@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Ankara’dan sizin CN’ye mülakat gelmeyeceği kesin, eksik yazmışım, yanlış anlama olmasın. Planlarınızın tümünü profilinize göre belirleyeceğiniz konsolosluğa dosya taşıma üzerine kurmalısınız.
@poyraz-Korkmaz açıkçası üzüldüm.Duygularını anlayabiliyorum . Daha önce hiç Asyaya gittin mi bilmiyorum , biraz Asyada vakit geçirmeni tavsiye ederim. Endonezya ,Kamboçya ,Tayland.... belki bu ülkelerden birini sevip yerleşmek istersin .
@poyraz-Korkmaz Dur bakalım Aslan parçası daha yaşın 22. Ne öyle hemen yelkenleri indirmiş pes etmiş gibi konuşuyorsun. Bu hayatı bir oyun olarak düşün. Öyle hemen bütün levelleri basit şekilde gecsen her istediğini elde etsen yine mutlu olamayacaktin. Zorlukları bir bir kendin aştığın zaman hem daha mutlu olacaksın hemde kıymetini bileceksin. Senden bin beter hâlde olupta savaşıp başarıya ulaşmış birçok insan vardır. Sende bunun bilincinde olup başarı için mücadele edeceksin. Yok öyle pes etmek, kimse gelip elindende tutmaz. Kendin savasacaksin. Birde genel için söylüyorum şunu aşmak gerekiyor, vay ben öğretmenlik okudum atanamiyorum, okadar okudum amelelikmi yapacağım vasıfsız istemi çalışacağım diye şikayet edip yakinmayacaksin. Gerekirse o işleride yapacaksın basamakları aşmak için. Daha onlarca sayfa yazarım da kısadan anlatıyorum.
Bunları sana havadan yazmıyorum, ben 3 üniversite mezunu olduğum halde iş bulamadım. 29 yaşlarında en dibi görüp (evliyim iş yok mezuniyet dışında meslek yok, ev sahibi arıyor kirayı istiyor, askerliği yapmamışim, o halde bir dünya borç ile evliyken askere gidiyorum), pes etmedim askerden geldim o yaşta sanayide çırak olarak sıfırdan başladım. Yaş 29 ama 16 yaşındaki çocuklardan iş öğrenmeye başladım. Birkaç senede CNC ustası oldum. Seve seve hâlâ o işi yapıyorum, kazançta iyi çok şükür evimde var, çocuğumda oldu mutluyum. Ama bundan daha fazlasına sahip olup mutsuz olanlarda var niye daha çok şeye sahip değilim diyerek. Birazda bakış açısıyla alakalı.
Kafanı sisirdiysem hakkını helal et. Belki bir nebze faydası olur diye yazdım, sakın yanlış anlamasın kimse.
@Mehmet-Fatih-Aslan destek olduğun için teşekkürler abi umarım Herzmn mutlu bir hayatın evet yaşım daha genç erkenden pes edemem bugün yeni güne daha güçlü ve daha bilinçli uyandın herbiriniz destek oldunuz motive ettiniz çok teşekkürler
️
@ari-luli
amacım kesin olarak bir an önce yasal yollarla Amerika’da kalici oturum almak dün elimden tutun derken bir nebzede olsa motivasyon konuşmaları veya başla yollarla gidileceğini söyleyip motive olmati hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorm umarım
Arkadaşlar selamlar DS260 doldurmak için defalarca kezgirdiğim CEAC ile başyayan site şu an sign in failed veriyor. Bu konu nedne kaynaklı bilen var mıdır?
@poyraz-Korkmaz Genç kardeşim kusura bakma ama bu durumun sebebi sensin. Başkaları gibi sana teselli vermeye çalışmayacağım. Akıllı bir adamsan dediklerimi harfiyen uygula.
1- Sorumluluğu komple üstüne al. Kimseden medet umma, yok elimden tutun vs. Abicim kimsenin umurunda değilsin. Sırf sen burada canın sıkkın diye sana insanlar niye yardım etsin.. Hele ki bu kafayla ABD'ye geldiğin anda sokaklardasın dostum.
2- Planın var mı? Atanamıyorsun, öğretmen misin? Ee başka bir dünya iş alanı var. Bak ben de doğru düzgün adam bulamıyorum çalışacak. Niye biliyor musun? Herkes anında 1'den 100'e çıkmak istiyor. İlgi alanlarını belirle, bu alanlardan millet para kazanabiliyor mu yoksa daha farklı neler yapabilirsin vs.
3-Her şey gerçekten geçici. Hayatta kendine acımakla, ağlamakla, aşırı düşünmekle vs vakit kaybederken birileri gaza basıyor. Sen öncelikle kendini aşmaya çalışacaksın. Pozitif düşünmeyi öğrenmek zorundasın. Bakın kafan deporesyna kayıyor hemen orada dur ve iyi şeyler söyle.
4- Dil bilmiyorsan İngilizceye aban. GC ya da başka fırsatlar çıkana kadar boş durma. Bolca oku. Üstte belirttiğim alanlardan birini belirledikten sonra o alanda bolca kitap oku. İnternette milyon tane pdf var.
5-Emin ol kimse bir şey yapmıyor zaten. O yüzden azcık gayret göstersen hayatın değişecek. Benim kuzenim Ankara matematik mezunu.. yıllar önce 2 kere kpss'ye girdi atanamadı. Dedim ki ya ne uğraşıyorsun gel yazılımcı ol. Hızlıca gir sektöre. Para da var. Yok dedi. Şu an 8.yılı, depresyonda.. Bitik durumda. Obezite oldu. Hayatta biraz akıllı olacaksın. Rekabetin yüksek olduğu yerlerden kaçacaksın kardeşim. Daha bunu öğrenememişsin. Bak gc niye çıkmıyor, çünkü çok rekabet var. Git Yeni Zelanda, Avustralya vs dene.
6- Mental sağlık çok önemli. Hemen küçük Emrah moduna geçme, kendine acımayı bırak. Obama 55 yaşında emekli oldu, Trump 70 yaşında başkan seçildi. Herkesin sırası farklı. Ben 39 yaşındayım ve 6. başvurumda çıktı. Ya hele senin yaşın 22 mis... Sen ilk defa başvurdun ve çıkmadı diye ağlıyorsun. Dalga mı geçiyorsun insanlarla?
Hızlıca bir şeyler başarmak istiyorsan hızlıca o mental olgunluğa kavuşman gerekiyor. Baaşrının anahtarı mental olgunluk. Hiçbir şeyi seni pes ettirmemeli. Bunun başka bir yolu yok.
Son olarak,
Bu sözleri ister ciddiye alırsın istersen yine elli tane mazeret bulup kendini rahatlatırsın. Ama işin özü basit.
İnanılmaz rekabet var. İnsan çok. Sayı çok.
Bu noktada devreye strateji giriyor. Her adımını düşünerek atmalısın.
Yoksa acayip fırsatlar var.
İlgilenirsen özelden yaz, paylaşayım.
Bol şans.
@orhann Selamlar Orhan bey, hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.
öncelikle sorunuzu doğru yere yazmadınız DV 2026 Green Card lotosu aşamaları Buraya yazarak sorularınızı yöneltin.
Sorunuza cevap vermek gerekirse acele etmenize gerek yok zaten sürecin başlamasına var yada doğumdan sonra add application diyerek ekleyebilirsin kendi formunuz ve eşiniz içinde mülakat aldığınızda formu açtırarak düzeltebilirsiniz.
@orhann Selamlar...
Öncelikle neşenizi paylaşıyorum ve sevgiyle büyüsün diyorum....
Sorular ve süreçteki gelişmeler için DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığını kullanmanız en sağlıklısı...
DS260 formunda Add Applicant seçeneği ile doğumdan sonra minnak yavrunuzu ekleyebilirsiniz...
Evrenciğim piştiiiii...

Orhan için sterio cevap olmuş....
Merhabalar, ben başvuru sonucunda bugun bakmaya çalıştım fakat sürekli hata veriyor, boylesiyle 10 senedir hiç karsilasmamistim. Her türlü deniyorum noktali noktasiz, soyadı önce soyadı sonra ismi önce ismi sonra anlamıyorum bu yıl neden böyle hata veriyor 4 kişi için de aynı şekilde hata veriyor sizde de aynı durumu yaşayıp çözüm bulan oldu mu?? Hata; Uyarı:Soyadınızı/Aile Adınızı/Soyadınızı girin.
(Yalnızca ABD klavye tuşlarını destekler)
Arkadaslar,
Dosyayı Viyana ya tasima masrafi yaklasik nedir?
Bilgi sahibi olan varmı?
@blueboy21 o kadar haklısın ki abi dün sadece bir kaç olay yaşadım onun üzerine hersey kötü gibi geldi. Yardım edin dememdeki amaç motive vermenizdi . Evet bence sizin söylediklerinizde motive çünkü sorun gerçekten bende. Başka vize yollarını deniyorum babamın arkadaşı Amerika’da bakanlıkta komite üyesi 3 haftadır ondan haber bekliyoruz sponsor için ama hala haber yok. Ben kendim için çabalamazsam kimse çabalamayacak evet ve bu yüzden güçlü durmam gerek daha gencim hayatım basındayım. Ve bu sabaha daha güçlü uyandım . Sizede çok teşekkür ediyorm
@ari-luli Eb3 için evet ugrasiyoruz ama daha sponsordan haber gelmedi ama Sabir edeceğim bulunana kadar kendimi geliştirmeliyim. Dil , mental, maddi açıdan
Yaş 18, çekiliş yerine WAT denesem mi? Önerisi olan var mı, şu an üniversite kaydım yok.
Merhaba arkadaşlar çok şükür 7. Başvurumuzda kazandık
Merhaba dv2026 ds260 formunu doldurup yanlışlık yaptığımızı sonradan farkettiğimizde bunu düzeltme imkanı varmı. formda amerika adresi verdiğimiz bölümün hemen üstünde güncel mailing adres diye bir yer vardı oraya da amerika adresi yazmışım sanırım. şuanki türkiyede oturdumuz güncel adresi istiyormuş. bu bir sorun olur mu evet ise nasıl düzeltilebilir. bilgisi olan varsa destek olabilirmisiniz? Forumlarda ilk defa soru soruyorum ve yeri yanlış ise kusuruöa bakmayın. cevap için şimdiden teşekkür ederim