Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mertserhat, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

Merhaba,

J2 EAD başvurum ile ilgili sürecimi paylaşmak istiyorum. 12 Ekimde başvuru dosyamı hazırlayıp postaya verdim. 16 Ekimde posta ilgili kuruma ulaştı. 19 Ekimde USCIS'den başvurunuz kabul edilmiştir şeklinde posta geldi. Gelen postada süreci takip edebileceğim bir Online Access Code bulunuyor, bu kodu kullanarak USCIS sitesinde bir hesap oluşturdum. Şuan benim dosyamın karara bağlanması için tahmini 4 hafta süre olduğu belirtiliyor. Süreç ile ilgili bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğim.

Bugün çalışma kartım postaya verilmiş. 18 kasımda elimde olacak. Sonuç olarak benim çalışma kartı alma sürecim 1 ayda tamamlanmış oldu.

• Merhaba bizim dosya 19 Eylülde ulaştı. Kasım ayının başında onaylandı ve iki hafta içinde kart elimize ulaştı. J2 için çalışma izni aldık.

• Merhabalar. EAD yenileme icin tekrardan Financial Statement Letter yazmak gerekiyor mu? Basvuruya eski EAD kartinin fotokopisini ekleyecegim, baska eklemem gereken bir sey var mi? Tesekkurler.

• @mertserhat Merhaba ben de başvurumu tamamladım. Receipt number aldım ama Online Access Code gelmedi tahmini süreye nereden bakıldığını bulamadım. Bu konuda 4 hafta süreyi nereden gördüğünüzü paylaşabilir misiniz? Bir de receipt number ile statuye bakılan site (https://egov.uscis.gov/) sadece ispanyolca 😕

• @mertserhat USCIS'ten gelen başvurunuz kabul edilmiştir formu i-797C dimi? Bu formda sadece receipt number var. Online Access Code bulunmuyor 😞

• @Kaan-Gümüşdağ, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@mertserhat USCIS'ten gelen başvurunuz kabul edilmiştir formu i-797C dimi? Bu formda sadece receipt number var. Online Access Code bulunmuyor 😞

Merhaba, Evet i-797C formu. Bu formdan 2 adet geliyor, diğerinde access codu bulunuyor. Fakat uscis de hesap oluşturduktan sonra receipt number ile yardım kısmından access codumu talep ediyorum şeklinde mesaj atarsanız kodu 1-2 gün içerisinde e-mail olarak gönderiyorlar. Kod geldikten sonra dosyanızı hesabınıza ekleyeceksiniz ve tahmini süreyi görebileceksiniz.

• @mertserhat Özelden size mesaj attım. Yardım kısmında dediğiniz kısmı tam olarak bulamadım. Kısa bir zoom yapsak benim için çok faydalı olur 🙂 Bunu net anlamak istiyorum çünkü başvuru sürecinin posta yoluyla olduğu için online access code'a gerek olmadığını, bu code talebinin süreci uzatabileceğine dair şeyler okudum başka forumlarda. Bu sebeple kafam karıştı 😕

• Aralik ayinda EAD kartina basvurmus veya yenileme talebinde bulunmus kimse var mi? Reddit ve diger forumlara baktigimda surelerin 3-4 aya ciktigini okudum, benzer bir durumda olan var mi diye merak ettim.

• @TUNCAHM, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@TUNCAHM
    Merhaba, bu konuda bizim sürecimiz tamamlandı. Texas'a ilettiğimiz formlar değerlendirildi ve yaklaşık 25 günde çalışma kartım bana ulaştı. J-2 vize kategorisinde olupta, soruları olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Merhaba,
    Bende bugünlerde j2 dependent olarak çalışma iznine başvuruyorum. Fakat nasıl doldurulacagıyla ilgili bilgi bulamadım. Mümkünse sizle iletişime geçerek birkaç soru sormak istiyorum. Teşekkürler

• Merhaba, ben de J2 ile ABD ye geldim. SSN alabilmek için de EAD ye başvurmak gerekiyor. O nedenle EAD ye başvurdum. USCIS te Case işlemde, karar ise 4 ay içinde verilecek yazıyor. Acaba SSN numaram daha kısa sürede gelir mi? Sağlık sigortasının aktifleşmesi için de SSN e ihtiyaç var sanırım. Daha erken gelmesi çok iyi olacak.

• @Alprazolam merhaba.
    USCIS'e basvururken SSN'niniz var mı yok mu diye sorması lazım hocam form içinde, eğer onu işaretlerseniz ssnniniz yoksa onlar sizin için alıp gönderiyor diye hatırlıyorum. ben j2 dependent olarak basvurmustum, ssn vardı, 25 günde gelmişti.

• @Alprazolam EAD kartiniz onaylandiktan sonra SSN numaraniz geliyor. Kart basim ve kargoya verilmesi daha uzun surdugunden dolayi genellikle SSN numarasi karttan 2-3 hafta once elinize ulasmis oluyor.

• @Alprazolam merhaba, evet erken gelebilir. Bendede 4 ay yazıyordu, yada 90 gün tam hatırlamıyorum fakat 25 günde geldi. ordaki yogunluga baglı fakat belki ssn numaranızın olmamasından dolayı biraz gecikebilir, umarım hızlıca alırsınız

• SSN numaram yok, keza formu doldururken SSN de istediğimi beyan ettim. EAD nin onaylanması için 3 ay bekleme süresi var yazıyor USCIS te dediğiniz gibi. EAD kartı gelince SSN gelecekse epey zaman var demektir. SSA ofisine gidip sorayım diyorum.

• Esim icin yaptigim EAD yenileme basvurusu 20 gunde onaylandi. 2023'te ilk basvurumuzda 5 ayda onaylanmisti, 2024'teki yenilemede ise 3 ayda onaylanmisti.

• @mutlu234 selam hocam bana bilgi verir misiniz. Benim evraklar 10 ocakta teslim edildi herhangi bir kod gelmedi nereden bulabilirim

• @Zoro-Nlyc, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@mutlu234 selam hocam bana bilgi verir misiniz. Benim evraklar 10 ocakta teslim edildi herhangi bir kod gelmedi nereden bulabilirim

Her hangi bir guncelleme oldugunda size mail gelecek hocam. Ayrica USCIS'e giris yaparak dosyaniz ile ilgili guncellemeleri goruntuleyebilirsiniz.

• @mutlu234 sistemde dosya onaylanırsa işe basliyabilir miyim var mi bilginiz. Gec kaldim başvurmak için ama ssn’im var belki erken gelir diye başvurdum. Teşekkürler

• @Zoro-Nlyc iki kere başıma geldi. İse girişim yapıldı ama saatlik çalıştığım bir işti. Kartımı getirince hemen saatlerim ayarlandı.

• Merhabalar
    Detay bilgi gerektiren bir konu olduğunun farkındayım ama forumdaki bilgili kişilerden umudum tam. J1 internship ya da trainee ile US'e gelen bir kişi, J1 vize sahiplerinin eş ve çocuklarına verildiği belirtilen J2 vizesini eşine aldırabilir mi? Özetle, J1 intership- trainee ile US'e gittikten sonra eşim de J2 vizesine başvurabiliyor mu? yoksa J2 vizesi yalnızca diğer scholar J1 tiplerine mi mahsus?
    Desteklerinizi rica ediyorum

Benzer Başlıklar

• 8
  • 13
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |