Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları


  • Merhaba size bir sorum olacak internet uzerinden arastirdim fakat kafam cok karisik dun amerikan vatandaslik mulakatina girdim sorulari gectim fakat evlilik yolu ile vatandaslik alacagim icin memur esimle olan evliligimizin gecerliligi icin olan evraklarin eksik oldugunu soyledi ben calisiyorum esimi sigortamda gosterdim esimle ortak banka hesabimiz telefon ve elektrik faturalarimiz var beraber fotograflarimiz var memur vergi ve kira sozlesmesi eklememizi istedi kaldigimiz evde anlasmamiz esimin abisi adina bizim kontratimiz yok vergi icin ise esim muhasebeci beraber gonderile verginin daha fazla odeme olacagi icin beraber vergi talebinde bulunmadik memur 3 yil gecmis daha fazla kanit istiyorym dedi


  • @aysagroglu, içinde söyledi: N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları

    Merhaba size bir sorum olacak internet uzerinden arastirdim fakat kafam cok karisik dun amerikan vatandaslik mulakatina girdim sorulari gectim fakat evlilik yolu ile vatandaslik alacagim icin memur esimle olan evliligimizin gecerliligi icin olan evraklarin eksik oldugunu soyledi ben calisiyorum esimi sigortamda gosterdim esimle ortak banka hesabimiz telefon ve elektrik faturalarimiz var beraber fotograflarimiz var memur vergi ve kira sozlesmesi eklememizi istedi kaldigimiz evde anlasmamiz esimin abisi adina bizim kontratimiz yok vergi icin ise esim muhasebeci beraber gonderile verginin daha fazla odeme olacagi icin beraber vergi talebinde bulunmadik memur 3 yil gecmis daha fazla kanit istiyorym dedi

    Sayin @aysagroglu, eger bes yili beklemek istemiyorsaniz evlilik ile ilgili belge ve bilgileri gostermeniz gerekecektir. Bunun arasinda en onemlileri, vergi (married demesi gerekir, filing jointly veya separately olabilir) ve gecmise yonelik duzeltilebilir, ve beraber oturma durumudur. Esinizin ablasi ile sizin aranizda anlasma yapabilirsiniz. Ancak bu yetismeyecektir, cunku esinizi ablasi ailedendir. Cocuk durumu da en onemli kanitlardan sayilir. Bunlari gostermeden anlattiginiz durumda vatandasligi almaniz cok zor olacaktir.


  • @aysagroglu, içinde söyledi: N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları

    Merhaba size bir sorum olacak internet uzerinden arastirdim fakat kafam cok karisik dun amerikan vatandaslik mulakatina girdim sorulari gectim fakat evlilik yolu ile vatandaslik alacagim icin memur esimle olan evliligimizin gecerliligi icin olan evraklarin eksik oldugunu soyledi ben calisiyorum esimi sigortamda gosterdim esimle ortak banka hesabimiz telefon ve elektrik faturalarimiz var beraber fotograflarimiz var memur vergi ve kira sozlesmesi eklememizi istedi kaldigimiz evde anlasmamiz esimin abisi adina bizim kontratimiz yok vergi icin ise esim muhasebeci beraber gonderile verginin daha fazla odeme olacagi icin beraber vergi talebinde bulunmadik memur 3 yil gecmis daha fazla kanit istiyorym dedi

    Kira sozlemeniz yok, ortak vergi bildiriminiz yok. USCIS icin en onemli iki belgenin ikisi de yok. Haliyle suphe cekmis. ortak faturalar ana delil olarak kabul edilmiyor. Cocuk da yok.
    Ortak banka hesabiniz aktif ise, kira odemelerinizi bu hesaptan yapiyorsaniz o zaman izah etmeyi deneyebilirsiniz.


  • Merhaba tesekkur ederim yanitlariniz icin kira sozlesmesini duzenledik vergilerimizide durumu izah edip sisteme yukledik ayni gun sabah onay aldik aksama dogru oath ceremony icin 14 temmuza gun aldim tesekkur ederiz yardimlariniz icin


  • @aysagroglu, içinde söyledi: N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları

    Merhaba tesekkur ederim yanitlariniz icin kira sozlesmesini duzenledik vergilerimizide durumu izah edip sisteme yukledik ayni gun sabah onay aldik aksama dogru oath ceremony icin 14 temmuza gun aldim tesekkur ederiz yardimlariniz icin

    Sayin @aysagroglu, tebrikler. Sizin adiniza cok sevindim. Vatandaslik en cok yardimci oldugumuz ve cok basarili oldugumuz alanlardan biridir.


