DV2027 Sohbet Odası
-
@T-C-Kubilay-Dikici abi 100 usd olsun yeter bence bizim millet parayı duyunca gitmeyen bomboş başvuran geri çekilir en azından başvurmaz gider o paraya döner yeriz kebap yeriz derler ya
biz gerçekten gitmek isteyenlerin önü açılır ya seçilmemek gerçekten çok üzmüyor ama o bomboş tafyanın kazanması çok zoruma gitmiyor ne imkanı var ne niyeti var pislikliğinden başvurup kazanıp gitmeyenlere deli oluyorum. 
-
@Ecehzr umarım doğrudur
-
@ari-luli Aynen öyle, inşallah.
-
@T-C-Kubilay-Dikici onlar için pek yüksek değil de bizim gibi ortadoğu ülkeleri veya 3. sınıf ülkeler için yine büyük bir para diye biliriz.
100 Dolar ideal hocam.
-
@ari-luli Ücret ne olur ne biter bilmiyorum en kötü pasaport zorunluğu gelmeli diye düşünüyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici ona da razıyım en doğrusu bence pasaport artı 100 dolar ücret zorunluluğu en az yarıya düşer bence başvuran kişi sayısı hayrolsun artık diyelim ne diyim
-
Bu ileti silindi! -
@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@kemal85 Burada ki yazılara bakılınca Siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Onur abinin ( @onuru ) numarası 8 binlerdeydi, direkt taşıdı. Size "Ankara'yı bekleyin belki bir tarih gelir" demiyor, gelmeyeceğini bilmenizi ve direkt ona göre aksiyon almanız gerektiğini söylüyor. Sizin Ankara ile bir işiniz yok yani.
Dosya taşıma yapacaksınız. Yeşil pasaportunuz yoksa en iyi ihtimal Hong Kong düşüneceksiniz. Ne kadar erken o kadar iyi. Bazı Konsoloslukların isteklerini karşılayamayabilirsiniz, Oturum vb gibiydi sanırım.
Geçmiş dönemde ki deneyimleri okuyun, paranızı ayırın ve dosya taşıma işlemlerini öğrenin. Ortalama kaba taslak 200.000 Türk Lirası gibi bir para harcarsınız dosya taşıma işleminde. gerekirse kredi çekin.
Onur beyin dediğini de ciddiyetle okudum ve anlamaya çalıştım ve forumda bu örnekte olduğu gibi bir mail örneği buldum ve tiflise dosya transferimi istedim şansımı ilk Gürcistan ile deneyeceğim umarım mantıklı bir tarihe bana randevu veririler olmazsa diğer konsolosluklara eposta atmaya başlayacağım.
Name-surname: ad-soyad
Case Number: (örnek: 2026EU12345)
Date of Birth: ay/gün/yılDear KCC Officer,
I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to ......
You can see the details of the address where I will stay during this period below;
(Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
Thanks, regards -
@T-C-Kubilay-Dikici selamlar, daha onceden de pasaport zorunlulugu geldi. 1-2 donem devam etti sonrasinda kaldirildi. Eger ucret konusu olursa, tekrardan iptal edildigini gorebiliriz.
-
@onuru Büyük ihtimal Trump dönemi bittiğinde talep edilecek olan ücret kaldırılacaktır
-
@Okcan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@onuru Büyük ihtimal Trump dönemi bittiğinde talep edilecek olan ücret kaldırılacaktır
Ama ücretli olması çok iyi oldu. Herkes kuzenlerini halalarını dayılarını çekilişe dahil ettiriyordu bedava diye. Şimdi bu gereksiz insan kalabalığından kurtulmuş olacağız.
-
@kemal85 selamlar, eger ozel degilse, tiflisi secmenizdeki sebebi aciklayabilir misiniz. Bana gore riskli bir konsolosluk gibi duruyor.
-
@onuru ablamın vatandaşlığı var ve arkadaşlarımız da var, evet riskli ama Ankara kadar değil diye düşündüm...
Ayrıca belirtmek isterim youmlarımdan size kızdığım düşünülüyorsa asla öyle değil, tek kızgınlığım çekiliş kazanıyorsunuz ama yetmiyor dört döndürüyorlar sanırım bu yorumlarıma yansıyor.

(örnek olsun hatta, hani şu sandalye ile oynanan oyuna benziyor bu müzik durunca oturamayan eleniyor aynı öyle
) -
@onuru bey acaba siz bu siteyi okuyabiliyor musunuz : https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html
2025 verileri bizim için geçerli olan veriler değil mi?
-
@kemal85 sizin doneminizin verileri 1 ocak 2026 ile yayinlanacak. Buradaki veriler dv25 in verileri. Tabi ornek olmasi acisindan bakabilirsiniz.
-
@onuru bey solda tabloda total kısmında yazan rakam ve parantez içinde bir rakam var, misal 1500(990) gibi, ben bunu 1500 kişi ile görüşme olmuş ve 990 kişi onay almış diye yorumladım, bu mantık doğrumu ve sağda ki grafikte ise çağırılan kişilerin case no dağılımı olarak yorumladım. Ne dersiniz?
-
@kemal85 yorum yaptiginiz gorseli paylasabilir misiniz? Genelde parantez icinde olan sayilar vize sayisi ustunde yer alan rakamlarda total vizeleri ima ediyor. Diyelim ki, 3 kisilik bir aileye cikmis olsun. Bu aileye bir adet cn veriliyor fakat vize olarak 3 adet vize kullaniliyor. Parantez icindeki rakam bir, ustteki rakamda 3 oluyor. Umarim anlatabilmisimdir.
-
1.500 sayısı toplam vize alan kişi sayısı (yetişkin, çocuk, bebek fark etmeksizin), 990 kişi ise dosya sayısı (CN).
Misal olarak verdiğiniz 1.500/990= 1.51 bu sayıda dosya başına düşen kişi sayısıni bulabilirsiniz.
-
@mertq görüyor ve artırıyorum.
Pasaport + 100 dolar + C1 dil yeterliliği + Abd tarih testinden en az 70 puan + 50 barfiks, 50 şınav, 50 mekik + The Star-Spangled Banner‘ı ezber + mülakatta rastgele eyalet kısaltmalarını sorsun konsolos özel olarak. Bunları yapamayan, bilemeyen elensin. Ayrıca kilo sınırlaması da gelsin


-
Valla değil 10 bin 50 bin oldu desinler 1 ay soğan ekmek yerim o parayı gene de veririm.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
