@poyraz-Korkmaz Genç kardeşim kusura bakma ama bu durumun sebebi sensin. Başkaları gibi sana teselli vermeye çalışmayacağım. Akıllı bir adamsan dediklerimi harfiyen uygula.
1- Sorumluluğu komple üstüne al. Kimseden medet umma, yok elimden tutun vs. Abicim kimsenin umurunda değilsin. Sırf sen burada canın sıkkın diye sana insanlar niye yardım etsin.. Hele ki bu kafayla ABD'ye geldiğin anda sokaklardasın dostum.
2- Planın var mı? Atanamıyorsun, öğretmen misin? Ee başka bir dünya iş alanı var. Bak ben de doğru düzgün adam bulamıyorum çalışacak. Niye biliyor musun? Herkes anında 1'den 100'e çıkmak istiyor. İlgi alanlarını belirle, bu alanlardan millet para kazanabiliyor mu yoksa daha farklı neler yapabilirsin vs.
3-Her şey gerçekten geçici. Hayatta kendine acımakla, ağlamakla, aşırı düşünmekle vs vakit kaybederken birileri gaza basıyor. Sen öncelikle kendini aşmaya çalışacaksın. Pozitif düşünmeyi öğrenmek zorundasın. Bakın kafan deporesyna kayıyor hemen orada dur ve iyi şeyler söyle.
4- Dil bilmiyorsan İngilizceye aban. GC ya da başka fırsatlar çıkana kadar boş durma. Bolca oku. Üstte belirttiğim alanlardan birini belirledikten sonra o alanda bolca kitap oku. İnternette milyon tane pdf var.
5-Emin ol kimse bir şey yapmıyor zaten. O yüzden azcık gayret göstersen hayatın değişecek. Benim kuzenim Ankara matematik mezunu.. yıllar önce 2 kere kpss'ye girdi atanamadı. Dedim ki ya ne uğraşıyorsun gel yazılımcı ol. Hızlıca gir sektöre. Para da var. Yok dedi. Şu an 8.yılı, depresyonda.. Bitik durumda. Obezite oldu. Hayatta biraz akıllı olacaksın. Rekabetin yüksek olduğu yerlerden kaçacaksın kardeşim. Daha bunu öğrenememişsin. Bak gc niye çıkmıyor, çünkü çok rekabet var. Git Yeni Zelanda, Avustralya vs dene.
6- Mental sağlık çok önemli. Hemen küçük Emrah moduna geçme, kendine acımayı bırak. Obama 55 yaşında emekli oldu, Trump 70 yaşında başkan seçildi. Herkesin sırası farklı. Ben 39 yaşındayım ve 6. başvurumda çıktı. Ya hele senin yaşın 22 mis... Sen ilk defa başvurdun ve çıkmadı diye ağlıyorsun. Dalga mı geçiyorsun insanlarla?
Hızlıca bir şeyler başarmak istiyorsan hızlıca o mental olgunluğa kavuşman gerekiyor. Baaşrının anahtarı mental olgunluk. Hiçbir şeyi seni pes ettirmemeli. Bunun başka bir yolu yok.
Son olarak,
Bu sözleri ister ciddiye alırsın istersen yine elli tane mazeret bulup kendini rahatlatırsın. Ama işin özü basit.
İnanılmaz rekabet var. İnsan çok. Sayı çok.
Bu noktada devreye strateji giriyor. Her adımını düşünerek atmalısın.
Yoksa acayip fırsatlar var.
İlgilenirsen özelden yaz, paylaşayım.
Bol şans.