Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Baska bir soru daha sormak istiyorum cok onemli ve caresiz kaldigim bir konu lutfen bilen beni aydinlatirsa sevinirim. benim vize kategorim Eb3, hemsireyim ve sponsorum bir ajans. Asil isverenim de ajans, ama bir hastaneden job offer da konsolosluk randevuma goturmem gerektigini soyluyorlar ve 21 temmuzdaki randevuma kadar bi hastane bulamazlarsa konsolosluk randevumu reschedule etmemiz gerektigini soyluyorlar. Ajansin anlasmali oldugu hastanelerden birisini bana bulmasi gerek ve ariyorlar ama daha bulamadilar. Konsolosluklar sadece ajansin job offer ini degil hangi hastanede çalışacağımi da, hastaneden gelecek olan is teklifini de destekleyici kanitlayici belge olarak gormek istiyormus. Simdi eger reschedule edilmesi gerekirse benim vize kategorim icin tahmini ne kadar sure sonraya randevu verilir? Daha once herhangi bir eb kategorisinde randevusunu ertelemek zorunda kalan oldu mu ve surecleri nasil ilerledi? Yani tamamen benim disimda gelisen bir durum yuzunden 2.5 senedir bekledigim vize randevusuna gidememe ihtimalim cok yuksek ve cok ileri tarihlere reschedule ederler diye korkuyorum

• Asagidaki cumlede or Appointment confirmation Letter demis. Acaba NVCden gelen randevu mailinin eki yeterli mi kafam karisti.

Proof of registering a document delivery services on ustraveldocs.com or Appointment Confirmation Letter

• @silamrc
    Ben yeni sisteme kaydolmayi birakmistim karisik geldi diye.Bugun tekrardan kaldigim yerden devam edeyim dedim sistem beni bloke etti.Birkac defa hatali bilgi girdim ve simdi giremiyorum.Bilmiyorum nasil cozecegim bu sorunu.Yardim icin helpdesk var usvisascheduling sayfasinda fakat sanmam ki kaale alip donsunler.Gecmis olsun!

• @Megadeth bence sansinizi deneyin bir email falan atin. Ben de case acip sormayi dusunuyorum mantikli mi bilemedim ama

• @Megadeth Yanıtınız için teşekkür ederim. Interview Letter size geldiğinde ne kadar süre sonraya randevu verilmişti acaba? Sakıncası yoksa paylaşabilir miydiniz?

• @silamrc

✅ Öneriler:

1. Ajansa Baskı Yapması Gerekiyor

Ajansla çalışılan hastanelerden birini en kısa sürede bulmaları ve hastane tarafından imzalı bir “Employment Offer Letter” hazırlamaları gerekiyor. Bu belge:
    • Hastane antetli kağıdında
    • Hemşire pozisyonu, maaş, başlangıç tarihi, lokasyon gibi detayları içermeli.
    • Ajans değil, doğrudan hastane tarafından imzalanmalı.

1. Konsolosluğa Açıklayıcı Bir Email Yazabilir

Eğer hastane 1-2 gün içinde netleşmezse, doğrudan konsolosluğa mail atarak:
    • Ajansın sponsor olduğunu,
    • Belirli bir hastane ile sözleşme sürecinde olduklarını,
    • Netleştikten sonra belgeyi sunabileceklerini yazması ve randevunun iptal edilmemesi için destek talebinde bulunması önerilir.

1. Ertelenme Durumunda Ne Olur?

Eğer randevu iptal edilirse:
    • Genelde EB-3 DQ sırasına göre 1–3 ay sonrası için yeniden randevu verilir.
    • Ancak yoğunluk artarsa 4–6 ay sonrası bile olabilir.

Bu yüzden son dakikaya kalmadan ya:
    • Ajans-hastane görüşmesi hızlandırılmalı
    • Ya da konsoloslukla iletişime geçilmeli.

Chatgpt bu şekilde öneriyor..

• @Megadeth

✅ Öneriler:

1. Yeni Bir Mail ile Tekrar Kayıt Denemesi
      • Bloke olmuş e-posta yerine yeni bir e-posta adresi ile kayıt olmayı deneyebilir.
      • Aynı pasaport numarasıyla kayıt yapılabiliyor ancak e-mail adresi farklı olursa sistem yeni kayıt kabul edebiliyor.

2. Helpdeske email;

Subject: Urgent Help Required – Locked Out of USVisaScheduling Account

Dear Support Team,

I attempted to register several times and mistakenly entered incorrect information, which has now blocked my access. I am an immigrant visa applicant and urgently need to complete my registration.

Could you please help me reset my account or advise on how I can proceed?

My details:

• Case Number: ANK2023XXXXXX
    • Full Name: [Ad Soyad]
    • Passport Number: [Pasaport No]

Thank you in advance for your assistance.

Gönderilecek adresler:
    [email protected]
    [email protected]

Günde bir kez sabırla göndermek faydalı olabilir.

1. VPN veya Tarayıcı Temizliği ile Tekrar Deneme
      • Başka bir tarayıcıdan
      • Gizli sekmeden
      • Farklı bir IP (örneğin VPN kapalıysa açarak, ya da cep telefonunun internetinden)
      tekrar kayıt denemesi yapılabilir.

Konsolosluğa veya NVC’ye zamanında mail atmak, her zaman pasif kalmaktan daha iyidir.

diyor :)) tabii son karar sizin. Bir de belirttiği helpdesk email adresleri doğru mu değil mi kontrol etmeli.

• @Megadeth

✅ Bu cümlede geçen şey ne anlama geliyor?

“Proof of registering a document delivery service on ustraveldocs.com OR Appointment Confirmation Letter”

Bu cümlede iki seçenek sunuluyor:
    1. Ustraveldocs.com sistemine kayıt olduğunuzu gösteren belge
    (yani kargo teslim adresi kaydınızın yapıldığını kanıtlayan ekran görüntüsü veya PDF)

VEYA
    2. Randevu Onay Mektubu (Appointment Confirmation Letter)
    (genellikle mülakat tarihi, saati, yer bilgileri ve başvuru sahibinin adı–soyadı gibi detayları içeren belge)

📌 Peki NVC’den gelen e-mail ve ekindeki randevu mektubu yeterli mi?

🟢 Eğer bu belge şu bilgileri içeriyorsa genelde yeterlidir:
    • Konsolosluk adı (örneğin: U.S. Embassy Ankara)
    • Randevu tarihi ve saati
    • Başvuru sahibinin adı–soyadı
    • Vize türü (örneğin: IV – Immigrant Visa)
    • Case number

💡 NVC’den gelen e-mailin ekinde PDF formatında böyle bir mektup varsa, bu genellikle “Appointment Confirmation Letter” yerine geçer ve kabul edilir.

⚠️ Ancak bazı konsolosluklar (özellikle ABD Ankara Büyükelçiliği) bu belgeye ek olarak şunu da görmek isteyebilir:
    Ustraveldocs.com sistemine kaydınızın yapıldığını, pasaport teslim adresinizin seçildiğini ve sisteme başarıyla giriş yaptığınızı gösteren ekran görüntüsü veya PDF.

✳️ Önerim: İkisinden birini değil, ikisini de götürün.
    1. NVC e-maili ve randevu PDF’si (Appointment Letter)
    2. Ustraveldocs.com’a kaydolduğunuzu gösteren belge (örneğin: profil sayfası ekran görüntüsü ya da kayıt başarı ekranı)

Böylece hiçbir risk almazsınız.
    diyor chatgpt!

• @silamrc aynı durum bende de var, ancak şöyle bir durum var; ben yaklaşık 20 gündür bu sorun ile ilgili iletişime geçmeye çalışıyorum ve maalesef çözemedim henüz.

• @Megadeth bir onceki mail bende ais ile gelmişti yeni maile ise yeni sistemi yazmışlar. Sanırım ondan bir kaç defa yolluyorlar

• @pelinoaydin ajansa yapmadigim baski kalmadi inanin, chatgpt isbirligi ile butun magdur oldugum konulari detaylica duygusal profesyonel bir sekilde yazarak en az 20 email atmisimdir. Onlarin da aynı linden gelen bir yere kadar ama tabi benim tedirginliğimi emeklerimi ve yasadiklarimi gormeyip savsaklayabiliyorlar malesef. Yani umarim ertelenirse 1 ay sonrasina ertelenir bu cok kabul edebilecegim bir sey ama 3-4-8 aya falan hic hazir degilim…. 😔

• @pelinoaydin
    Bilgilerimi(randevu maili gelme tarihi,health check ve randevu tarihi vb) sayfa1dek'i tabloya eklemeye calistim fakat yapamadim nedense.21 mayista NVC'den randevu mailim geldi.14 temmuza da health check randevusu aldim.Daha evvel belirttigim gibi randevum da 21 temmuzda.

• @pelinoaydin
    Yardim icin tesekkur ederim.Dun zaten baska bir eposta ile ilerlemeye calistim fakat on gun onceki sisteme ilk register olma denememde account olustururken pasaport no da girdigim icin yeni e posta ile de ayni pasaport noyu girince multiple match user uyarisi verip durdurdu beni.Dun konsoloslugun helpdeskine yardim e postasi atmistim hemen donduler fakat onerdikleri cozum yetersiz kaldi.Bugun ekran goruntuleriyle de destekledigim daha detayli bir eposta attim.Umarim cozerler. Yine olmazsa Abd'deki araci kurumumdan destek isteyecegim.Dunya kadar para verdim umarim yardimci olup cozerler.

• @Megadeth Hocam doğru anladıysam 21 Mayısta mülakat maili aldınız , mülakat tarihi 21 Temmuz. Şimdi yaşadığınız sıkıntı mülakat öncesi yeni sisteme kayıt yaptırmak için yaşadığınız sıkıntı mı? Amerika’daki aracı kurum derken, bir avukat ile mi çalıştınız? Eğer öyleyse onlar sizin yerinize kayıt yapabilirler veya size izlemeniz gereken adımları yazarlar.
    Ayrıca pelinoaydın hocamız da işaret etmiş ama, mülakat maili gelince sistemde otomatik görünmüyor musunuz, mutlaka kayıt mı gerekiyor? Ben Chen ile çalışıyorum IVP sürecini de beraber yürütüyoruz. Bana en son NVC den gelen mail onlara da gitmişti ( Talebiniz devam ediyor değil mi, polis sertifika zamanı 2 yılı geçerse yenisini alıp mülakatta yanınıza alın, bundan sonraki mail mülakat randevu maili olacak diyen). Bunu Chen’e sordum, sadece mail bekleyin, bir şey yapmamız gerekmiyor dedi. O nedenle öncesinde yeni sisteme bir kayıt gerekip gerekmediği konusunda emin değilim. Gerekliydi de benim adıma onlar mı yaptı ondan da emin değilim.
    Bu nedenle bu konuyu kendilerine sormak istiyorum. Yanıtı bilgilendirme amaçlı buradan paylaşırım. Herkese her katkı için teşekkür ederim.

• @Megadeth umarım en kısa sürede çözersiniz. Kolaylıklar dilerim.

• @Megadeth evet son zamanlarda 2 aya çıkmış o zaman IL sonrası bekleme süresi.. Bunu merak etmiştim, yanıtınız için çok teşekkür ederim

• @silamrc Sizi anlıyorum; umarım en kısa sürese çözülür..

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, başvusu sırasında yüklenen tüm belgelerin orijinalleri ve tercümeleri mülakat görüşmesine götürülüyor muydu?

• Merhaba, elçilik mülakatında yanımızda götürmemiz gereken belgeler arasında "Paper cases: Originals, translations (only for documents not in Turkish), and copies of ALL required documents for your visa category" var. Bunun içine hangi belgeler dahil ve İngilizce çevirileri gerekiyor mu?

Benzer Başlıklar

• 40
  • 60
  • 70
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |