Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yunus-emre-çeçen yorumunuz icin cok tesekkurler 🙏 umarim hakkimizda hayirlisi olur

• @Sserturk Bunun cevabı nedir acaba? Annem için davetiye mektubu yazmam gerekiyor? El yazısı ile mektup hazırlayıp nereye yollamamız lazım?

• @crazycells Merhaba, üstünden 4 yıl geçmiş ama bu hala geçerli midir? Annem ziyarete gelmek istiyor. Kardeşim vize başvuru sırasında masraflarını kendi karşılamayacak şeklinde form doldurmuş. Annem için davetiye mektubu yollamam gerekiyor B1/B2 için sizce şu zamanlarda gerekli midir?

• Merhaba, ben Amerika vatandaşı olarak annem ve babamın turist vizesi görüşmesi için davetiye yazacağım ancak herhangi bir kesinleşmiş geliş tarihi yok. Vize başvuru formunu doldururken bir tarih belirtmiştik ama vize randevusu o tarihten sonrasına verildiği için o da geçerliliğini kaybetti teknik olarak. Sorum şu, davetiye mektubunda bir tarih belirtmem gerekiyor mu illaki? Ve ayrıca annem ve babam için ayrı ayrı mı davetiye yazmalıyım?
    Şimdiden çok teşekkür ederim!

• @crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler

ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü

• Bugun esimin ailesi turistik vize gorusmesine girdi.
    Biz green card ile 8 ay once ABD ye geldik. Esimin ailesi icin pc uzerinden davetiye mektubu yazdim islak imza atip tarattim ve ailesine pdf olarak gonderdim. Ciktisini alip diger belgelerin arasina koydular.

Gorusme sirasinda DS formuna gore sorular sormuslar ve davetiye mektubu var mi diye sormus gorevli, kagidi vermisler ve onayi almislar.

Sorulan sorular su sekilde:

Ne icin gidiyorsunuz?
    Kizimiz ve damadimiz abd de yasiyor, ziyaret etmek amaciyla

Ne kadar zamandir kiziniz ve damadiniz oradalar?
    8 aydir. Gc kazandilar ve gittiler

Ne is yapiyorlar?
    Damat Makine muhendisi , kizimiz calismiyor henuz.

Davet mektubu var mi?
    Var(davet mektubunu alip bakti)

Torun var mi?
    Yok

Baska cocugunuz var mi?
    Evet oglumuz var

Oglunuz nerede yasiyor?
    Turkiyede yasiyor. İlaç sektöründe calisiyor.

Tebrikler vizeniz onaylandi.

(Yesil pasaport ile basvuruldu)

• Kardeşim ABD ordusuna katıldı, Aralık'ta mezun olucak. Mezuniyetine katılmam için komutanı ve kendisi davet mektubu yazıp konsolosluğa göndericekmiş fakat yorumlarda mülakata görüşme yapan kişinin elinde götürmesi gerektiği yazılmış. Ordu mensubu için farklı bir durum mu var?

• @serhank merhaba , en guncel paylasim sizin olmus , cok memnun oldum paylastiginiz icin . Size birkac sorum olacak eger yanitlayabilirseniz cok sevinirim .

1. Davetiye mektubunun iceriginden daha detayli bahsetme sansiniz var mi yada mumkunse ornek palasabilir misiniz ?

2. Ailenize e mail yoluyla gonderdiginizi anliyorum . Kapali zarf icinde mi verdiler konsolosluga? Ayrica konsolosluga da e mail yada kapali zarf ile gonderdiniz mi ?

3. Davetiye mektubuna ek olarak ssn, green card ver bank statement eklediniz mi ? Kopyalarini cekip email yoluyla mi ilettiniz ?

Bunlari bu kadar detayli sormak istedim cunku onceki iletilerde kapali zarf ile iletilmesi ve size ait kisilsel bilgilerin eklenmesi belirtilmis ama tarihler epey eski . Sizin guncel bilgilerle ilerlemek saglikli olur diye dusundum.

Simdiden cok tesekkur ederim .

• @Şeyda

Merhaba,

1/2- Asagidaki gibi word dosyasi hazirladim islak imza atip esimin ailesine gonderdim, a4 kagidina cikti aldilar ve goturduler, kapali zarf hazirlamadik. Konsolosluga da ekstra bir e mail veya zarf gondermedim.

3-Green card, pasaport ve ssn fotokopilerini de gonderdim, a4 ciktisi alip belgelerin arasina koydular fakat sadece mektuba bakmis gorevli, diger belgelere bakilmadi.

Yazdigim mektubun ornegi:

[Adınız Soyadınız]
    [Adres]
    [Telefon Numaranız]
    [E-posta Adresiniz]

Tarih: [GG/AA/YYYY]

U.S. Embassy or Consulate
    [Şehir, Turkey]

Subject: Invitation Letter for [Misafir Adı 1] and [Misafir Adı 2]

Dear Sir/Madam,

My name is [Adınız Soyadınız], and I am a lawful permanent resident of the United States, residing at [Adresiniz]. I am writing this letter to invite my [ilişki – e.g., mother-in-law and father-in-law], [Misafir Adı 1] and [Misafir Adı 2], to visit me in the United States for a temporary stay.

The purpose of their visit is to spend time with me and my spouse, [Eşinizin Adı], and to explore some of the cultural and tourist attractions in the United States. Their planned visit will be from [Gidiş Tarihi] to [Dönüş Tarihi]. During their stay, they will reside with us at our home address, [Adresiniz].

I will ensure that they have appropriate accommodations and will assist them during their visit. They will cover their own travel expenses, including airfare, travel insurance, and personal costs. If necessary, I am prepared to provide financial assistance to ensure their stay is comfortable.

Please find attached copies of my Green Card and identification documents for your reference. If you require further information, please feel free to contact me at [Telefon Numaranız] or [E-posta Adresiniz].

Thank you for considering their visa application. I kindly ask you to grant their visa request so they can visit us and experience the United States.

Sincerely,
    [Adınız Soyadınız]

• guzel gunler herkese. ben green card ile yasiyorum Amerika Birlesik Devletlerinde. arkadasim icin turist vize basvurusu yapacagiz gelip gormek istiyor. onun icin referans mektubu yazmam iyi bir izlenim verir mi yoksa aksine suphe mi uyandirir?

eger yazarsam referans mektubunu sadece ona mi gondermem gerekir yoksa hem ona hem de konsolosluga mi? tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@bilings

Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |