Herkese selamlar ;
2026 sohbet odasına sohbet tadında bir iki kelam etmek istiyorum.
Geçtiğimiz yıl eşim ve 5 yaşındaki kızımızla Amerika’ya yerleşme kararı aldık, bu karardaki motivasyonumuzun kaynağı sadece minik bebeğimizin geleceği ve eğitim hayatı. Bulunduğumuz dönem içinde maalesef ülkemizde çocuğumuza bizim istediğimiz düzeyde kaliteli bir eğitim imkanı sağlayamadığımızı anladık ve turist vizesiyle Amerika’ya gidip E-2 statüsü ile kalmayı planlıyorduk, fakat E-2 vizesi ile gittiğimizde uzun süre ülkemize dönemeyeceğimizi öğrendiğimizde bu dikitden vazgeçip küçük bir ihtimal plan Green Card çekilişine katılalım dedik, eşim ve kendi adıma çekilişe katıldık, Mayıs başında önce sonuçlara bakarken önce kendi sorgulamamı yaptım, HBNS iletisini görünce olmadı dedik, eşimin sonucuna baktığımızda uzun paragraflardan oluşan yazıyı görünce pek anlam veremedim önce güncel sokak ingilzcemle anlamaya çalıştım, “randomly selected” cümlesini çeviri yapıp emin olmak istedik, evet ilk defa başvurmuştuk ve eşim Green card talihlisi olmuştu.
O zamana kadar yeşilkart forumdan hiç haberim yoktu, sağolsun Amerika’ya gitmek iiçin epey mesai harcayan bir yakın arkadaşım bana yeşilkart forum’u önerdi ki iyii ki de önermiş, yoksa danışmanlarla görüşenlere başlamıştık bile… ama gördük ki yeşilkart forum danışmanların da danışmaları gereken bir platform olmuş bile, ilk günden beri takipteyiz, ve tüm süreç ile ilgili herşeyi buradan öğrendik ve de öğrenmeye, takip etmeye devam ediyoruz.
Bu nedenle burada deneyimleri ile bizlere ışık tutan herkesin yolu aydınlık olsun ve süreçleri devam eden herkese başarılar ve kolaylıklar diliyorum, forumda emeği geçen herkese sonsuz saygı ve selamlarımızı sunuyoruz .