Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @MACOFU-MACOFU sizin welcome letter geldi mi hocam?

• Selamlar, EB-2 NIW başvurumu Chen ile yaptım, süreçte ret oranları daha düşük olduğu için beni Nebraska'ya dosyam gidecek şekilde yönlendirdirler. Ofislerin süreci tamamlama sürelerine baktığımda arada 4 ay fark görünüyor Nebraska 18 ay Texas 14 ayda tamamlıyormuş. Sizce bu tarihler birebir tutuyor mu, bilgi verebilirseniz sevinirim.

• @mrkc Biz Documentary Qualified olduk hocam, şu an sadece Interview Letter bekliyoruz o da normalde, Mayıs bülteninde current olanlardan bazılarına geldi ama bize iki ay bekleyin emaili geldi iki defa.

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024

• @pinkpanther Merhabalar. Verilen süreçler dosyaların % 80'inin tamamlandığı süreler. Ancak her receipt block için bu değerler tutmuyor. Örneğin benim dosyamın dahil olduğu receipt block IOE09246xxxxx (Texas) için verilen süreç 14 ay. Ancak bizim receipt block da neredeyse 17 ay geçmesine rağmen henüz dosyaların % 72 si hakkında karar çıkmış. Malesef ben de bekliyorum. Hakkım olmasına rağmen USCIS den bilgi alamıyorum (inquiry date zamanım çoktan geldi). Süreç normal işliyor şu an için herhangi bir bilgi talebinde bulunamazsınız deniyor (PD: 06 Mart 2024). Hatta dosyam hakkında başka kanaldan bilgi alalım dedik attığımız maili 25 gün geçmesine rağmen cevaplamadılar. Kısacası şu an süreç çok belirsiz. Şanslıysanız 5-7 ay da da dosyanız hakkında karar çıkabilir ya da 24 aya kadar da bekleme süreniz uzayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun....

• @Feridun-Boylu Anladım Feridun bey hepimiz için en hayırlısı olsun. Normalde süreye bu kadar takılmıyordum ama başvurunca insan ne zaman ne olacak kafasında hazırlıklı olmak istiyor.

• @MACOFU-MACOFU Aynen biz de bu durumdayız.

EB2 NIW
    PD : 8/8/23
    I-140 : 28/8/23
    DQ : 15/03/24
    PD Current : 13/05/25 (June 2025 Visa Bulletin)
    IL : ?

• Arkadaşlar Merhabalar, Aranızda IEEE senior üye olan var mı?

• @MACOFU-MACOFU Merhabalar hocam
    Turist vizesi ile girisiniz sonrasinda da deneyimlerinizi paylasir misiniz acaba? Yani EB2 onayini gorup onunla ilgili soru soruyorlar mi yoksa direkt turist vizesinde oldugu gibi mi giriliyor onu merak ediyorum ben de.

• @shinriyeon Merhabalar Hocam, ben de diğer hocalarımıza sormuştum bizim yolculuk gelecek hafta, sorun olmadığını belirtmişlerdi inşallah gidince tekrar bilgilendirme ileteyim.

• @shinriyeon Merhaba ben EB2 onayı sonrası (onay tarihi : 2023 Ağustos sonu) 2 kez amerikaya giriş yaptım; bu konuda (EB2) da hiç soru sorulmadı. Yalnız ben 2 seneyi aşkın süre Amerika'da yaşamıştım (2021 Temmuz - 2023 Eylül arası) hiç overstay de yapmadım. Belki de bu sebeple sorulmamıştır..

EB2 NIW
    IL : ?

• Merhaba arkadaşlar, şu an turist vizem 1 yıldan az süresi kaldı ve yenilemek istiyorum. EB2 onayı olup vize yenileyince sorun oluyor mu?

• @scholarway olmuyor 🙂

• Selam, bu sabah IL geldi. 9 Ekim Ankara!
    Darisi diger bekleyen arkadaslarin basina.

• @meke, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Selam, bu sabah IL geldi. 9 Ekim Ankara!
    Darisi diger bekleyen arkadaslarin basina.

Merhaba banada IL geldi. ekim sonunda.

Bu vesileyle sormak istediğim bir şey var, Herşey yolunda giderse ve vizeyi alırsak, USAya giriş yaptıktan sonra 2 ay kalsak ve 2 ay sonra TRye geri dönsek, bütün alım satım işlerini halletmek için, çocukların okulunun bitmesini beklemek için, sonra geri USAya dönsek bir problem çıkarmı.
    teşekkürler.

• Çok teşekkür ederim 🙂 peki mülakat gerekiyor mu? Daha önce vizesi olup 1 yıldan az süre kalınca mülakata gerek yok deniyor ondan merak ettim @pelinoaydin, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@scholarway olmuyor 🙂

• Merhaba bu sabah bize de IL geldi, 9 Ekim mülakat. Herkese hayırlısı kolaylıkla olsun.

EB2 NIW
    IL : 9/10/2025

• @pelinoaydin Demekki konsoloslukta tanisma firsatimiz olacak 🙂

• Fakat getirilmesi gereken evraklar listesi yok benim davet mektubumda. Sadece daha evvelden gonderilen evraklarin orjinalleri istenmis, Sabika kaydi yenilenmesi gerekiyorsa veya 16 yasi gecen cocuk varsa yenilerini getirin demis.
    Normalde evrak listesi oluyordu degil mi?

• @meke evrak listesi mülakata birkaç hafta kala, ayrıca geliyor.

• Selam arkadaşlar bu sabah banada mail geldi. PD 6.7.2023 ve DQ 30 Mayıs 2024 idi. Mülakat tarihimi 17 Ekim olarak vermişler. Alan ve bekleyen tüm arkadaşlara kolaylıklar ve bol şans diliyorum. Süreçte RFE almış ve 3 ay kaybetmiştim. Gecikmeler bu yüzden oldu sanıyorum. Sonuçta mutlu sona yaklaşıyoruz. Mülakat sonrasında pasaportların kaç güne teslim edildiği ile ilgili alan arkadaşlarım yazarlarsa çok sevinirim. Ona göre gidiş tarihimi ayarlamaya çalışacağım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |