İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)
-
@Meriç-Buğra-Beyoğlu sistemde calistiginiza dair birseyler cikmis heralde.
Sosyal medya kayitlari olabilir, birileri sizi ihbar etmistir vs.
Hakikaten calismadiysaniz tekrar basvurun derim de, eger memur o kaniya vardiysa zor baya is. -
@charon Evet çalışmadım diye yine belirttim önceki gittiğimde dayım bana davetiye göndermişti kendisininde restaurantları var ondan dolayı mı bu kanıya vardılar bilmiyorum ama böyle bir olay yaşamam cidden şaşırttı üstesinden 4 sene geçti ve üstüne birleşik krallıkta dil eğitimi irlanda gezisi yaptığım halde olmadı schengen bölgesine turistik ziyaret yapmayı düşünüyorum bunların hiç mi etkisi olmuyacak vize memuruna doğruyu söylesem bile kendi bildiği doğruyu okuyor ne yapmam gerek bilemiyorum yüksek lisans e ya da herhangi bir college eğitimi kabulunu alsam bile mi alamam bu vizeyi onu düşünüyorum yoksa y.lisans için canada avustralya ingiltereye yöneleceğim çok ikilimde kaldım
-
@Meriç-Buğra-Beyoğlu dayinizin restoranlari olmasi sikinti cikarmis olabilir.
F&b sektorunde inanilmaz fazla kacak calisan var,ozellikle aile sirketlerinde.
UK,irlanda vs farketmez eger vize memuru kacak calistigina inandiysa. -
@charon
Çok teşekkür ederim mesajlarınız için peki başka bir sorum olucak ocak gibi ingiltereye gitmeyi planlıyorum tekrardan oradan amerika için vizeye başvurma şansım var mı ? bu benim durumumu etkiler mi tekrardan ? Tekrardan teşekkür ederim -
@Meriç-Buğra-Beyoğlu hocam deneyin tabi sizin kararınız.
biz bilemeyiz, vize memurunun takdiri tamamen.
x ülkesinden red alip y ülkesinden onay alanlar çok var. -
Merhabalar , dil okulu için Kanada vizesi almıştık eşimle ancak dil okulunu tamamlayamadan dönmek zorunda kaldık , sağlık sebepleriyle , tekrar gitmek istediğimizde yeni bir okulla anlaşmadığımız için vizemizin iptal edildiğini söyleyip uçağa almadılar, şu an Amerika vizesine başvurmak istiyoruz , Amerika Kanada’nın vize iptalini görebilir mi , red almamız olası mı , çünkü pasaportumuzun üstünde hiç bir ibare yok zamanında girip zamanında çıktık , son durumumuz ne olur sizce ?
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
https://fam.state.gov/fam/09FAM/09FAM030211.html#M302_11_2_B_5
https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title8-section1182&num=0&edition=prelim
https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-7-part-l-chapter-3
-
Merhabalar. Doğru bölümde mi yazıyorum bilmiyorum değilse özür dileyerek benim durumumu kısaca anlatmak ve sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum. Ben Amerika ya 2017 Ocak ayında B1B2 vizesi ile giriş yapıp 2019 yılında çıkış yaptım. 2021 yılında vize yenileme başvurusu yaptım. Waiver of grounds of ineligibility ibaresi ile 10 yıl giriş yasağı aldım. İmzamdan anlaşılacağı üzere cn 19binlerde 2025 yılı gc talihlisi oldum. İki sorum var. Birincisi benim şartlarımda olup da green card mülakatından immigrant vize alarak çıkan oldu mu? Sizce mümkün mü? Mümkünse case mi başka bir ülkeye transfer etmek için geç mi kaldım? Yeşil pasaport sahibiyim vize engelim yok. Sayın @crazycells ve Sayın @gucarslan özellikle yorumlarınızı rica ediyorum. Çok teşekkür ederim.
-
@srkansimsek ilgili ban için waiver almanız gerekeceğini düşünüyorum.
sonuçta ilgili konu abd'ye giriş için verilmiş bir ban, vizeden bağımsız.waiver başvurusunun sonuçlanması kalan süre için çok mümkün görünmüyor ama mülakat alırsanız şansınızı deneyebilirsiniz.
@crazycells de yorumunu yapacaktır.
-
Sayın @gucarslan cevabınız için çok teşekkür ederim.
Aslında bu zamana kadar konuya yeteri kadar önem göstermeyerek sanırım hata yaptım.Yaşım biraz geçgin olunca hafif bir boşvermişlik vardı. Bunun yanında case number 19XXX olunca current olmadan dosya taşıyamıyorum diye yorumlayıp üzerine pek düşmemiştim. Waiver konusunda da yeteri kadar zamanımın olmadığını belirtmişsiniz. Ben waiver hususunu mülakatta vize görüşmesinde anlık verilen bir karar sanıyordum. Yine de tüm olumsuzluklara rağmen dosya taşıma seçeneğini düşünmeli miyim? Önceden belirttiğim gibi yeşil pasaport sayesinde vizesiz gidebileceğim ülkeler var. Taşıyacak olursam hangi ülkeyi tavsiye edersiniz.
Başta Siz ve @crazycells olmak üzere forumdaki tüm arkadaşların emeğine ve değerli görüşlerine güveniyor saygı duyuyorum. Tekrar teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
