@gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
Arkadaşlarım bu NACARA kesintisinden detaylı bahsedecek biri varmı bu durum 2026 da yaşanırmı?
-
Nikaragua Uyum ve Orta Amerika Yardım Yasası (NACARA) El Salvador, Guatemala ve eski Sovyet bloğu ülkelerinin bazı vatandaşlarına sınır dışı edilmeme ve daimi ikamet başvurusunda bulunma fırsatı sağlayan bir ABD göçmenlik yasasıdır. NACARA başlangıçta Nikaragualıları kapsarken, Nikaragualı başvuru sahipleri için süre sınırı sona ermiştir. NACARA ayrıca Orta Amerika ve eski Sovyet Bloğu ülkelerinden gelen uygun vatandaşların sınır dışı edilmelerinin askıya alınmasına veya iptal edilmesine izin vermektedir.
DV çeşitlilik göçmen vizesi kapsamında maksimum 55.000 vize (asıl talihli ve aile üyeleri dahil tüm kişiler) verilebilir ve bu sayının 3.000’i NACARA kapsamında bloke edilmiştir 9 FAM 502.6 yönergesi gereği her bir mali yıl için. Bu durumda verilebilecek maksimum vize sayısı 52.000’dir.
-
@Murat-Dündar Hic duymadigim birsey bu NACARA kesintisi dediginiz sey. Takip etmek icin yaziyorum.
-
@Restwell, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Merhaba foruma yeniyim tavsiye üzerine geldim. Hayatımızda ilk defa greencard çıktı o da eşime. Ancak sıramız 7100lerde. Ankara geçen yılı da 7000lerde kapatmış. Şimdi tereddütte kaldım. İşimi şansa bırakmak istemiyorum çıkmışken değerlendirmek istiyorum. Şengen olamayan ve hızlı ilerleyen bir Ülke ye mi caseimizi taşısam diye düşünüyorum. Sizin de fikirlerinizi alabilir miyim? Yalnız eşim İngilizce bilmiyor applicant kendisi, ancak ben biliyorum. Sizce ne yapmalıyız Ankarayı beklemek risk midir? Önerdiğiniz ülke var mı? Şimdiden herkese tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Öncelikle imzanızı düzenleyin.
Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin.
Sorularınızı DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığında sormalısınız.
Soru sormadan önce ilk dört iletiyi mutlaka okuyun. Muhtemel sorularınızın cevapları burada.
Kolay gelsin. -
@sbkandemir birkaç ileti önce detaylarından bahsettim.
-
Herkese merhaba,
Bu senenin bülteninin ilerleme hızını düşünürsek gelecek yıl EU için 18000lere sıra gelmeme olasılığı yüksek gibi mi sizce? Her sene biraz daha yavaşlamış gibi duruyor ve git gide eylüle yaklaşıyor sanki.
-
DV2026 kapsamında yayınlanacak ilk bülten (2025 Ağustos ayında yayınlanacak) yayınlanmadan, mali yılı başlangıç tarihi olan 1 Ekim 2025 gelmeden, yayınlanacak bültenler doğrultusunda konsoloslukların mülakat dağıtım hızını görmeden ve 1 Ocak 2026 tarihinde yayınlanmaya başlanacak CEAC verileri belli olmadan bu sorunuzun cevabını forum yöneticileri dahil kimse bilemez.
Sayılarla DV2026 başlığında bu sorunuzun cevabı yukarıda bahsettiğim adımlar gerçekleştikçe bulabileceksiniz. Bol şans!
-
@ATS16 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Ama bir soru daha kafama takıldı her sene 3 bin kesinti oluyor yani her sene 52k da kalıyor extra bi durum olmadıkça örneğin 2025 ki gibi. Doğru mudur -
@Murat-Dündar doğru
-
Arkadaşlar her senenin farklı hikayesi oluyor ama kazandığımız günden bu yana hem burada hem bireysel kişilere ait YouTube hesaplarında gördüğümüz şu var. Herkes kendi ihtimalini zorlamalı üzerine düşeni yapmalı. Geçtiğimiz yıllarda 21k, 27k ve 31k ile green kart alıp şu an Amerika’da olanlarda var 10-15k arası olup alamayanlarda var. O yüzden bu köprünün altından daha çok su akar herkes şansını zorlamalı ve üzerine düşenleri yapmalı. Sonrasını oluruna bırakmalıdır.
-
@Restwell Merhabalar sürecinizi imzaya taşımanız sorularınıza daha hızlı cevap almanızı sağlayacaktır.
Buradan yapacaksanız: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
Kendinizi excell tablosuna eklemenizi ve sorularınızı da ilgili konu altında sorarsanız oradan daha hızlı dönüşler alırsınız
İlgili konu başlığı
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
Sürecinizle ilgili sorular bu konu başlığı altında sormaya devam ederseniz hem cevap alamaz ve sayfadan uzaklaştırıla bilirsiniz size tavsiyem bu forumda sorularınızı ilgili konu başlıklarında sorunuz ve geçmiş deneyimleri okursanız tüm sorularınıza cevapları orada bulacaksınız
Adminlerin hep söylediği bir cümle bunu her zaman görecekseniz ankaraya güvenmeyin size en uygun olan ülkeye deneyimleri okuyarak dosyanızı taşımanızı tavsiye ederim.
-
Teşekkür ederim. Ben üzerime düşen herşeyi yapıp bekleyeceğim. Olursa olur, olmazsa sağlık olsun.

-
Merhaba, forumda yeniyim. Bu süreci tamamlamış veya bilgisi olanlara bir arkadaşımın sorusunu onun ağzından iletiyorum:
Şimdi ben yıllardır Türkiye'den başvuruyorum, henüz kazanamadım. Ancak bu yıl yurtdışından başvuru yapma şansım olacak. Moldova vatandaşıyım ve başvuru zamanı geldiğinde Moldova'da olma ihtimalim var (TR vatandaşlığım yok, öğrenci oturumu ile kalıyorum). Orada ne kadar kalacağım belli değil eğer beklediğim iş olmazsa 1-2 hafta kalıp dönmüş olacağım ama yine de başvururken adres olarak orayı yazmayı düşünüyorum iş olursa ve kalmam gerekirse diye. Bu durumda eğer başvurduktan sonra yeniden Türkiye'ye dönmem gerekirse ve çekilişi kazanırsam orada kaldığım 1-2 hafta sıkıntı yaratır mı bana? DS-260 formunda geçmiş adresleri yazarken orayı yazabilirim yine başvuru yaptığım ve orada olduğum tarihleri kapsayacak şekilde. Ancak bunun bir şartı var mıdır? Vatandaşı olduğum ülkeden başvuru yapmış olacağım sonuçta. Bir de pasaport giriş-çıkış tarihlerine bakılıyor mu aşamalar süresince? Orada kısa bir süre kalmamın sıkıntı yaratmasını istemiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Kazananları gönülden tebrik ediyorum, darısı başıma. -
merhaba 87xx sıradayım sizce ankarada mı almayı beklemelıyım yoksa dosyayı mı taşımalıyım ve birde ds260 formunu gonderdıkten sonra dosyayı taşıyabiliyor muyuz
-
@Koraydmrcn
Selamlar ...
Bucketlist..- Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
- DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
- DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
- Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...
All you need, only read...
-
@Koraydmrcn sürecinizde başarılar diliyorum forumda günlük dozumuzu alırsak neler yapacağınızı en doğru şekilde bulursunuz
-
Şu an itibariyle taşıma mailimi attım umarım olumlu sonuç alabilirim. Çok heyecanlı zamanlar bizleri bekliyor herkese bol şanslar dilerim.
-
@Peyk74 hayırlı olsun, dosya taşımak durumunda kalıp (cn dolayısıyla) bunun için emek harcayanlara ekstra saygı duyuyorum valla, bravo

-
@aysegul hanım merhaba....CN numaranız cok iyi tebrik ederim...umarım kısa zamanda randevu alirsiniz...Ankara dan yaklasik ne zamana randevu gelecegini öngörüyorsunuz?
-
@koray2831 Ankara nın son yıllardaki performansına paralel olarak bir öngörüde bulunmam gerekirse, Ocak-Mart arası olabilir diye düşünüyorum ama Aralık için mülakat tarihi verirse de şaşırmam, Nisan için verirse de..
Yani ilk bülteni 6000 açıklayıp, ekimde sadece 500e kadar cn'lara mülakat tarihi verdiği için kendileri, çok da öngörülebilir olmuyorlar malesef
(Eşim işin teknik kısımlarını pek bilmez ve bana sorar, ona söylediğim şeyi yazdım buraya da)
Benzer Başlıklar
156
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k