Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Oz58 Maili konsolosluktan mi aldiniz hocam yoksa NVC den mi?

• @joewalker Hocam o zaman sizin DQ tarihiniz Ağustosta; her şeyin NVC tarafından alındığını söyleyen mektubun geldiği tarih. Örneğin benim de imzamda belirttiğim gibi I-140 onayım 6 Aralık 2023. Ama DQ tarihim 29 Mayıs 2024. 1 yıldan fazla yurtdışı kalışım olduğu için oradan Polis kaydı gelişi zaman almıştı. O nedenle belgelerin tamamlanarak DS-260 yüklenmesi uzun sürdü. Bu nedenle de bana para, form ve tüm dökümanları aldık diyen mektup 29 Mayıs 2024 te gelmişti.

• @NNDDD Bizim PD'imiz de 8 Ağustos 2023, DQ 22 Mart 2024. Bakalım bize ne zaman gelecek IL. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

• @Oz58 PD tarihimiz sizden 1.5 ay kadar ve DQ tarihimiz sizden 11 gün sonra; merak ettim bakalım mülakat tarihlerimiz arasında nasıl bir fark olacak. Hayırlı olsun şimdiden!

• Konsolosluğa götüreceğimiz evrakları kontrol ediyorum; tavsiye edebileceğiniz bir link var mı?

• @MyWay-0 nvc'den aldım hocam

• @pelinoaydin teşekkürler hocam sorunuzun yanıtını ben de merak ettim.

• @pelinoaydin Evet Hocam bakınca ya PD ya DQ benzerlikleri var hepimizde. Dilerim hepimiz kolaylıkla geçeriz bu süreci ve görüşmelerimizi.

• @joewalker Rica ederim Hocam. En kısa zamanda current olan herkese görüşme maili gelecektir bence, özellikle yeni Fiscal Year başlamadan.

• Aklima bir soru takildi, ben tum evraklari submit edip approve aldigimda Turkiyede idim ancak daha sonra yurtdisinda baska bir ulkeye tasindim ve halen orada yasiyorum. Konsolosluga giderken bu ulkeden polis/sabika kaydi alacagim, bunu vize mulakatinda vermeyi planliyordum.
    Acaba daha evvelinde yapilmasi gerken bir sey var midir, bilen arkadaslardan tavsiye rica ediyorum.

• @pelinoaydin mülakatınıza 1 ay kala konsolosluktan kişi bazlı evrak listesi maili alıyorsunuz. Bu listeye göre evrakları hazırmanız yeterli olacaktır.

• @meke konsolosluktan gelen e-postada, evraklar arasında yalnızca aşağıdaki madde için "farklı ülkede bulunma" durumuna dair bir açıklama yer alıyor:

Police Certificate (Original and English translation), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.

• @okokok Cevap icin tesekkurler. Bu durumda mulakata giderken bu evragi goturmem yeterli olacaktir diye anliyorum.

• @okokok ben 2 sene Amerika'da yaşadım ama şimdi Türkiye'deyim.. Acaba benim de almam gerekir mi? Linki de paylaşabilir miydiniz?

• @pelinoaydin maalesef link açılmıyor.

Screenshot_1.png )

• @muratcelebi en erken bültenin çıktığı ilgili ayın ilk iş günü gelir (mesela şimdi 10 mayısta yayımlanan haziran bülteni olduğu için haziranı beklemeniz lazım). Genelde current olduktan sonra ortalama bir ay diye biliyorum

• 2024 sonrası PD olanlardan Welcome letter alan var mı? Son ilerlemeden dolayı artık near curret durumunda olabiliriz.

• @ex-scientist ben de böyle biliyordum ama email alanlar oldu mülakat için (sanırım onlar da bu ay current oldular)?

• Merhaba, 31 Temmuz 2025 tarihi için mail yoluyla interview date geldi. Ancak biz tarihimizi değiştirmek istiyoruz. daha önce bu değişikliği yapan biri var mı? tarihi kaç gün öteliyorlar veya mail ile biz istediğimiz tarihi söyleyebiliyor muyuz? tarihi 1 yıl ötelememiz sizce mümkün mü?

• @saydogan erteleme yapabilirsiniz ancak bence ciddi bir sebebiniz yoksa 1 sene ertelemek birçok sorunu da yanında getirebilir. Eğer bir sebebiniz varsa(sağlık vs) konsolosluğa belgeleri sunup yeniden planlama talep edebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |