Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @faruk1, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

@Karagoz çok güzel detaylı olarak yazmışsınız.teşekkür ederim. Ben şirket sahibiyim ve 30 kişi çalıştırıyorum.şirketin 51 hissesi bana ait.v e şirkette yönetici müdür olarak tayin edildm.4 yıla yakındır müdürüm. ve şube açmak için new office l1 vizesine başvurmayı düşündüm.sonrasında da süreçte uzatmalar yapmayı.işletme kurumsal işleyen lokasyonlarda olduğu için evraksal eksiğim yok.herşeyim mevcut. Tek eksiğim ingilizce idi. ve l1 vizesinde görüşmeyi ingilizce yapıyorlar diye herkes paylaşınca bende herşeyden vazgeçtim.içeriden statü değiştirip yine aynı süreci takip edecem.yine işletme açacam.yine 10-15 kişi çalıştıracam.fakat görünen tek sorun ülke dışına çıkamamam.
    Not:e2 sponsorlu yapabilirim fakat onda da green cardı almak 3 yılı buluyor en erken

Yani şartlarım hepsini uyuyor fakat ne yapacağımda kararsız kaldım.

E2 ile green alabileni duymadim su ana kadar. E2 ile sirket kurup ABD'de 10+ kisi istihdam ederseniz 2 sene boyunca, o zaman EB5 projesi onayi alip ancak o zaman green card alirsiniz. Bu dediginiz de 5 seneden once tamamlanmaz, hem de her sey yolunda gitse bile.

"iceriden statu degistirmek" derken ne demek istediniz?

• @Karagoz Türkiye’den konsolosluk üzerinden l1 vizesine başvurursanız normal vize almış oluyorsunuz.abd ye giriş çıkış yapabiliyorsunuz.eğer ki turist vizesi ya da f1 vizesi ile ülkeye giriş yapıp ABD içerisinde statü değişikliği yaparsanız ülkede kalabilir fakat çıkış yaparsınız ama geriye dönemezsiniz ABD ye.E2 de ise herhangi işletme size sponsor oluyor sonrasında süreç işliyor eb 3 olarak green card ınızı almış oluyorsunuz.eb 3 te kaç kişinin çalıştığı sizi ilgilendirmiyor siz bir işletmede çalışan olarak çalışıyorsunuz (üç yıl içinde tabii ki en erken) getiren cardlı oluyorsunuz.

• @faruk1 EB3 de almasi kolay bir vize degildir. Bence o kadar calisaniniz varsa, duzenli ve herseyi saglam resmi bir sirketiniz varsa L1A ingilizce bilmeseniz bile daha kolay alirsiniz. iyi bir avukat sizin icin guzel bir dosya olusturur. Gorevinizin sadece turkce bilen ekipleri yonetmek oldugunu ispat eder ve konsolosluk gorusmesini turkce yapmak veya tercumanla istediginizi soyler.

Ben sizin amacinizi anlamadim, ABD'ye kisi olarak gelmek mi amaciniz? Yoksa gercekten sirketinizi ABD'ye acmak mi? Eger ikincisi ise her turlu L1A ve E2 denemelisiniz. Diger yollar size baska sorunlar cikartacak. Sirketiniz var, 30 calisaniniz var ama siz kendiniz Eb3 basvuruyorsunuz. Cok zorlanirsiniz.

• L1B vizesi randevumu aldım. Trump'ın şu an bu vize türüne yönelik herhangi bir kısıtlaması falan var mıdır? Bir de ne tarz sorular sorulduğu hakkında pek bir şey bulamadım internette, bilginiz var mıdır?

• @ylmzblkc Yok. Trump su aralar kacak gocmenler ve yasal oldugu halde suc islemis olanlari ulkeden kovmakla mesgul. Genelde siyah gocmelerin pesinde.
    PERM onayinizi aldiniz mi? Yoksa gorusmeden sonra mi baslayacak PERM sureci?

• @Karagoz merhaba,L1 vizesinde uzatmalarda sorun çıkma olasılığı yüksek.üniversite mezunu çalıştırmak gerekli (vasıflı ve ünvanlı personel) açacağım yerde 10 kişi çalışıyorsa bunun en az 5-6 sı ünvanlı olması lazım.bu da ek maliyet ve üniversite mezunu birisini yeme içme sektöründe çalıştırmak zor gibi gözüküyor. Zaten avukat ile çalışıyorum.avukat Türkiye’den çok kolay alabilecegimizi söylüyor ama olmazsa ise normal turist vizesinin yanabileceğini de söylüyor.şimdi ben bu riske girer miyim.tabi ki girmem.olumsuzluk her zaman olabilir. ve görüşmedeki kişi zaten Türkçe biliyor.fakat ingilizce konuşuyor.amerikada bu adam işletme açacak yönetmesi için,prosedürler için ingilizce bilmeli diyor.yöneticiliğimi sorular ile yokluyor. ve planım dahilinde onay veriyor.onay olumsuz olursa turist vizemi yakabilir.(çok yakın zamanda olan örnekleri var)
    Benim amacım Amerika’ya gelmek (geçen gir çık yaptım işletme baktım) ve Amerika’da işletme açmak(şuanki şirketin uzantısı veya başka bir konsept olabilir) her türlü şartlarım uyuyor ve riske atmadan süreci yönetmem lazım.çünkü tek değilim bu yolda.eşim ve bebeğim de var.onlar da mağdur olmamalı.eb3 zor bir süreç ve ben yönetici vasfında çalışabileceğim yer hazır.günde 2 saat.süreç 3 yıl ve bana uzun geliyor nedense.yani

• @faruk1 Kolayliklar dilerim.

• @Karagoz PERM onayı nedir? Yeşil kart başvurusu ile mi ilgili bilmiyorum ama vize görüşmesinden sonra artık gidiş hazırlıklarına başlayacağım, bildiğim kadarıyla başka bir onay yok. Benim aynı ofisten başka bir arkadaşım da aynı şekilde gitti ve 3. yılın sonunda green card başvuru sürecini başlattı.

• @ylmzblkc Pardon, evet L1B visa icin PERM gerekmiyor. Green Card'a gecmek istediginizde PERM gerekli olacak.

• Geçen hafta Ankara konsolosluğunda L1-B vize görüşmemi tamamladım. Oradayken vizemin onaylandığını direkt söylediler. Çok detaylı sorular sormadılar, hangi şehre gidiyorsun, firma ismi nedir, yetkinliğin nedir gibi basit sorular sordular. Takip eden arkadaşlara faydalı olur umarım.

• Merhaba, mülakat ingilizce mi Türkçe mi oldu? yanınızda size bağlı eş ya da çocuk var mıydı? varsa onlara soru sordular mı? teşekkürler

• Geç cevap için kusura bakmayın yeni gördüm maalesef. Benim evraklar ingilizce doldurulmuştu, muhtemelen o nedenle görevli direkt ingilizce olarak konuşmaya başladı benimle. Ancak Türkçe olarak da görüşebiliyorsunuz.

• Merhabalar, tanismak amacli bir mesaj birakmak istedim. Hikayem cok uzun ve renkli aslinda, ozetlemeye calisayim; 2009 yilinda L1B ile ailecek ABD deydik, herkesin yaptigi planlari yaparken calistigim firma el degistirdi ve o zaman biri 10 yasinda digeri 8 aylik cocuklarla beraber Tr ye donmek durumunda kaldik, hayatimin en zor donemiydi.
    Bu olay duzenli olarak yurtdisi seyahati yapan ve vize rezilliklerini birebir defalarca yasamis biri olarak ozellikle beni cok etkiledi ve ne yapip edip uluslararasi platformda gecerli bir vatandaslik almamiz gerektigi yonunde hedeflerimizi degistirdik. Birkac yil TR de calisip, para biriktirip arastirmalarimizi yaptiktan sonra nihayet 2015 yilinda esime babasi uzerinden BG vatandasligi alabildik ki bu hepimizin hayatini degistirdi. Devaminda da daha Birexit gerceklesmeden Ingiltere ye hep beraber geldik. Yaklasik 10 yildir buradayiz ve hepimiz Ingiliz vatandasiyiz. Ben gelir gelmez daha once TR de calistigim firmaya basvuru da bulundum ve orada calismaya devam ettim.
    Gecen sene sirketin ABD deki tesisi buyume ve genisleme karari aldi ve uluslararasi tecrubesi olanlarla irtibata gectiler, bende hemen surece dahil oldum ve su an 16 yil sonra tekrar bir L1B surecindeyim. Tum onaylar, vs. alindi, Ocak ayi basinda vize gorusmesine gidecegiz hep beraber Londra ya. Tabiki su an 26 yasindaki oglum katilamayacak bize.
    Ilk L1b sureci baslamasindan ABD ye girene kadar 3 aydan daha kisa surmustu, ama bu sefer ki surec tum avantajlara ragmen (Ingiliz vatandasligi, daha once orada ayni vize ile bulunmus olmak, SSN olmasi, suresi dolmus olsa bile driving licence, eski banka hesabi, vs.) 8 ayi doldurduk neredeyse. Ama bir sekilde sona geldik sayilir. Mart gibi ABD ye giris yapmayi planliyoruz. 50 yasimi gectim artik amacim 17 yasindaki kizimin orada bir yasam kurmasi vize sureci bitmeden. Muhtemelen devaminda da bizler anne baba olarak Tr ye doner emeklilik hayati yasariz diye dusunuyoruz simdilik.

Forumdaki ilk paylasimim bu, umarim oldukca yararli bilgilere ulasirken bircok kisiye de faydamiz dokunur surec boyunca.
    Hepinize selamlar.

• @Abit, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Merhabalar, tanismak amacli bir mesaj birakmak istedim. Hikayem cok uzun ve renkli aslinda, ozetlemeye calisayim; 2009 yilinda L1B ile ailecek ABD deydik, herkesin yaptigi planlari yaparken calistigim firma el degistirdi ve o zaman biri 10 yasinda digeri 8 aylik cocuklarla beraber Tr ye donmek durumunda kaldik, hayatimin en zor donemiydi.
    Bu olay duzenli olarak yurtdisi seyahati yapan ve vize rezilliklerini birebir defalarca yasamis biri olarak ozellikle beni cok etkiledi ve ne yapip edip uluslararasi platformda gecerli bir vatandaslik almamiz gerektigi yonunde hedeflerimizi degistirdik. Birkac yil TR de calisip, para biriktirip arastirmalarimizi yaptiktan sonra nihayet 2015 yilinda esime babasi uzerinden BG vatandasligi alabildik ki bu hepimizin hayatini degistirdi. Devaminda da daha Birexit gerceklesmeden Ingiltere ye hep beraber geldik. Yaklasik 10 yildir buradayiz ve hepimiz Ingiliz vatandasiyiz. Ben gelir gelmez daha once TR de calistigim firmaya basvuru da bulundum ve orada calismaya devam ettim.
    Gecen sene sirketin ABD deki tesisi buyume ve genisleme karari aldi ve uluslararasi tecrubesi olanlarla irtibata gectiler, bende hemen surece dahil oldum ve su an 16 yil sonra tekrar bir L1B surecindeyim. Tum onaylar, vs. alindi, Ocak ayi basinda vize gorusmesine gidecegiz hep beraber Londra ya. Tabiki su an 26 yasindaki oglum katilamayacak bize.
    Ilk L1b sureci baslamasindan ABD ye girene kadar 3 aydan daha kisa surmustu, ama bu sefer ki surec tum avantajlara ragmen (Ingiliz vatandasligi, daha once orada ayni vize ile bulunmus olmak, SSN olmasi, suresi dolmus olsa bile driving licence, eski banka hesabi, vs.) 8 ayi doldurduk neredeyse. Ama bir sekilde sona geldik sayilir. Mart gibi ABD ye giris yapmayi planliyoruz. 50 yasimi gectim artik amacim 17 yasindaki kizimin orada bir yasam kurmasi vize sureci bitmeden. Muhtemelen devaminda da bizler anne baba olarak Tr ye doner emeklilik hayati yasariz diye dusunuyoruz simdilik.

Forumdaki ilk paylasimim bu, umarim oldukca yararli bilgilere ulasirken bircok kisiye de faydamiz dokunur surec boyunca.
    Hepinize selamlar.

Yasadiklarin korkuncmus gercekten de. Ben de L1A ile 2018'de geldigimde geri donmek zorunda olma riskiyle karsilasmistim. Cekilir stress degildi. 5.yilimizda Green Card'a basvurduk, custom officer yuzunden 3 kere fraud icin interview yaptilar. Hayatimin en zor yiliydi, neyse ki atlattik da aldik green cardlarimizi.
    ingiltere buradan daha iyi degil mi? Neden kizini ABD'de getirmek istiyorsun?

• Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim

• @Karagoz merhaba, evet gercektende zor bir donem oldu benim icin bir baba olarak. Hatta fabrika muduru olan kisi ulkeden cikmak icin 15 gunum oldugunu soylemisti ve bunun yarattigi psikolojik sinavdan dolayi gercekte 90 gunluk bir grace period oldugunu bile farketmemistim. Neyse, tum keskelere ragmen cok net bir olumlu sonucu da oldu bizim icin bu tecrubenin TR ye dondugumuzde; masaya koydugunda konuyu kapatan bir pasaport sahibi olmanin gercekte ne demek oldugunu anlamak!

Ingiltere ile ilgili; belli bir yasin altindaysaniz Ingiltere = Londra dir ,bitti. Istisnalar, farkli bakis acilari, kisisel tercihler degisebilir ama bu cevabi %10 bile etkilemez. Cunku Londra tipki Istanbul gibi yani sadece bir sehir degil hemen herseyin her anlamda merkezinde ve cekim noktasidir. Bizler yaklasik 350 km kuzeydeyiz ve buraya 7 yasinda gelen kizim simdi 17 yasinda bambaska bakiyor hayata dogal olarak. Onun disinda bende maddi olarak hicbir sikintim olmamasina ragmen, cok cazip bir teklif gelmesi, zaten hergun kullandigimiz dilin iki ulkeninde ana dili olmasi, daha once tecrube ettigimiz bir ulke olmasi, ssn vs. gibi bazi hala gecerliligi olan dokumanlarimin bulunmasi, soldan direksiyonlu araba kullanabilmek (esim icin cok onemli 🙂 emeklilik icin daha hizli bir birikim yapabilmek ve kizima da egitimine hatta isterse yasamina da orada devam etme firsati vermek istedim acikcasi.

Sık olmasa da vize sorunu olmadigindan Amerika ya geliyoruz turistik amacli, hatta ben gecen Mayis teklif gelen firmayi ziyaret ettim, South Carolina da sakin sessiz bir bolgede. Bakalim 2 haftaya Londra inecegiz interview icin, herhangibir sorun cikmazsa Mart basi gibi gelirim ben diye dusunuyorum.

Bu arada senin yasadigin stresi de anlayabiliyorum, belirsizlikler, bitmeyen bekleme sureleri, sucluymussun gibi surekli sorgulamalar derken insan gercekten yipraniyor. Ama sonuc olarak green card larinizi almissiniz artik ve cok daha net gelecek planlari yapabilirsiniz. Umarim hersey gonlunuzce olur ve tum beklentileriniz karsilanir.

• @Abit bey yanitlarsaniz sevinirim.

• @ironman benim surecim L1A degil, L1B, ayrica surecte benim icin Turkiye de islemiyor. Yine de formlarin doldurulmasi, gerekli dokumanlar, basvuru sureci, vs. ile ilgili specific detay vererek bir sey sorarsaniz tecrubelerimi tabiki de paylasirim. Yani sorunuz cok genel olmus.

• @ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim

Ben yardimci olurum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |