Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Berke-Bektaş Eşimle Polonya'da yaşadığım dönemde tanıştım İşci vizesiyle Polonya'ya Göç etmiştim Avrupa'da yaşamaya hayat kurmaya çalışıyordum fabrikada falan çalışıyordum iyi hoş ufak bir araba almıştım derken internettr tanıştık bir baktım birbirimize iyice ısındık kendisini Avrupaya davet ettim kabul etti. Uçak biletini aldım geldi yanıma sonrası malum beraber Polonyayı gezdik Arabayla Berlin'e kadar sürdük.

Sonra o geri döndü Ordayken birbirimizi özlediğimizi fark ettik. Yalnızlık zordu 1.5-2 ay Sonra eşim evlenmeyi düşünürmüsün dedi Ben başta yanaşmadım Avrupa'da bir hayatım olduğunu Türkiye'de yaşamayı aklımın ucundan dahi geçirmediğimi söyledim. Çünkü gerçekten Türkiye'de aşk konu dahi olsa yaşamak istemiyordum öncelik meselesi. O da bana dedi ki Evlenelim Türkiye'ye gidelim Green Card başvurusu yaparız Amerikaya Gideriz olur mu dedi? Bende bu kafama yatınca zaten çok büyük bir teklif Polonya nerede Amerika nerede gelişmişlik maaşlar vs olarak... Neyse konu bu olunca yaktım ordaki oturum başvurumu işimi vs döndüm Türkiye'ye

Ben Martın ilk haftası Türkiyedeyim eşime dedim sen ne zaman geliyorsun dedi ki Üniversite ile alakalı son. bir kaç işim var Mayısın ortası gibi dedim aha biz kandırıldık Ben baya güven sorunları olan bir insanım aileme bile güvenmiyorum çoğu konuda neyse Eşim sözünde durdu Mayıs 11 gibi geldi

Sonra evrakların peşinde koşturduk 27 Mayısta Evlendik sonra 2-3 Gün Evrak Hazırladık 4 Haziranda I-130 doldurarak Green Card başvurusu yolladık evlilik temelli. Şimdilik mutlu şekilde devam ediyor evliliğimiz birlikte yaşıyoruz bekliyoruz eğleniyoruz vakit geçiyor ^^

Çok detaya girdim ama sorunuzun genel yanıtı bu eğer evlilik üzerine Green Card konusunda sorularınız var veya merak ettiğiniz konular varsa forumdaki ilgili konuya gidebilirsiniz. İyi forumlar dilerim ^^

• Öncelikle herkese selamlar,
    Uzun yıllardır greencard kovalayan biri olarak bir çok farklı yolu en ince ayrıntısına kadar araştırdım. Vize türleri, eyalet seçimleri, ekonomik faktörler, gidenlerin tecrübeleri vs derken girmedik delik, araştırmadık ihtimal bırakmadım, bir çok göçmenlik avukatına ulaşıp fikir ve bilgi aldım, ABD ye farklı yollarla göç eden kişilere ulaşıp sohbetler ettim. Hepsi teker teker sağ olsun harika bilgiler verdiler ve yaklaşık 10 yıllık çabamın sonunda vardığım sonuç şu. Arkadaşlar belli bir gelir düzeyinde değilseniz, öğrenciyseniz, aileniz, tanıdığınız vs ABD'de yaşamıyorsa, yani kısaca size "gel aslanım" deyip kucaklayan biri yoksa greencard dışındaki diğer ihtimaller maalesef hayal. Legal yoldan adım atayım diyen herhangi biri için B1-B2, EB1-EB2, F1, EB3 A,B,Ğ,X gibi vizelerin tümü için maalesef güzel paranız olması lazım. gerçek bu.
    Haa diyeceksiniz ki "greencard çıktığını düşünürsek o zaman da para lazım". Doğru ama çekilişi kazandıktan sonra çok daha minimal şekilde 3-5 bir şey toplayıp oraya gitmek, tek seferde 20, 30 hatta 100 bin dolarları toplamaktan çok daha akıllıca ve kolay olabilir.
    Ben şahsen EB2, EB3, F1 ve B türü vizelere başvurup bir ihtimal şans deneyecek kadar ekonomik seviyelerde değilim. Bu nedenle denemeye devam ediyorum.
    Turist olarak gidip iltica vermek ya da meksika kartellerine canınızı hiçe sayarak para kaptırma konusuna girmiyorum bile. Hayatta hiçbir ülkenin canınızı hiçe sayıp, ailenizi, geleceğinizi sıkıntıya sokmaya değecek kadar değerli olduğunu sanmıyorum.
    Denemeye devam edin, başka yolları arayın ve değerlendirin elbette ama para faktörünü sakın unutmayın. Cesaretinizi de kaybetmeyin tabi ama EB3 ile ABD'de kalacağım derken eldeki bulgurdan olmayın ya da EB2 - F1 alacağım diye tek atımlık barutunuzu da riske atmayın derim.

• @istanbuladami Eline sağlık abim. İyi ilham oldu.

O-1 Vizesi hakkında düşüncelerin nelerdir? Bu ülke de kaliteli %10'luk kısımdan olduğumu düşünüyorum. Kendimi ve işimi geliştiriyor daha iyi şeyler yapmaya çalışıyorum.

• @mertq O-1 alacak kadar iyi bir yeteneğin ya da ihtimalin varsa hemen bir avukat ile görüşüp değerlendirmeni öneririm. Bu vize ile giden tanımıyorum açıkçası ve şu ana kadar da hiç ihtimaller dahilinde saymadım. Eğer %10'luk kısımdayım diyorsan bunu ABD nin gözüne gözüne sokman gerek. Sitede başlığı vs varsa ya da youtube da videoları varsa araştır derim

• @istanbuladami Evet bu yazdıklarınıza kalıbımı basarım ben sırf sizin bu anlattıklarınızı fark ettiğim için 2023'ün sonu 2024'ün başlarında ABD hayalimden vazgeçtim iş buldum Fabrika işcisi olarak Polonyaya göç ettim Avrupada bir sayfa açmaya çalıştım Green Card çekilişini deniyordum hani olurda çıkarsa diye ama ABD'ye sırf bu yüzden kafamdan silmiştim tek atımlık barutumuzu israf etmemek adına çünkü bu forumdaki bir çok insanın maddi durumunu bilmesemde benim gibi çok büyük para dağı olmayan genç çok.

Şansımdır ki DV2026'ya başvurdum Ekim 2025'de O Yıl eşimle tanıştık Avrupada yaşarken şansım ordan döndü evlilik yapma fırsatı yakaladım döndüm Türkiye'Ye Zaten DV2026'da başvurduğum son DV oldu ki o da çıkmadı artık döndük dolaştık Eş üzerinden Green Card'a gidiyoruz.

Ben Anlattıklarınızı hızlıca özetleyeyim;
    Eş Vizesi > Evlilik Lazım Evlenicek biri Lazım herkes bekar değil*

Aile Vizesi > Amerikada ana baba lazım kardeş lazım %90 yok*

EB3 > vize sürecinin başından en sonuna ilk masraflarlaABD yerleşene kadar 50 bin dolar kadar bir para lazım + 5-6 senelik bekleyecek sabır ve zaman**

EB2 NIW > Zaten bunu söylemiyorum kendi kendine sponsor olabilicek vasfı olan bir insan bu konuyu okumadan yapıyor zaten bunu**

EB1 > Vasıflı işci çoğu zaman öncelikli oluyorlar üniversite bitirmiş bir işveren ile anlaşmış bağlantı bulmuş zor.

İltica (Vize) > Gidiceksin iltica ediceksin önce masrafları ödüceksin sonra İltica ettiğin süre boyunca Amerika'da çalışma izni konusunda biraz sorunlar yaşayacaksın binlerce doları belki çöp ediceksin sonunda Green Card alamayacaksın bile

İltica (Meksika) > Vericen kartellere parayı götürücekler seni kötü şekilde oraya gidiş sadece 10-15 bin dolar. Gittikten sonra aynı sürecin dahada kötüsü kampı bilmem nesi başlıyor şu dönemde kamptan çıkılmıyor bile bond sistemi kalktı. direkt sınırda mahkemede eleyip yolluyorlar geriye*

U > Bu tarz suç vizesine girmiyorum suça uğrayacaksın ölümle burun buruna denk geliceksin başvurucaksın da kart alıcaksın ya ölürsen pek güvenli değil sanki kumar masasında canın var gibi 🙂

Günün sonuna geldiğimizde yollar o kadar kısıtlı ki bizim gibi bütçesi belli olan karbon vatandaş için tek yol Aile,Evlilik,Çekiliş kalan yollar boş boş hayal kurmak ile bitiyor EB3 gibi konulara girmiyorum dediğim gibi sıradan maddiyatı çok iyi olmayan kişilerin yolu değil zaten parası olan kişiler ve abilerimiz yapıyorlar onlara saygılar

Ama sonuç olarak durum bu hocam dediklerinizi gayet iyi anlıyorum...

Geçenki yazılarımın birindede özellikle yaşıtlarım için bahsetmiştim ufak bir tavsiye Amerika Durumu göz önüne alındığında hani gitmesem de olur demiyorsanız yurt dışında yaşamayı amaç yaptıysanız Amerika diye tutturmayın 40 Yaşındaki birinin burda senelerce DV Denemesi normal çıkmasa bile düşünmez der düzenim var veya EB3 Dener bütçesi olabilir onlar aile kurmuş büyük abilerimiz 20-25 yaşındaki genel genç kitle için Risk alabilicek durumumuz bir o kadarda maddi darlığımız var en azından bir çoğumuz için Avrupa,Avustralya vs vs gibi ek alternatifleri yasal olduğu sürece deneyin DV'ye başvurmaya devam edin olur çıkabilir şans bu veya evlilik yoluna gidilebilir bana denk geldiği gibi sonra geri dönersiniz ama nihai amacınız göç ise ülke ayırt etmeden iyi bir yer seçtiğiniz sürece gidin benim şahsi düşüncem bu çok bilmişlik yapmak istemem bana özgü değil ama tecrübe aktarıyorum nihayetinde ne çok üst düzey biriyim ne çok şanslıyım DV Kazandım ben sadece Avrupa'ya standart fabrika işcisi olarak 20 yaşında göç etmiş bir anda şansı dönmüş sonra tekrardan ABD sürecine girmiş sıradan karbon bir vatandaşım bunlarda benim hayatımda yaşadıklarıma göre verdiğim ufak tavsiyeler herkese özellikle büyüklere saygılar herkese iyi forumlar diliyorum ^^

• Yazı anlattıklarımın güzel bir açıklaması olmuş. Elinize sağlık.
    Ben evlilik konusuna özellikle girmedim çünkü o ayrı bir hikaye ayrı bir konu ama size nasip olmuş. Ne mutlu. Umarım her şey yolunda gider.
    Biz de eşimle denemeye devam edeceğiz. Ne zaman bilmiyoruz ama bir gün olacak ona eminiz 😇

• Bu ileti silindi!

• @Ekto-Oktan Kesinlikle doğru kararı vermişsiniz polonya'dan amerika'yı seçerek. Sorumun cevabını aldım ilk başta koşullu green card alacağınız için eğer hızlı bir vatandaşlık almak isterseniz amerikan ordusuna katılmanızı tavsiye ederim. Onun dışında umarım rahat bir process olur sizin için zor kısımları halletmişsiniz burdan sonrası sabır.

• @istanbuladami Hayırlısı hocam umarım sizinde hayalinizdeki gibi gerçekleşir ben DV çekilişine bu Ekim'de kardeşim için başvurucağım. Ben evlendim ama bu erkek kardeşim için bir çıkış yolu değil açıkcası onun için başvurucağım belki bana gülmeyen şans onun için güler belki bana gelmeyen hayal ona gelir ::F

• @Berke-Bektaş Evet hocam ya koşullu green card konusunda düşüncelerim biraz farklı şuanda güncel olarak evlilik ile green card süreci 15-18 ay arasında sürüyor açıkcası böyle uzun bir süreyi Türkiye'de beklersek koşullu Green Card istemiyoruz eşim ve ben bu durumda başvurumuzu beklemede tutup evliliğimizin 2.Yıl dönümüne denk getireceğiz ve 10 yıllık kart alacağız.

Ama çok erken 6 ay 8 ay 10 ay gibi normalin çok altında hızlı bir onay alırsak o zaman Koşullu Green Card'ı kabul etmeyi düşünüyoruz fakat normal süreyi bekledikten sonra 7-8 ay için Koşullu Kart beklemek istemiyoruz çünkü mantıklı bulmuyoruz Zaten birlikte Türkiye'de yaşadığımız için şu aralar güncel olarak o yüzden beklemek daha makul geliyor

Hayırlısı diyelim hocam sabır taşı olduk ama umarım bugünlerde geçer iyi akşamlar dilerim tekrardan

• Greencard'ın ücretli olması ile ilgili bir t asarı sunulmuştu. Bununla ilgili bir gelişme oldu mu? Forumda bir yerlerde konuşulduysa yönlendirebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbuladami tasarıdan çıkarıldı ve çıkarılmış haliyle onaylandı, yani başvuru ücretsiz.

• @aysegul Anladım. Ücret olayına karşı değilim ama konuşulan tutarlar baya bir yüksekti. Bakalım daha ne sürprizler yapacak bize Trump Beyefendi

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbuladami başvuru ücretini iptal ettiler, ancak göçmen olmayan vize türlerine yeni bir 250dolarlık fee getirdiler bu yasayla( yürürlüğe ne zaman girecek bilmiyorum) belirli şartlarda iade alınabilen bir fee, depozito gibi. Yani evet sürpriz bitmiyor.
    Başvuru ücreti olarak da şahsi fikrim; 250 dolar yüksek olacaktı evet, o yüzden 10 dolar gibi sembolik bir rakam bile olsa, birşey olmalıydı yine de.

• @aysegul Kesinlikle katılıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir "Loto" ücretsiz değil ama bu kadar hayati, bu kadar insanların geleceğini etkileyen önemli bir çekiliş ücretsiz yapılıyor. Pasaport şartı bence doğru bir şarttı onu da kaldırdılar ama en azından sembolik olarak 10-15 dolarlık bir ücret bile gereksiz başvuruların önünü kesecektir diye düşünüyorum. Evet 10 dolar bizim için büyük bir para değil ama Afrika'daki insanlar için mesela büyük bir para. Böyle bir durumda da lokal bir kural belirleyip devam edebilirler diye düşünüyorum. Örneğin bizde 10 dolar olan ücret Afrika'da 3-5 $ gibi. Daha önceki dönemlerde de tartışılmıştı burada bu konular gerçi ama vaziyet değişmeyince konu dön dolaş açılıyor haliyle

• ⭐⭐

trump gene birşeyler yapmaya çalışıyor 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici kendince ilticayı engellemeye çalışıyor da önce venezuela ve meksika kartellerine çare bulsun. çok değişik bir adam

• @istanbuladami 10 $ olmayan Afrikalı, çıkınca nasıl gidecek Amerika'ya.

• Yasaklı

Merhabalar, herkese bol şans

• Yasaklı

Merhabalar, foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. Bu sene ilk kez GC başvurusu yapacağım, bakalım nasıl olacak. Hakkımızda hayırlı olsun. Acaba başvuru için açıklanan DV-2027 yönerge açıklandın mı, ne zaman açıklanır ya da. Şimdiden teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |