Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
66 23 3.0k 21

• Esim icin yaptigim EAD yenileme basvurusu 20 gunde onaylandi. 2023'te ilk basvurumuzda 5 ayda onaylanmisti, 2024'teki yenilemede ise 3 ayda onaylanmisti.

• @mutlu234 selam hocam bana bilgi verir misiniz. Benim evraklar 10 ocakta teslim edildi herhangi bir kod gelmedi nereden bulabilirim

• @Zoro-Nlyc, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@mutlu234 selam hocam bana bilgi verir misiniz. Benim evraklar 10 ocakta teslim edildi herhangi bir kod gelmedi nereden bulabilirim

Her hangi bir guncelleme oldugunda size mail gelecek hocam. Ayrica USCIS'e giris yaparak dosyaniz ile ilgili guncellemeleri goruntuleyebilirsiniz.

• @mutlu234 sistemde dosya onaylanırsa işe basliyabilir miyim var mi bilginiz. Gec kaldim başvurmak için ama ssn’im var belki erken gelir diye başvurdum. Teşekkürler

• @Zoro-Nlyc iki kere başıma geldi. İse girişim yapıldı ama saatlik çalıştığım bir işti. Kartımı getirince hemen saatlerim ayarlandı.

• Merhabalar
    Detay bilgi gerektiren bir konu olduğunun farkındayım ama forumdaki bilgili kişilerden umudum tam. J1 internship ya da trainee ile US'e gelen bir kişi, J1 vize sahiplerinin eş ve çocuklarına verildiği belirtilen J2 vizesini eşine aldırabilir mi? Özetle, J1 intership- trainee ile US'e gittikten sonra eşim de J2 vizesine başvurabiliyor mu? yoksa J2 vizesi yalnızca diğer scholar J1 tiplerine mi mahsus?
    Desteklerinizi rica ediyorum

• @lykophron sizde eşiniz ve çocuklarınız için alabilirsiniz. intern ve trainee kategorileri İçinde geçerli.

• @lykophron ayrıca gelince eşiniz önce çalışma izni EAD a başvurup sonra ssn ede başvurabilir.
    Siz zaten başvurabilirsiniz.

• @mugedeniz Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Ek bir soru olarak, j2 ile gelen eşim ile birlikte cos (f1) yapabilir miyim? bu aşamada bir sorun ile karşılaşılır mı?

• @lykophron yazabilir diye biliyorum ama çok ayrıntısı , detayı olmalı. Waver olması gerekiyor.
    Nasıl yapılacağı için ben olsam once chat gbt ye sorup sonra da avukata sorardım. Sizinle bu durumu yaşamış birisi olsa bile küçük benzemeyen bir durum yanlış ve eksik olur.

• @lykophron chat cpt sizin sorunuzu sordum.
    Çok detaylı anlattı. Sizde telefondan sorunuzun aynısını kopyalayın. Cevaba göre tam detaylı soruları sorun ama biryerde eksik veya farklı bilgi olabilir. Yapacağınız her şey için bir avukat yada kesin bilen birilerinden teyit alın. Aciklamasi asagida:

J-2 vizesi ile bulunan eşinizin F-1 vizesine geçiş (Change of Status - COS) yapması mümkün, ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir:

1. Statü Değişikliği Başvurusu (COS) Ayrı Yapılmalıdır

Siz F-1 vizesine geçiş yaparken, eşinizin de J-2’den F-2 değil, doğrudan F-1’e geçmesi gerekiyorsa, her bir başvuru ayrı ayrı yapılmalıdır. Yani:
    • Siz kendi F-1 COS başvurunuzu yapacaksınız,
    • Eşiniz de kendi F-1 COS başvurusunu yapacak.

1. 212(e) Şartı (Two-Year Home Residency Requirement)

J-1 (ve J-2) vizelerine bazen “iki yıl kendi ülkesinde kalma zorunluluğu” anlamına gelen 212(e) şartı uygulanır. Eğer siz veya eşiniz bu şarta tabii iseniz:
    • COS yapılamaz (önce waiver yani muafiyet alınması gerekir),
    • Bu şartın olup olmadığını DS-2019 formunun en alt kısmından veya vize üzerindeki notlardan görebilirsiniz.

1. Geçiş Süreci ve Zamanlama
      • COS başvuruları USCIS tarafından aylar sürebilir.
      • Bu süreçte mevcut statünüzün (J-1 / J-2) süresi bitmeden statü değişikliği onaylanmalıdır.
      • Eşinizin okul kabul mektubu (I-20) ve SEVIS ödemesi gerekecek.

2. Başvuru Niyetinin Net Olması

USCIS, statü değişikliği başvurularında niyet uyumsuzluğu (visa intent) konusunda hassastır. Ancak J-2 vizesi “dual intent” taşımaz, yani göçmen olmayan bir vizeden göçmen statüsüne geçişte daha dikkatli incelenebilir.

Kısacası:
    Eşiniz J-2 iken F-1’e geçebilir ama:
    • 212(e) şartı varsa önce waiver gerekir,
    • Ayrı COS başvurusu yapmalı,
    • Zamanlama iyi ayarlanmalı ve okuldan kabul alınmalı.

• @mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun

Benzer Başlıklar

• Öğrenci Vizesi Randevusunu Turist Vizesi Randevusuna Çevirmek

2
    0 Oy
    2 İleti
    169 Bakış
    crazycellsC
    @Doğancan-Ülker, içinde söyledi: Öğrenci Vizesi Randevusunu Turist Vizesi Randevusuna Çevirmek Merhaba, Bir öğrenci vizesi randevum var ve yaklaşıyor. Henüz kurs ayarlamadım. Ancak aradan çok uzun zaman geçti ve dil kursu pahalı gelmeye başladı. Bu randevuyu koruyarak (zamanını erteleyerek), turist vizesine başvurabilir miyim? Bunu iptal etmem gerekir mi? Ya da bunu turiste çevirebilir miyim? Teşekkürler. Ben de tam emin degilim ama AIS ile iletisime gecmemiz gerekiyor. Suradan AIS'e ulasip, zaman kisitlamasindan dolayi F vizesinden vazgectiginizi ve B vizesi basvurusu yapacaginizi soyleyip vize kategorinizde degisiklik talep edebilirsiniz. Isterseniz oncesinde B vizesi icin yeni bir DS-160 formu doldurun ve bu DS-160 formunun barkod numarasini da email'de verin. [email protected] https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us Gelen cevap konusunda bu baslikta bildirim yaparsaniz sevinirim.
  • F1 economic hardship basvurusu

3
    0 Oy
    3 İleti
    364 Bakış
    ahsenaydgduA
    @kirik selamlar, bu bahsettiklerinizi yaptınız mı süreç nasıl gidiyor
  • Yeniden eğitim vizesi almak.

2
    0 Oy
    2 İleti
    169 Bakış
    crazycellsC
    @ilkerbkr, içinde söyledi: Yeniden eğitim vizesi almak. Ya ben birsey sormak istiyorum Ben 2018 yılından 2019 yılına kadar ingilterede 1 senelik dil eğitimi aldım Şimdi ise amerikaya dil eğitimi için yeniden başvurmak istiyorum Sizce amerika 1 sene zaten İngiltere de dil eğitimi almışsın şimdi neden dil eğitimi almak için gitmek istiyorsun diyip Red verebilir mi yoksa 3 4 tane Avrupa ülkesi görmemi ve İngiltere de 1 sene kalmamı olumlu yönde görüp onay verebilir mi? Eğer başvuru yapmak istiyorsam nasıl bir bahane bulmam gerek yardımcı olursanız sevinirim peki ingilizce egitimi almak istemenizin nedeni nedir? Bir de 1 yillik egitimin neden gerekli olmadigini dusunuyorsunuz? Bu iki soruya cok net cevap verebilmeniz lazim...
  • F1 vizesi sponsorluğu ve sponsorluk işlemleri

13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    Bir Ülke Bir BilgiB
    Merhabalar . Uluslararası Ticaret ve işletmecilik 2017 mezunuyum . Şuanda aktif olarak babamın şirketinde çalışıyorum . Maddi birikimim bulunmuyor fakat F1 vize kategorisinde dil eğitimi almak istiyorum . Amerikan vatandaşı olan amcamı sponsor olarak göstermeyi planlıyorum . Bu konu ve durum vize almam için yeterli olacak mıdır yoksa engel teşkil edebilicek bi durum mudur ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k