Benzer Başlıklar

  • N400 Basvurusu - Online vs in person

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    207 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu Cevabiniz icin tesekkur ederim.
  • Dini İltica Hakkında Kanıt Yardımı

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    932 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Foucault, içinde söyledi: Dini İltica Hakkında Kanıt Yardımı Merhaba Ben Barış, 16 yaşındayım lise 2'ye gidiyorum. Okulumda hocalardan bir tanesi din ile ilgili bir soru sordu. Ve dinsiz olduğumu deist felsefesine sahip olduğumu söyledim. Derslerde başarılı bir öğrenci olduğumdan dolayı hoca bana karşı "Evet dinsiz olabilirsin ama bu ahenki göremeyecek biri değilsin." gibi bir lütufta bulundu bende hocamız ile din tartışmasına girmemek için kafa salladım ve konu kapandı. Konu kapandı kapanmasına ama bana bazı öğrenciler beni dini olarak alaylı bir halde ele aldılar. Allah'ın dinsizi, Kafir, Münafık gibi kelimeler söylediler. Ben bu konuya bir şey demememe rağmen arkadaşlarına benim dinimi söylemişler. Teneffüslerde koridorda dolaşırken bile fısıldayan "Okulda bu çocuk dinsizdi de'mi?" gibi şeyleri duyuyorum. Halbuki Allah'a söven ergence tiplemelerim yok. Müslümanlara karışmam. Çıkış diye tabir ettiğimiz okulun gün sonunda bana garip garip bakıp arkadaşlarına bakın bu da dinsiz-Allah'ı yok gibi yaftalamalar atıp muhafazakar kişileri bana karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Din konusunda kendi yerinde biriyim. Ve liseye gittiğim için sırf dini neticelerden sorun yaşayabileceğinden dolayı okulunu açığa alan, okul çıkışında karşılaşacağı neticeden dolayı gizlice kaçmaya çalışan arkadaşlarım dahi oldu. Eğer ben kendi dinimi açıklasaydım ne gibi olaylar olurdu, ne gibi yaftalamalar olurdu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Ben okuluma düz bir şekilde ne kadar devam etmek istesemde bu kişiler sayesinde açığa aldırma fikri aklımdan çıkmıyor. Okuduğunuz gibi çevremdeki müslüman kişilerden bıkmış durumdayım. Bu tür kişilerden nasıl uzaklaşacağımı da tam olarak bilmiyorum. Sokakta biri bana dinimi veyahut inancımı sorsa bile bana saldıracağı veya beni küçük düşüreceği için "müslümanım ağabey" gibi yalanlar atıyorum. Umarım hayatımı anlamışsınızdır. Ne yapacağımı bilemiyorum. Anneme iltica etmemi söyledim ve normal karşılayacağını söylediler. Böylece iltica konusunu 1 yıldır araştırıyorum. Bu durumumun kanıtını nasıl izah edebilirim hiç bilmiyorum. Lütfen bu durumu nasıl izah edebileceğime yani kanıtlayacağıma dair bana bir öneride bulunun. Ne yapmam gerekiyor nasıl kayıt almam gerekiyor ne gibi kaynakları almam gerekiyor lütfen bana bir öneride bulunun. Sayin@Foucault, ABD gocmenlik ve vatandaslik avukatlarinin TCde bulunan bir kisiye iltica bilgisi vermesi mumkun degildir. Profesyonel sorumluluk kurallari bu tur bilgilerin ancak ABD icinde iken verilebilecegini belirtir. Ancak genel bilgi paylasilabilir. ABDye gelmeden iltica talebinde bulunamazsiniz. Sizin yasiniz itibari ile ABDye degisim ogrencisi olarak gelmeniz uygun olabilir. ABD devlet liselerinde 1 yil ucretsiz okuyabilirsiniz. ABDde tanidiginiz var ise size kendi okul bolgeleri icin yardimci olabilirler ve F-1 vizesi ile ABDye gelebilirsiniz. Sonrasinda duruma gore karar verirsiniz. Umarim okuldaki durumunuz duzelir.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    762 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    4 Oy
    3 İleti
    569 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum