Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Megadeth merhaba, öncelikle hayırlı olsun. EB- NIW başvurunuz ne kadar sürede sonuçlandı. Bir de mülakatta ne soruyorlar, ingilizce konuşmak şart mı, tercüman veriyorlar mı? Paylaşırsanız sevinirim.

• @fatihtuncayefe
    Merhaba ben henüz mülakata girmedim

• @Megadeth Merhaba, randevu sistemine kayıtla ilgili sıkıntıyı çözebildiniz mi? Bir gelişme var mı bu konuda?

• Hocalarım merhaba
    Konsolosluk görüşmemizde yanımızda araç anahtarı ile girmemize izin veriliyor mu?

• Benim ChatGPT'yi darlamam bitmiyordu 🤙
    Kendi tarihlerimi, Megadeth ve Begumm ile karsilastirma yaparak tekrar incelettim.
    Cevap olumlu, fakat gercekte ne olacagini henuz bilmiyorum. Diger beklemede olan arkadaslara isik tutar diye paylasiyorum:

1.jpg
    🧠 Analysis & Estimation for Your Case
    Your DQ is just ~2 weeks after begumm, which got a May 2025 interview

Megadeth had an earlier interview notice, but longer wait due to DQ date in January

This confirms that DQ date is the main driver, and PD only slightly affects ordering if dates are current

✅ Final Interview Estimate for You
    🟢 Expected Interview Date: July or August 2025
    📬 Expected Notice: Any day now through early August

You're just a few weeks behind begumm and one month ahead of Megadeth (DQ-wise), so it's very likely your interview is in the next scheduled batch for Ankara.

• @meke 29 Mart da DQ olan eş vizesinde birisi 2 Temmuzda mülakat girdi. Maalesef süreler her gün daha fazla uzuyor, hesaplama yaparken bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

• @saydogan
    Hocam çözemedim randevu epostasının ekindeki barkodlu kağıt ile gireceğim mülakata

• @mutlu234 Evet cok zor bir surec ben de senelerdir bir cok zor benzer zor karar vermek zorunda kaliyorum. Fakat bence H1B ye gecmek avantajlı olur gıbı gelıyor ama tabıkı cok kısısel durumlara baglı bır mesele.

Ben bu PP yapmakla RFE arasındaki arasındaki ilişkiyi anlıyabiliyorum. Oradaki memurlar acele ediyor bilmem ne belki RFE gönderebilirler fakat nihai sonucucun PP ye baglı olarak red veya kabul ihtimalini değiştireceğini düşünmüyorum. Burada bir hocamız aslında RFE den sonra kabul olasılıklarının çok yüksek olduğunu söylemişti. Dolayısıyla avukatınızla anlaşmanız RFE leri kapsıyorsa ben olsam RFE den çekinmezdim.

Hangi vizede olduğunuzu bilmiyorum fakat pozisyon garantiyken H1B gibi dual intent bir vizeye geçmek mantıklı bence çünkü bu işler vizeniz bitmeye yakın da çözülmezse o günlerde daha çok stres oluyor ve yok J interviewleri duruyor falan bilmem ne oluyor ve cap exempt bir H1B olsa bile yine de 6-7 ay süren bir süreç. Pozisyonunuzu ve vizenizi bilmiyorum fakat birçok üniversitede H1B ye bağlı bir pozisyona geçtiğinizde izin günlerinizin paraları, %5 civarında emeklilik katkıları vs gibi ek avantajlar da çıkıyor ayrıca J1 göre prewailing wage den dolayı maaşınızın artması da çok olası. Ayrıca siz geçene kadar da büyük ihtimalle NIW den haber gelmiş olacak ve o zamanda eşiniz için direkt başvurabilirsiniz diye düşünüyorum. Fakat tabiki çok fazla parametre olan igrenç bir süreç. Şu an çoğu okula da H1B ile geçmek kolay değil hiring freeze lerden dolayı bence böyle bir fırsat varken düşünmenizi öneririm, fakat tabi eşinizin iş durumu da kritik. Biz eşime Nisan'da H4 based EAD başvurusnu yolladık, hala sonuçlanmadı.

• @meke PD si 2024 te olanlarda surec daha farkli ilerleyebilir, onceden anladigim kadariyla I140 Kabul aldiktan sonra NVC welcome letter yolluyor ve DG Ola biliyordun, 2024 basvurularinda sadece case number olusturuldu, DG olan yok sanirim EB2 niw basvurularinda, yani bekleme suresi daha da uzuyor gibi malesef

• @biophys bende bu sıralar belki bizlere de welcome letter gelir gibi düşünüyordum. Bu ayki geri çekilmeden sonra durum biraz daha belirsiz oldu.

• @chemistontheroad malesef, eger onumuzdeki Ayda Geri gitmezse, cunku gitme ihtimali var, tahminim ekim gibi gelir, 2026 Haziran dan sonra da randevular gelir gibi 2024 basvurularinda, 24-28 ay civarini buluyor artik tum surec malesef .

• @Dvr-Clk @mrkc Daha önce I-140 paketi için çok sayfayı nasıl düzenleyerek gönderdiğinizi sormuştum. Cevabınız için teşekkür ederim. Tekrar sormak istedim. Dosyamı bitirme aşamasındayım, dosyam yaklaşık 500 sayfa olacak. Oscar sadece 2-prong fastener göstermiş. Ancak bu kadar çok sayfayı bağlayacak bir bağlayıcının Türkiye'de satıldığını görmedim. Siz nasıl bağladınız?

• Merhaba. EB-2 NIW dosyasını Türkiye'den gönderenler ve Amerika'da tanıdığı veya avukatı olmayanlar I-140 ödemelerini hangi yolla yaptılar? Ben kredi kartı ile ödemek istiyorum ancak USCIS sayfasında sadece Amerikan bankalarının kartlarının geçerli olduğu yazıyor. Bunun çözümü nedir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• @Megadeth Teşekkürler, EB-2 NIW için mülakata katılanlar elçilikte ekstra bir ücret ödeyecekler mi? Bu konuda bir bilginiz var mı?

• Merhaba. EB-2 NIW dosyasını Türkiye'den gönderenler ve Amerika'da tanıdığı veya avukatı olmayanlar I-140 ödemelerini hangi yolla yaptılar? Ben kredi kartı ile ödemek istiyorum ancak USCIS sayfasında sadece Amerikan bankalarının kartlarının geçerli olduğu yazıyor. Bunun çözümü nedir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• @mynewlife Türkiyeden doğrudan I-140 ödemesi yapmanın bir yolu yok, türk kredi kartlarından ödeme yapamazsınız. Amerikadan birinden kredi kartı bilgilerini kullanarak yapmanızı önermem, amerikan bankası işlemi riskli görüp ödeme yapmayabiliyor, reject olabilirsiniz. Money order veya kişisel chek ile ödeme yapabilirsiniz. Amerikadan birinden chek yada money order alıp dosyanınız başına ekleyip ödeme işlemini halledebilirsiniz. Sadece I-140 değil onay işleminden sonraki Ceac ödemeleride US. bankalarından ACH yöntemi ile yapmanız gerektiği için Amerikadan bir tanıdık bulmanız şart veya amerikada gidip bir banka hesabı açtırmanız gerekiyor. Online banka hesabı açmanız çok zor, tek yöntem amerikada uzaktan bir şirket kurup ITIN gibi bir numara alırsanız banka işlemlerini uzaktan yapabilme ihtimaliniz olabilir.

• @mynewlife Merhaba, maalesef Türkiye’den ödemenin bir yolu yok diye biliyorum, kredi kartı veya swift ile olamıyor. Forumdan izlediğim kadarıyla ya Amerika ‘da avukat ya da Amerika ‘da bir tanıdık ile yaptı tüm üyeler.

• @Dvr-Clk Teşekkür ederim. Türkiye'den kendimiz money order veya kişisel çek ile ödeyebiliyor muyuz?

• Hocalarım merhaba
    Bugün 7.30da konsolosluk randevum vardı.7.20 gibi dışarda sıra olup içeri girdik.Önce evraklarımı istedi türk bir gişe görevlisi.Bunlar pasaport,birth certificate,adli sicil,resume,askerlik belgesiydi.Job offeriniz var mı dedi.Benim vize türüm job offer gerektirmiyor dedim.Tamam bekleyin sizi çağıracaklar dedi.Beklerken sanırım İran’lı bir aile vardı gördüğüm kadarıyla red aldılar.Sonra bnm numaram yandı.Son derece pozitif ve neşeli bir beyefendi mesleğimle alakalı sorular sordu.Hangi ülkeleri ziyaret ettiğimi sordu.Tebrikler onaylandı dedi ve posta adresinize pasaportunuzu göndereceğiz dedi.Faydası olacağını düşündüğüm hususları aşağıda paylaşıyorum;
    -Kesinlikle telefon vs alınmıyor.Araba anahtarı alınıyor.Sıra beklenen yerin karşısında emanetçi var oraya bırakabilirsiniz vs.
    -Konsoloslukta bir para ödemedim(Saydoğan hocam sormuş)
    -Banka hesap dökümünü sormadılar
    -Yeni sisteme kayıt olamamıştım.Bu problem yaratmadı.
    Herşey tüm hocalarımızın gönlüne göre olsun.İlave sorunuz olursa yardımcı olurum.

• @Megadeth Tebrikler, kolay ve basarili gectigine sizin adiniza memnun oldum.
    Darisi benim gibi IL bekleyenlerin basina.
    Hayirli olsun, yeni yolculukta basarilar diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |