Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Çok fazla dillendirdin mi enerjisi bozuluyor

• 2027 çekilişinde yerimizi alalım bakalım neler olacak..

• Bizde tekrar yerimizi alalım.Yeni karar sonrası mülakata bu numaralarla giremiyecegiz zaten.2027 de seçilip ilk 3000 de olma umuduyla herkese bol sans

• @remz-z

Kardeşim, öncelikle selamlar.
    Bu mesajı okuyorsan, sana birkaç şey söylemek istiyorum.

Öncelikle yazdıkların gerçekten bir ülke için içler acısı. Sosyal devlet anlayışı gereği, 16 yaşındaki bir gence ülkesine hizmet edebilmesi için en iyi şartlar sağlanmalıydı. Ne yazık ki bunu kendi ülkemizde göremiyoruz.

Ben senden yaşça büyüğüm. Üniversite okudum ve KPSS sınavında oldukça iyi bir derece yaptım. Fakat 8 kez mülakattan elendim. Askeri sınavlara da girdim ama orada da mülakatta elendim. Bu yüzden ülkeye olan güvenini kaybetmeni çok iyi anlıyorum; tıpkı zamanında benim de kaybettiğim gibi…

Kardeşim, eğer gerçekten ülkeden gitmek istiyorsan, şunu unutma: Amerika bir cennet değil. Oraya gittiğinde kuryelik gibi işlerle çok fazla yol kat edemezsin.
    Bu nedenle sana tavsiyem; oraya gitmeden önce kendini mutlaka donanımlı hale getir. İngilizce öğren, üniversite okumayacaksan bile bir meslek edin (elektrikçilik, bakım onarım gibi).

Kısacası, gittiğin yerde güçlü ve ayakta durabilecek bir altyapıya sahip ol ki hayallerini gerçekleştirebilesin.

• ⭐⭐

@Ferhat-977 üzücü bir durum haziran ayında new york daydım arkadaşım clifton tarafında otuyordu otelimi tutarken clifton tarafından tutmamı manhattan otellerin çok pahalı olduğunu turist vergisinin alındığını söylemişti sırf toplu taşıma araçları güvenli olmadığı için akşamlarıda çıkıp gezeceğim için 2 katı gibi bir ücretle manhattan tutmuştum onda bile gece metro kullanmadım ana caddeler üzerinde gidip gelirken yürüdük metro ve otobüsleri sadece gündüz kullandık kabalık saatlerde. toplu taşımadaki güvenlik sorunu çok vahim durumda son gecemde edge gözlem terasına çıkmıtşım (30st 10ave ) yeri otelimde (42st 7ave) aradaki yollar o kadar sıkıntılıydı ki akşam dönerken yolumu uzatarak hudson nehrine doğru yürüdüm nehir boyundan devam ettim amerikada bence tek kötü yani geceleri çok güvensiz.

• Bu ileti silindi!

• @aysegul O numara ile söylesenizde aslında pek bişi olmaz hahaha siz kesinlikle o vizeyi alırsınız benim şahsi görüşüm bu arada hani tahmin yürütüyorum çünkü numara resmen 1000 li sayılarda gördüğüm kadarıyla yani Ankaranın size mülakat vermeme ihtimali yok kesinlikle alırsınız ben öyle düşünüyorum ^^

Genellikle çok düşük case number gördüğüm zaman o kişiler için çok seviniyorum çünkü ek bir sorunları yoksa aşağı yukarı hepsi hem vizeyi hem mülakatlarını erkenden alıyorlar bunu düşündüğümüzde evet sizin için bence pek risk yok hani söylesenizde farketmez gibi :))

Hayırlı olsun tekrardan ama esas sorun Lottery çıkmadan önce söyleyenler ve çıksa bile çok yüksek numarası olduğunu bilmesine rağmen bunu tüm çevresine anlatanlar o kötü bir durum..

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan ya benim söylememe sebebim, vizeyi alamama ihtimali değil aslında, yok orda napıcaksınız, yok şunlar gitmiş de geri dönmüş, çok zormuş cart curt diye söylenme potansiyeli olan herkesin sesini önden kesmiş olmak :)))
    Anneme söylememe sebebim de tutacağı yasın (evet onun için yas gibi birşey olacak malesef 😞 ) süresini birkaç ay azaltmak 😕

• Günaydın bu sabah bı haber duydum çekiliş başvuru ücreti 1 $ dolar olmuş araştıralım bakalım

• @Ecehzr
    https://www.boundless.com/blog/us-state-department-introduces-1-dollar-fee-for-dv-lottery-registration/
    böyle bir haber var ama doğruluğu resmi açıklaması nedir bilmiyorum

• @Ecehzr nerde gördünüz ? Bende merak ettim

• ⭐⭐⭐⭐

Resmi açıklama yok, bu konuda yapılacak resmi açıklamadan önce şöyle bir advance copy pdf (taslak yani) salmışlar sanırım ortamlara 🙂
    Bu taslağa göre evet $1 lık bir fee görünüyor.

Bir sitede de, yarınki federal registerda yani resmi gazetede yayınlanması planlanıyor demişler. Ancak resmi açıklama yok gördüğüm kadarıyla.

• BREAKING NEWS
    Starting September 16, 2025, the U.S. State Department will charge a $1 fee to register for the Diversity Visa (DV) lottery.
    This fee helps cover the cost of running the lottery and aims to cut down on fraudulent or speculative entries. The $330 DV application fee stays the same for those who are selected.

Yazısı vardı x’de gördüm AK Poku Law, PLLC kullanıcı adıyla bi avukat paylaşmış bakabilirsiniz

• Gönlünde AMERİKA Sevdası olan herkese günaydın

• @aysegul @Ekto-Oktan Bu arada 1000'li numaralara mülakat tarihi verilmedi mi? Veya 1 Ekim'den sonra mı bunun bilgilendirmesini yapacaklar?

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq yok ekimden sonra değil(1ekim mali yılin başlangıcı, yani dv2026 mulakatları 1 ekimde başlayacak), her ayın mülakatının bildirimi yaklaşık 1.5-2 ay önce yapılıyor. 1000lere henüz ankaradan mulakat verilmedi, ekim ve kasım için yani. Önümüzdeki ay aralik icin haber bekleyeceğiz. Aralığı da pas gecerlerse gecen seneki gibi, belki ocak belki şubat bakalım..

• @aysegul 1 $ kimi caydırır ki❓ Azalma olmaz başvuru sayısında😉

• ⭐⭐

@remz-z selamlar, eger olurda green card ile gelebilirseniz, bence askerligi dusunun. Yasinizda genc, full time olarak yaparsaniz, universite okuma sansiniz var, sozlesmeniz bittiginde de veteran ve vatandas olacaginiz icin is bulmaniz daha kolay olacaktir. Ek olarak orada sececegini dogru bir is kolu ile hayatinizi oradan da devam etiirebilirainiz.Evet kolay degil ama inanin en problemsiz alisma surecini burada atlatirsiniz. Bence herkesin verecegi ilk tavsiye ingilizce ogrenmek olacaktir. Eger ingilizceniz kotuyse, buradan baslayabilirsiniz. Ikinci bir tavsiyemde, kendinize bir altin bilezik edinmeniz olacaktir.

• @onuru Abi bende düşündüm askerliği. Benim amacım şirket kurmak için oraya geliyorum, burada şahış şirketim var sadece. part time askerlik vb. gibi bir konu vardı galiba değil mi?

• @remz-z Merhaba dostum bu yanıtına özellikle ben cevap yazmak istedim. Bende 21 yaşında bir gencim senle sadece aramızda 5 sene var o yüzden seni çok iyi anlıyorum bende ilk Yurt dışına taşınmayı kafama koyduğumda 16 yaşımın sonunda 17 yaşımın başlarındaydım. Akrabalarım çevremdeki insanlar beni ciddiye almazdı çocuk ya bu kendi kendine konuşuyor tarzı çok duyum aldım. O yüzden ne hissettiğini senin gerçekten çok iyi anlıyorum.

Öncelikle ailen için DV Başvuru hakkın var ise 20 yaşına kadar bunu hiç ihmal etme. Şansın artar ve elinden geldiği kadar bunu dene 5 binden sonra gelmez düşüncesine girme bu konuda herkes karamsar farkındayım ama böyle düşünerek olan bir parça şansınıda yok edebilirsin o yüzden başvurunu düzenli yap. 20 Yaşından sonra ailen için başvuruyu istersen bırakabilirsin çünkü sana faydası olmayacak 21 yaşına giren kişilerin aileleri kazansa bile çocuklarını dahil edemiyorlar ordan sonra eğer hala çıkmamışsa kendin başvurmaya devam edebilirsin.

Bir öteki konuda vizyon. Vizyonunu açmalısın ne demek istiyor bu gibi düşünebilirsin hayır hakarette etmiyorum maalesef günümüzde genç orta yaş yurt dışına taşınmak isteyen insanların en büyük hatası hiç turistik amaçlı Avrupaya asyaya veya herhangi bir dünya ülkesini gezmiyor oluşları bu ilk bakışta normal bir durum olarak gelebilir. Fakat değil Yurt dışında gerçekten yaşamak istediğinizden emin olmanız vizyonunuzu genişletmeniz için Turistik de olsa kesinlikle seyahat etmelisin ailen ile seyahat edebilirsin veya olmuyorsa bekleyebilirsin ben ilk pasaportumu 18'in sonlarında aldım 19'uncu yaşımın başlarında havalimanındaydım Japonyaya gitmiştik dün gibi hatırlıyorum ve sonra arkası geldi zaten o yüzden mutlaka gez ve görüşünü genişlet.

Bir diğer konu Amerika diye kendini şartlandırmamalısın ben 19 yaşımın sonlarında Polonyaya taşınmıştım çalışma vizesiyle biraz araştırıp bir acenta ile gitmiştim 20 yaşımın ortalarında Polonyadaydım yaklaşık 9 ay yaşadım Eşimle tanışıp önüme tekrar ABD Fırsatı gelene kadar. ABD Göç açısından Çekiliş ve evlilik dışında çok yol açmayan bir ülke bunu defalarca söyledim önceki entry attığım konulardada bahsetmiştim ve kim ne derse desin bu konudaki benim görüşümü değiştiremez maalesef ABD'nin ben bir Avrupa ülkelerindeki genel durum kadar göç yolu açtığını düşünmüyorum. bakın göçmen almıyorlar demiyorum göç yolu açmıyorlar. O Yüzden kesinlikle diğer ülkeleri de değerlendir inan bana bugün Avrupa ülkelerinin bile en kötüleri Türkiye'den daha iyi o yüzden kendini zorla Amerikaya şartlandırma mutlu olabiliceğin ilk yere git ve hep mutlu ol.

Bir diğer konuda Kendine bir eş bul dostum... Böyle bir tavsiye vereni belki ilk defa duyuyorsundur çok garip gelebilir Tabiki burdaki deyimim sırf vize için git hiç sevmediğin birini bul vizeyi alır kaçarsın gibi bir öneri değil sakın böyle anlama sahte evlilik hiçbir koşulda hiçbir yerde tavsiye etmem ettirmem yapanıda onaylamam zaten. Ama gerçekci olduğunuzda bir çok ülke için bir çok göç yolu vardır ama bugün Japonya gibi dünyanın en göç'e kapalı toplumlarından tutun ABD'ye kadar göç ülkelerinin bile kesinlikle Kalıcı oturuma ve vatandaşlığa kadar yol açtığı tek göç yöntemi evliliktir. Bunu düşünürsek mutlaka şansınızı deneyin yabancılarla iletişim kurun farklı ülkelerden insanlar tanıyın ve gerçekten sevdiğiniz birini bularak evlenmeyi deneyin. Bu şekilde bir çok ülkeye gidebilirsiniz ben bir turizm çalışanıyım ve benim senelerce gördüğüm ortamda benim kadar yurt dışı bilgisi olmayan benim bildiğimin yarısı kadar İngilizce bilmeyen insanlar vardı ama sırf kız bulabildiği için gidip oralarda yaşamış binlerce insan gördüm. O yüzden Kesinlikle İngilizceni geliştir dünyayı daha iyi anla ve ruh eşini ara bir noktada o karşına çıkarsa hem aşkına hem istediğine kavuşursun ve bundan vazgeçme motivasyonunu kırma.

İnan bana ben 15 yaşımda ilk ilişkime başlamıştım 4 senelik bir Türk sevgilim vardı 19 yaşımda ayrıldık benim yurt dışı hayalim kesinleştikten sonra o günden sonra ben hiç Türk kızlarıyla konuşmadım bunu şimdi yanlış anlamasın kimse üzerine de alınmasın yani konuşmadım çünkü istemiyordum kendim için yabancı birini istedim hem seviceğim hem benim istediğim yol için fırsat bulmamı sağlayacak bir ilişkinin içinde olmak istedim ki bunda ayıplanıcak bir şey yok duygular sahte olmadıktan sonra zaten özellikle o yüzden üstte bunu belirttim. eğer o inadı yapıp illede yabancı biriyle olucağım demeseydim bugün hoşlandığım bir Türk kızıyla Türkiye'de yaşamaya devam ediyor olucaktım ve burda vize beklemiyordum.

Burdaki temel olarak anlatmaya çalıştığım şey bir çok burda evlenmiş zaten belli yaşa gelmiş abilerimiz çocuklarını ailelerini kurtarmaya çalışıyorlar büyük saygılar bundan büyük şeref yok. Ama biz gençler için yol çok fırsat çok ve deneme şansı çok ben bundan bahsediyorum. Sevgiler dostum sana temel 3 tavsiyem Seyahat et,İngilizceni geliştir,Farklı fırsatları araştır vizelere bak farklı ülkelere bak ve insanlarla tanış.

Sevgiler... Saygılar...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |