Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 201.0k 494

• @Emre-Kurtulmuş anladim,tesekkur ederim. Almanyada oturum izni olan biri sadece Almanyadan sirasi gelirse mulakata katilabilir.

• @qizzz evet ilgili konsolosluğun göçmen vizesi basma yetkisi olduğu sürece dediğiniz gibi

• buraya yazmayı unutmuşuk :) herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar.

• @dogan28 Hocam Yeşil Pasaportum var, turist vizesine katkısı olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@udi

Daha önceden vizeli seyahat edilebilen ülkelere (UK, Schengen, Kanada, Avustralya vb) alınmış vize/vizeleriniz yok ise, seyahatiniz sonrası ülkeniz Türkiye’ye dönüşünüzü destekleyecek konsolosun ikna olacağı kanıtlar (uzun süre aynı işyerinde çalışma, seyahat amacı, DS160’da ve mülakatta beyan edeceğiniz doğru planlanmış seyahat planı, aile yapısı, yaş vb) yoksa yeşil pasaportunuzun olması vizenizin onaylanma sürecine büyük bir katkısı olmayacaktır.

• Arkadaşlar konusu burası mı bilmiyorum yıllardır çekilişe katılmayı düşünüyorum ama bir türlü kendime güvenemediğim için katılmak istememiştim bu sene çok kararlıyım ve çekilişe katılacağım hatta eşim içinde başvuruda bulunacağız merak ettiğim eşim Amerika’ya gelmek istemiyor eğer bana değil ona çıkarsa onunla Amerika ya giriş yapıp o tekrar Türkiye’ye dönüş yapsa, ben çocuklarla orda yaşasam asıl talihli o olduğu için benim için sorun olur mu?

• @exclusive eşinize çıkması durumunda beraber mülakat ve sonrasında giriş yaptığınızda. Greencardız geldiği anda artık ayrı bireysiniz diye biliyorum. Yani kendisi dönüş yapabilir. Ancak 180günden fazla ülke dışında kalırsa eşinizin greencardı tehlikeye girebilir.

• @nsercan bilgi için çok çok teşekkür ederim evet o durumu biliyorum aslında sadece benim gitmem sorun olmaz ama hali hazırda işi olduğu için birden bire bırakamayacak 1 yıl düzeltip yanımıza gelecek bu süreçte tek başıma olacağım için sordum oda düzenli olarak Amerika’ya giriş çıkış yapacak tabi ki çıkarsa kısmet diyelim

• @exclusive

Önce siz veya eşiniz talihli olun çekilişte, gerisi planlanır ve süreç yönetilir. Önemli olan ilk adım olan başvuruyu eksiksiz bilgi ve doğru fotoğraf ile yapmak. Süreçte herşey adım adım, bol şans 🍀

• @udi Avrupa için olsaydı kesinlikle katkısı olurdu, ama amerika için yeşil pasaportun çok bir şey anlam ifade etmediğini duymuştum, yine de banka durumunuz, mal varlığınız ve geri dönüş sebepleriniz varsa şansınızın bordo pasaporttan daha yüksek oldugunu düşünüyorum.

• Arkadaşlar dv2027 için pasaport kuralı geliyor gibi bazı içerikler görüyorum ama bu seneye yansıyacak mı kesin bir bilgi bulamadım.
    Şimdiden çıkarttırmalı mıyım yoksa başvuru öncesi kesinleşir mi?

• @ATS16 evet kesinlikle doğru söylüyorsunuz herkese bol şanslar dilerim hakkımızda hayırlısı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@GKN

Boyle bir gelişme yok, pasaport şartı aranacağına dair resmi bir açıklama yok. Haberi yayınlanan hangi mecra ise trafik oluşturmak için bu dönemde haberler yapmaları çok normal, itimat etmeyin.

Böyle bir gelişme olsa bile pasaport çıkartmak çok kolay, gönderimi çok hızlı ve çeşitlilik göçmen vizesi kurasına başvuru yapabilmek için bir aya yakın süreniz var.

• @ATS16 Teşekkürler. Bir an umutlanmıştım şans biraz olsun artar diye 😁

• @GKN yanlış hatırlamıyorsa 2024 ve 2025 için pasaport şartı vardı. Ama yine başvurusu sayısı çok fazla olmuştu :(

• @nsercan dv2025 için şart yoktu çünkü ilk başvurum o zamandı ve maalesef 25 ve 26 çıkmadı. 2023 te cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra buradan umudu kesip yurt dışına gitmeye heveslendim açıkçası ve o yüzden önceki senelerde green card çekilişi var olduğunu bile bilmiyordum 😁

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nsercan

Pasaport şartı 2022 yılı itibariyle kalktı 👍

• İyi akşamlar merak ettiğim bir konu var ben bugün pasaport için fotoğraf çektirdim ve bugün pasaport için başvuru yaptım fotoğrafçı o fotoğrafı greencarda uyumlu ölçülere çevirerek bana mail attı pasaporta başvuru yaptığım fotoğrafla bu greencard başvuru zamanında o fotoğrafla başvuru yapabilir miyim? Yeniden çektirmem mi gerekir ? Biliyorsanız bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@exclusive

Fotoğrafçının size verdiği dijital ortamdaki fotoğrafı aşağıdaki tool’a yüklerseniz kalite ve ölçülerinin yeterli olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

https://tsg.phototool.state.gov/photo

• @ATS16 merak ettiğim konu ölçüler değil ona baktım uyuyordu pasaportta ki resmi kullanmış olduğum için bir sorun olur mu.?

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k