Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @lykophron sizde eşiniz ve çocuklarınız için alabilirsiniz. intern ve trainee kategorileri İçinde geçerli.

• @lykophron ayrıca gelince eşiniz önce çalışma izni EAD a başvurup sonra ssn ede başvurabilir.
    Siz zaten başvurabilirsiniz.

• @mugedeniz Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Ek bir soru olarak, j2 ile gelen eşim ile birlikte cos (f1) yapabilir miyim? bu aşamada bir sorun ile karşılaşılır mı?

• @lykophron yazabilir diye biliyorum ama çok ayrıntısı , detayı olmalı. Waver olması gerekiyor.
    Nasıl yapılacağı için ben olsam once chat gbt ye sorup sonra da avukata sorardım. Sizinle bu durumu yaşamış birisi olsa bile küçük benzemeyen bir durum yanlış ve eksik olur.

• @lykophron chat cpt sizin sorunuzu sordum.
    Çok detaylı anlattı. Sizde telefondan sorunuzun aynısını kopyalayın. Cevaba göre tam detaylı soruları sorun ama biryerde eksik veya farklı bilgi olabilir. Yapacağınız her şey için bir avukat yada kesin bilen birilerinden teyit alın. Aciklamasi asagida:

J-2 vizesi ile bulunan eşinizin F-1 vizesine geçiş (Change of Status - COS) yapması mümkün, ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir:

1. Statü Değişikliği Başvurusu (COS) Ayrı Yapılmalıdır

Siz F-1 vizesine geçiş yaparken, eşinizin de J-2’den F-2 değil, doğrudan F-1’e geçmesi gerekiyorsa, her bir başvuru ayrı ayrı yapılmalıdır. Yani:
    • Siz kendi F-1 COS başvurunuzu yapacaksınız,
    • Eşiniz de kendi F-1 COS başvurusunu yapacak.

1. 212(e) Şartı (Two-Year Home Residency Requirement)

J-1 (ve J-2) vizelerine bazen “iki yıl kendi ülkesinde kalma zorunluluğu” anlamına gelen 212(e) şartı uygulanır. Eğer siz veya eşiniz bu şarta tabii iseniz:
    • COS yapılamaz (önce waiver yani muafiyet alınması gerekir),
    • Bu şartın olup olmadığını DS-2019 formunun en alt kısmından veya vize üzerindeki notlardan görebilirsiniz.

1. Geçiş Süreci ve Zamanlama
      • COS başvuruları USCIS tarafından aylar sürebilir.
      • Bu süreçte mevcut statünüzün (J-1 / J-2) süresi bitmeden statü değişikliği onaylanmalıdır.
      • Eşinizin okul kabul mektubu (I-20) ve SEVIS ödemesi gerekecek.

2. Başvuru Niyetinin Net Olması

USCIS, statü değişikliği başvurularında niyet uyumsuzluğu (visa intent) konusunda hassastır. Ancak J-2 vizesi “dual intent” taşımaz, yani göçmen olmayan bir vizeden göçmen statüsüne geçişte daha dikkatli incelenebilir.

Kısacası:
    Eşiniz J-2 iken F-1’e geçebilir ama:
    • 212(e) şartı varsa önce waiver gerekir,
    • Ayrı COS başvurusu yapmalı,
    • Zamanlama iyi ayarlanmalı ve okuldan kabul alınmalı.

• @mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun

Benzer Başlıklar

• 2
  • 3
  • 2
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |