@Karagoz merhaba, evet gercektende zor bir donem oldu benim icin bir baba olarak. Hatta fabrika muduru olan kisi ulkeden cikmak icin 15 gunum oldugunu soylemisti ve bunun yarattigi psikolojik sinavdan dolayi gercekte 90 gunluk bir grace period oldugunu bile farketmemistim. Neyse, tum keskelere ragmen cok net bir olumlu sonucu da oldu bizim icin bu tecrubenin TR ye dondugumuzde; masaya koydugunda konuyu kapatan bir pasaport sahibi olmanin gercekte ne demek oldugunu anlamak!
Ingiltere ile ilgili; belli bir yasin altindaysaniz Ingiltere = Londra dir ,bitti. Istisnalar, farkli bakis acilari, kisisel tercihler degisebilir ama bu cevabi %10 bile etkilemez. Cunku Londra tipki Istanbul gibi yani sadece bir sehir degil hemen herseyin her anlamda merkezinde ve cekim noktasidir. Bizler yaklasik 350 km kuzeydeyiz ve buraya 7 yasinda gelen kizim simdi 17 yasinda bambaska bakiyor hayata dogal olarak. Onun disinda bende maddi olarak hicbir sikintim olmamasina ragmen, cok cazip bir teklif gelmesi, zaten hergun kullandigimiz dilin iki ulkeninde ana dili olmasi, daha once tecrube ettigimiz bir ulke olmasi, ssn vs. gibi bazi hala gecerliligi olan dokumanlarimin bulunmasi, soldan direksiyonlu araba kullanabilmek (esim icin cok onemli
emeklilik icin daha hizli bir birikim yapabilmek ve kizima da egitimine hatta isterse yasamina da orada devam etme firsati vermek istedim acikcasi.
Sık olmasa da vize sorunu olmadigindan Amerika ya geliyoruz turistik amacli, hatta ben gecen Mayis teklif gelen firmayi ziyaret ettim, South Carolina da sakin sessiz bir bolgede. Bakalim 2 haftaya Londra inecegiz interview icin, herhangibir sorun cikmazsa Mart basi gibi gelirim ben diye dusunuyorum.
Bu arada senin yasadigin stresi de anlayabiliyorum, belirsizlikler, bitmeyen bekleme sureleri, sucluymussun gibi surekli sorgulamalar derken insan gercekten yipraniyor. Ama sonuc olarak green card larinizi almissiniz artik ve cok daha net gelecek planlari yapabilirsiniz. Umarim hersey gonlunuzce olur ve tum beklentileriniz karsilanir.