyecektir. Benim düşüncem çok fazla sahte başvuru oldugu yönde sistemin bunu en ince ayrıntısına kadar incelediğini düşünmüyorum. Bu yüzden %50 ve üzeri eleme olacağını düşünmekteyim. Tabi kendi fikrim detayli veriler ancak açıklandiğinda görebilcez. Umarim dediğim gibi olurda

-
merhaba dv26 kazananıyım dosya numaram 28k ve mülakat alamama şansım yüksek bu yıl tekrar başvursam dv26 sürecimi etkilermi
-
@Selimdiskaya52 merhaba numaranız çok iyi yinede başvurumu yapicaksiniz tekrar
-
@Ecehzr evet tekrar başvuru yapacağım Ankaraya güvenmiyorum.
-
@debbieLA77 perm çıkması çalışma ve oturum izni mi sağlayacak tam anlayamadım
-
@Selimdiskaya52 43xx olmasına rağmen nasıl mülakat alamadınız?
-
@mertq ne alaka bu şimdi ? gayet normal birşey yazdım ?
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hiç yoktan canı sıkılan başvuru yapamayacak 1 dolar güzel oldu. üstüne pasaport şartı gelse tadından yenmez. başvurular açılınca youtube'a başvuru videosu çekenlerin bir kısmı random doldurup onay butonuna basıyordu. nasıl olsa ücretsiz diye başvuru yapanlarında 1 dolar ile önüne geçilmiş oldu

-
@ömer28k etkilemez kesinlikle başvurun
-
@RyanSnowace 2026 dönemi yeni başladı ankara daha 1000lere bile gelmedi ki şanslıysa bir daha ki yaz başı gibi ankara yetişir
-
@Selimdiskaya52 niye bu kadar eksilenmiş iletiniz bilemedim ancak yeniden başvuru yapın nolur nolmaz diye maalesef ankara bu sene geçen seneki numaralara bile erişemicek bencede
-
@diablo_ercan Bir yandan sevinirken dosya taşınmıyor diye üzülüyoruz AOS yolu açık vizemde var ama geçen aos yapan biri ile görüştüm süreçte cok ciddi masraf etmiş benim planım şuydu gc çıkarsa hemen giriş yapar 2 3 ay tatilimi yapardım daha sonra tekrar tr dön buradaki işlerimi hallet sonra daha sağlam adımla git yapacaktım aos yapyım dersem mecbur istifa edeceğim 90 gün kuralı var üstüne sürece de 2 3 ay sürüyor derken orada çalışmadan 5 6 ay kalacaksın aylık 3k giderin olsa 18k gider süreç için dil bilmiyorsun avukat tutsan 10k o alır ufak tefek mastarfa 30 35k iyimser giderin var
türkiyedeki ödemler durmuyor üstüne de onları yapacaksın derken kara kara düşünüyorsun bu ankara yüzünden 
Ankara yüzünden bazen çıkmadığına üzülmüyorum kendi kendime teselli ediyorum ya yüksek numara olsaydı ya aos yapmak zorunda kalsaydım diyerek vardır bir hayır diyorum
numaran 5k üstünde ise saçları beyazlatacak bir süreçle baş başa kalacağız
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k