Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Yeminli tercümanla tercüme ettirdim. Ceza konusuna gelince ceza evine girmedim adli sicil kaydımda da sabıka kaydı yoktur arşiv kaydı vardır yazmakta

• Bu durumla ilgili daha önce problem yaşayan oldu mu acaba

• @Karagoz daha önce bu durmla ilgili red alma durumu oldu mu hiç.

• @dejan28 Bu konu icin kesin bir bilgi vermek zor. Oncelikle sundan eminiz ki ABD ulkesine suclulari almak istemiyor. Ama kucucuk bir ceza alani da magdur etmek istemiyor. Bu yuzden sizin davanizin icerigi cok onemli. Mesela daha 1 ay olmadi, bir kisinin olumunden sorumlu tutulan biri onay aldi. Cunku konu bir is kazasiydi ve sorumlu muduru suclamislar dava sonucunda. ABD bu kisi criminal biri olarak gormemis ve onaylamis.
    Sizin dosyanizin icerigi cok onemli. Dedigim gibi, sizden mutlaka dava dosyanizi isteyeceklerdir. Eger yaralama kaza gibi elinizde olmayan bir nedenden olduysa sorun cikmaz, esiniz de ABD vatandasi zaten. Ama atesli veya kesici silahla yaralama varsa ciddi sorgulanacaksiniz demektir. Dosyayi hazir bulundurun mutlaka.

• @Karagoz çok teşekkür ederim liginiz ve alakanız için

• Herkese merhaba arkadaşlar, deneyimlerimi paylaşmak için burdayım.
    Talihsiz bir şekilde hakaret ve tehditten adli sicil kaydım var. Bu sebepten dolayı Bangkok ta ap ye bırakıldım(Pasaportumu geri vermediler mail ile dönüş yapacağız dediler). Bu tarz durumlardan dolayı sizinde AP ye bırakılmanız normal bence
    Ve şu sıralar ABD bu konularda haklı olarak oldukça hassas herkese sürecinde başarılar dilerim.

• @can-a benimde aynı suçtan kaydım var aşırı stresliyim 😞

• @Refiks hocam ben kuvvetle ihtimal red alacağım pazartesi günü red maili gelecek yada usvisascheduling sitesinden pasaportumun geldiği haraketlerini izleyeceğim. Çünkü Ceac deki refused kaldı ve mesai bitimine yakın açıklamada red yazısı kalıp ap sürecinde olabilirsin yazan yazı silinerek güncelleme oldu.
    Umarın düşündüğüm dışında farklı bişey olur ikimiz içinde bir umut olur 🙏

• @can-a sadece hakaret suçundan tek bir arşiv kaydınız mi var bu tarz suçlarda red alınmıyor genelde okuduğum kadarıyla.. ceza da az ise AP onay ile sonuçlanıyor öyle örnekler okudum. Sizin arsivinizde tek suç kaydı bu mu. Umarım gönlünüzce olur sonuç

• @begumm malesef hakaret ve tehditten 1500 tl para cezası ve 7 ay 15 gün ertelenmiş hapis cezam vardı.

• @can-a ertelenmiş ceza arsivli adli sicil kaydında gorunmuyor , bundan nasıl haberdar oldular ?

• @can-a arşiv kaydinizda birden fazla suç gözüküyorsa red olabiliyor sanırım. Tek kayıt ise olmayabiliyor

• Merhaba bende daha önce 2009 yılında bir soruşturma geçirdim ve yaklaşık 70 gün kadar cezaevinde kaldım fakat mahkeme sonucunda beraat ettim ve herhangi bir ceza almadım. Ds260 formunda bu durumda belirtmeme gerek var mı?

• @Sfzb67 Mutlaka bildirin. Beraat belgenizi de hazir edin. 70 gun cok ciddi bir sure. Beraat ettiginizi gosteren belgeyle sorun yasamazsiniz.

• @can-a Bana sadece 320 TL para cezası verdi ve hapis karşılığı yok dedi avukatım, eşim Amerikalı evlilik yaptık ve greencard sürecindeyim bazı geceler gözüme uyku girmiyor bu konu yüzünden...

• ⭐⭐⭐⭐

@Sfzb67 öncelikle geçmiş olsun.

Yaşadığınız bu durum kendi e-devletinizden bakinca “arşiv kayıtlı adli sicil kaydı”nizda gözüküyor mu? Gozukuyorsa, çekiliş sonucu kazanan olursanız DS260’da beyan etmeniz, mülakat tarihi de alırsanız orijinal mahkeme kararını İngilizce tercümesi ile mülakata götürmeniz gerekecek. Bundan sonraki süreçte karar konsolosun kararına kalacak. Bol şans

• @ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@Sfzb67 öncelikle geçmiş olsun.

Yaşadığınız bu durum kendi e-devletinizden bakinca “arşiv kayıtlı adli sicil kaydı”nizda gözüküyor mu? Gozukuyorsa, çekiliş sonucu kazanan olursanız DS260’da beyan etmeniz, mülakat tarihi de alırsanız orijinal mahkeme kararını İngilizce tercümesi ile mülakata götürmeniz gerekecek. Bundan sonraki süreçte karar konsolosun kararına kalacak. Bol şans

Merhaba
    edevlette herhangi bir adli sicil ve arşiv kaydı yok. Ayrıca bu cezaevi süreci askeri cezaevinde oldu o zamanlar askeri personeldim. İşin tuafı askeri mahkemeler yıllar önce kapatıldığı için eksik evrak olsa bulmak yada online bi kayıda ulaşmak mümkün değil hiç bir ortamda gözükmüyor. Yinede belirtmek gertekir mi ds260 da?

• ⭐⭐⭐⭐

@Sfzb67

Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans

• @ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@Sfzb67

Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans

Cevaplarınız için teşekkürler.
    Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim.

• @gucarslan mahkeme kararının çevirisini noter onaylı yeminli tercumana yaptırmak şart mıdır yoksa noter onaysız olur mu

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |