@crazycells Öncelikle zamanınız ve verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Kısa bir süre içinde şartları tekrar değerlendirip kararımı veririm ve bu sürecide tamamlarım. Çok teşekkür ederim iyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Abd vatandasi ile turkiyede evlendiğimde ne kadar surede abd ye getirebilirim?
-
Oncelikle herkese merhaba; Esim olacak kız iki kez öğrenci vizesine başvurdu. Fakat ikisindede red aldi. Son gittiğinde sol elinden parmak izi aldılar ama yine red aldi. Hani ben diyorum ki acaba vereceklerken son anda vazgeçtiler mi ? Neden parmak izi almış olabilirler?
Kizin sengen vizesi var , simdi ingiltereden vize aldırmayı dusunuyrm tabi alabilirse alırsa acaba abd öğrenci vizesini verirler mi ?
En son olarak olmaz alamazsa şayet turkiyede evlenip bu sekilde getirmeyi dusunuyrm. Turkiye islemler ne kadar surer? Bilen birisi lütfen yazsın...
-
Siz ABD vatandaşı iseniz 1 yıl sürer. Benim eşim geçen yıl Şubat'ta benim için başvurdu 25 ocakta mülakat var.Sayet green cardli iseniz çok daha uzun sürer
-
2 kere red almissa, israrla ABD'ye gitmek istemesi soru isaretleri dogurabilir.
Ingiltere'ye vize almasi, ABD vizesi almasi icin yeterli degil ne yazik ki...Isterseniz evlilik sorunuzu su konulara yazin, ilgili bilgiler pek cok farkli konuda yer almasin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandaşı-ile-türkiye-de-evlilik-sureci
https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-mulakat-ayrintilari
-
@zey23 Supermis. Çok sevindim adiniza. Insallah en kısa zamanda esinize kavuşmak deliğiyle. Bu arada mülakattan sonra mülakat tecrubenizi paylasirsaniz sevinirim. Çok teşekkürler... Takip edeceğim sizi

-
@crazycells Teşekkürler sagolun...
-
@crazycells hocam kusuru bakma göndermiş oldugun linke direk mesajımı kopyaldim bi anlık oldu. alakasız konu yer aldigindan bu mesajı atmak istedim.
-
@aydin1150 teşekkürler tabiki mulakat sonrasınıda paylaşacağım benim gibi olan arkadaşlara bilgi olsun(Bu arada green card süreci devam ederken turist vizesi aldım eşimin yanına gidip 1 ay kaldım)
-
@zey23 merhabalar,mülakatını paylaşmanı bekliyorum.benim durumumda senin gibi .ben uscıs e 15 haziran 2017 de başvurdum ,11 aralık 2017 de cevap aldım (ı-797) başvurun onaylandı biz dosyanı nvc ye gönderiyoruz diye .merak ettiğim bundan sonrası ne kadar zamanda hangi işlemlerin gerçekleştiği ? teşekkürler...
-
@zey23 peki geçen yıl hangi tarihte başvurmuştu bizde Türkiye’de evlendik eşim Amerikan vatandaşı eylül 20 de uscise başvuru yaptık muhtemel uscisten ne zaman onaylanır evraklarımız
-
@ayse23 27 Şubat 2017 usic,14 Eylül NVC ye geçiş 25 Ocak 2018 mülakat benim toplamda 11 ay sürmüş oldu şimdilik:) usicte 6 ay sürüyor belki fazla giden eyaletin yoğunluğuda önemli benim evraklar Texas da idi
-
@zey23 çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için bizimde evraklarımız texas da şuan inşalah bizde 6 ayda nvc aşamasına geçeriz bu arada mülakatınız umarım iyi ve sorunsuz geçer
-
@ayse23 çok teşekkürler gelişmeleri yazacağım umarım sizinde işlemler sorunsuz ilerler
-
Abd vatandaşıyla bir evlilik süreci ile ilgili birkaç sorum olcak.. başvuru yapmak için ne kadar ödeme yapılıyor. Ve dosya nvc ye gittikten sonra ki süreç nasıl işliyor
-
@mamma-mia $535 olarak gorunuyor su an USCIS sitesinde. Doldurmaniz gereken form: https://www.uscis.gov/i-130
Ama zaten bunu USCIS'e gonderirken doldurmus ve ucretini odemis olmaniz lazim. Sonra USCIS basvuruyu kabul edip (eger gerekli dokumanlar ve ucretler tamsa), NVC'ye yollayacak. NVC de -eger dosyanizda bir sorun yoksa- size ilgili konsoloslukta mulakat tarihi ayarlayacak ve sizi haberdar edecek.
Zaten bu asamalarda size bilgiler de gonderilecek mektupla, asamalari resmi sitelerden takip edip tum belgeleri istedikleri sekilde gondermeniz lazim. Her eksik belge sureci gereksiz yere uzatir.
-
@crazycells eyaletlere göre sürecin değişkenliği doğru mudur? Çünkü new jersey deki bazı tanıdıklarım 6 ay içinde hallederken texas bölgesi hep 1 seneyi buluyor bunun bir standartı var mıdır ?
-
@mamma-mia hayir degil, insanlara bu konularda cok guvenmeyin
Herkes surecini anlatirkan ya yalan ya da yanlis bilgi veriyor... ayrica siz secemezsiniz zaten USCIS adresini. ABD vatandasinin yasadigi eyalete gore bir USCIS adresine gondermesi gerekecek... ya Chicago'dakine, ya da Phoenix'tekine...
adresler surada: -
@crazycells ciddi anlamda söylüyorum bu forumda sizin hakkınız ödenmez. Herşeyle ilgilenip cevap veriuosunuz Allah herşeyi kalbinize göre versin. Bunları samimi duygularla söylüyorum.
-
@mamma-mia iyi dilekleriniz icin tesekkurler.
-
Arkadaşlar uscıs'a ilk başvuru sırasında ödenecek olan 535 $ın nasıl gönderileceği konusunda bilgi sahibi olan var mıdır? Ben ve eşim ikimiz de Türkiye'deyiz.
-
@ayseayse Abd vatandasi ile turkiyede evlendiğimde ne kadar surede abd ye getirebilirim? içinde söyledi:
Arkadaşlar uscıs'a ilk başvuru sırasında ödenecek olan 535 $ın nasıl gönderileceği konusunda bilgi sahibi olan var mıdır? Ben ve eşim ikimiz de Türkiye'deyiz.
$535'i money order ya da check seklinde USCIS'e gonderebilirsiniz. Money order'in ya da check'in uzerine "U.S. Department of Homeland Security" yazmalisiniz.
Tabii bu bankalarin ya da hesaplarin ABD'de olan bir banka olmasi gerekiyor. Eger ABD'de yasayan bir tanidiginiz yoksa USCIS'e bu ucreti nasil gondereceginizi Ankara'daki ABD konsolosluguna danisabilirsiniz.
Ankara ABD Konsolosluguna sorunuzu suradan ulastirabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Benzer Başlıklar
136
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum