@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@hasnotben ah be dostum, ucundan döndük şu manzaranın.
-
@hasnotben neresi orası
Oradaysanız hayat nasıl orada, anlatıldığı gibi güzel mi
-
@dogan28 hislerini anlıyorum diyemem ama yaşadığınız süreç çok zor olmalı resmen perdeyi araladınız baktınız tekrar kapı kapandı gibi olmuştur size biz kazanamadığımız da yıkılıyoruz sizin durum daha farklı vardır bir hayır demekten başka çare yok
-
@T-C-Kubilay-Dikici @dogan28 Beni gören sakalın beyazlamış noldu sana diyor.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan belki yüzlerce kişiden duyduğun bir şeyi daha söyleyeceğim vardır bir hayır de kafana takma bence hayat hala devam ediyor
-
@T-C-Kubilay-Dikici sağlık olsun en azından denemeye devam edebiliriz, şimdilik kendimi avutabileceğim tek nokta bu maalesef, çok fazla üzüldüm hatta aşırı üzüldüm ama bir yandan kendime yeni çıkış kapıları aramaya devam edeceğim.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan Çok yıprandık, yanlış anlama ama sen ben gibi kıt kanaat geçinen adam yıpranır bu süreçte, kimisi var kazandı 2xxx cnlerde gitmek istemedi adam zaten zengin eğlencesine başvurdum diyordu bana... yaşadığımız hayatı biz seçmedik sonucta değiştirmeye çalışmaya devam etcez bi yandan...
-
@T-C-Kubilay-Dikici Evet bende öyle diyorum. Belki daha sonraki seneler, daha hazır bir şekilde olacak. Çok isteyince cabalayinca bir şekilde olur. Sağlık olsun.
-
@dogan28 Her alanda, var bu tipler. Bunların duyarsızlığı her konuda herkese zarar. Hayata devam yapacak birşey yok, sağlık olsun.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan umarim biizm icin en doğru zamanda gideriz
-
"doğru zaman" konusunda birşey söylemem gerek. Yıllarca başvurduk, her başvuruşumuzda evet çıkmasını çok istiyorduk ancak çıksaydı reentry permit vs yollara başvurmak zorunda kalacaktık, çünkü bir müşkülümüz vardı, çekirdek ailemizle ilgili değildi ancak sırtımızı dönemezdik.. velhasılı, 8,5 yılın ardından nisan ayında üzücü birşey yaşadık ancak bunda da bazı hayırlar vardı. Hayırlardan bir tanesi de, 1 ay bile geçmeden greencard sonuçları açıklandı.. ve nihayet.. nisan ayında elimizi kolumuzu bağlayan durum ortadan kalkmıştı ve mayıs ayında talihli olduk.. istediğimiz an, vizeyi alır almaz belki de, göç edebilecektik

Bir şey daha var, eşim geçen sonbahar, oradan emekliliğe ayrılması kesin gözüyle bakılan 12,5 yıldır çalıştığı local iş yerinden tabiri caizse pat diye ayrıldı, kimse beklemiyordu, herkes şok.. ve 10 gün içinde büyük bir amerikan firmasının türkiye ofisiyle anlaştı, 1ayda mülakatları yapıp imzayı attı (o 1-2 aylık süreçte amerikan firmalarının o meşhur mülakatlarını da deneyimlemiş oldu) aralıkta da işine başladı, belki de amerikadaki bir ofisine geçer buradan kimbilir, bazen carrier sayfasından boş pozisyonlara bakıp hayaller kuruyoruz :)) yani demem o ki, olay anında o üzüntüyle anlayamayabiliyoruz ama belki de daha iyi ve doğru bir zamanda göreceksinizdir o 'randomly selected' yazısını umarım.. her zaman ettiğim duadır, bu forumdan maximum sayıda arkadaşımızla oralarda buluşmak üzere.. -
Bu sene ilk defa başvuracağım özel eğitim öğretmenliğinden bu sene mezun oldum başka hangi yollarla gidebilirim mezun olduğum bölüm avantajmı orası için
-
@dogan28 az kaldı be dostum
hissediyorum -
@Mirage-0 ruhumuz orada ama bedenimiz değil maalesef

-
@mahmutceliker Gitmek için yasal olarak bir çok vize yolları var. forumda ilgili başlıkları okuyarak kendin için uygun olup olmadığını öğrenirsin
İlk başvurun için sana tavsiyede bulunayım kimse bana bu tavsiyelerde bulunmamıştı
1.Asla çıkacakmış gibi hareket etme ( çıkmadığında hayal kırıklığı çok olur )
2.Yatırımlarına kariyerlerini hiç birşeyi sonuçlar açıklasın sonra yapayım deme ( çıkmadığında kaçırdıklarına ayrıca üzülürsün )
3.Kazanırsanda kazanmış olmuyorsun forumu iyice oku kazandığında dosya sıra numaran çok önemli bunu unutma ( bu sene 23k üstündeki kazananlar sıra numaraları yüzünden bir daha denemek zorunda kaldılar)
4.Ankaraya asla güvenme
5.Dosyanı taşıyacağın konsolosluğu mülakat deneyimlerini okuyarak karar ver. bütçeni çıkar masraflarını belirle
6.Forumda mümkün oldukça ilgilendiğin tüm alanlardaki konuları oku bilgi edin bu bilgi senin ileride danışmanlara dolandırılmanı önleyecektir.
7. Burayı tekrar söyleyeceğim sonuçların çıkacağına ne kadar çok kendini inandırırsan bu inanç yüzünden ertelediğin yada erteleyeceğin her karar HNBS yazısını gördüğünde yaşayacağın hayal kırıklığının boyutunu artıracaktır.https://yesilkartforum.com/forum/category/71/amerikan-vizeleri
-
@T-C-Kubilay-Dikici Seninle aynı sene kazanacağız gibi hissediyorum dostum. Buralardayız herzaman, kazanınca tebrik ederiz birbirimizi artık

-
@Mehmet-Fatih-Aslan inşallah hocam aynı yere de gideriz

-
@T-C-Kubilay-Dikici Nereye gidelim, sen nereyi düşünüyorsun, çok araştırma yaptığına eminim bu konuda

-
@Mehmet-Fatih-Aslan inan en az baktığım konu bu sadece havasından dolayı olursa tampa olur
-
@T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim hocam inşallah beraber bu sene kazanırız çıkmasa da çıkacağı güne kadar devam...
Benzer Başlıklar
115
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k