Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yasinyasa Evet onu ben de isterim. İlk başvurumda pasaport şartı vardı. Başvurmak için gittim 10 yıllık pasaport çıkarttım.

• @Witch-Lilith kesinlikle katılıyorum. Ben de söylemeyi asla düşünmüyorum. Greencardı geçtim Amerikanın a sını bile konuşmuyorum iş yerinde. İstifa dilekçesini vereceğim günü de sabırsızlıkla bekliyorum. suratlarındaki ifadeyi görmek istiyorum 😀 Valla kendi annem babam bile ne güzel kariyerin var kamudasın çok emek verdin onca sınav onca mülakat onca tez yazdın bırakılır mı diyor. Ama ana baba onlar nihayetinde benim iyiliğimi ister her zaman her koşulda destek olurlar. ama iş yeri öyle mi aman allaahımm arkadaşlar valla hiç çekemem o kadar yani. Göz değer nazar değer kısmından bahsetmiyorum ama tek bir söze bile tahammülüm yok o kadar bıkmışım çürümüşlükten.O yüzden allah herkesin gönlüne gönlüne göre versin.

• good bye!

• @yasinyasa Ben vatandaşlık sürecini kısaltmak için düşünüyorum. Vatandaşlığı almadan çıkmam 🙂

• @mertq Doğru

• @Kekw Olması imkansız Amerika Göçmen ülkesi buna ihtiyacı var illegal olanlarla davası ve Amerika'yı cazip ve herkesin isteidği yer olarak tutmak dışında çabaları yok. Geniş açıdan bakıp araştıralım Amerika cazibe merkezi ve herkesi içeri alan olarak görünmemek ve süper güç olarak kalmak dışında bir çabası olamaz.

• Kendi adıma özel sektördeyim Türkiye şartlarına göre güzel bir işim ve getirileri var, eşim için de aynı durum söz konusu. Ancak çıktığı taktirde dosya taşıma gibi durumlarda izin gereksinimleri söz konusu olacak. İş değişikliği sebebiyle Bodrum'da yaşamaya başladım1 yıl oldu. Bu nedenle süreci bir üst amirimle paylaşmam faydama olacak ki kendisinin 1 ayağı hep Amerika'da ve bu konuya sıcak bu nedenle destek olacağına inanıyorum. Ama şirket açısından düşünürsek yarın belki 15 gün belki de 1 ay izin almam gerekecek ve bu süreci yönetirken onlar da kendi süreçlerini yönetmek zorundalar. Eksiklik hissetmemek için (iş anlamında) almaları gereken aksiyonlar olacak. Ee bi tabi düşük ihtimalde olsa çıktı desek case number - vize muhabbetleri sebebiyle belki de gidemeyeceğiz ve yaşayacağımız süreci bilemiyoruz. Bu nedenle işimi de bir yandan kaybetmemeliyim.

• @gucarslan Peki çıkması durumunda ülke olarak en mantıklı neresi olur? Abd'den sürdürmek istesek bunla ilgili bir başlık var mı? AOS'yi başlığını gördüm de. Bir de son dönemde Hong Kong'a aldıran çok oluyor sanırım. Öneriniz nedir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Archangel ilgili sorunuzun cevabını yarın yayınlanacak DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında bulacaksınız.

• @cvatulip Burası benim beynimi rahatlatıyor ya. Aynı bıkmışlık soğumuşluk aynı kaçış isteği aynı şekilde saat başı buralarda buluşmak. Şurada aynı his ve fikirdeki insanlara kaçıp gelmek yanıbaşımdaki zombielerden çok daha mutlu ediyor beni arkadaşlar iyi ki varsınız valla.

• @sinatra35, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Çekiliş size çıktı, tüm formaliteyi hallettiniz ve pasaportunuza göçmen vizesi basıldı. ABD'ye girdikten sonra (basılı green card, SSN, ehliyet, banka hesabını saymazsak) ne yapacaksınız? Ne hayal ediyorsunuz?

New York’a tek yön uçak bileti alacağım. İndikten sonra biraz dinlenmek için otele geçeceğim, masrafları azaltmak için büyük ihtimalle New Jersey’de bir otel tutarım. İlk gideceğim yer Times Square olacak; orada bir selfie çekip “Oldu be, sonunda!” yazıp story atacağım. O anda çevremdekiler Amerika’ya taşındığımı öğrenecek. Ondan önce kimseye söylemeyeceğim.

Aslında Los Angeles’te inmek isterdim, çünkü çocukluk hayalim hep orasıydı. Ama ilk durak olarak orası biraz zor olur; diğer şehirlere göre daha pahalı. Bu yüzden belki 6 ay ya da 1 yıl sonra gider, gezip hayalimi gerçekleştiririm.

New York’u gezdikten birkaç gün sonra Chicago’ya geçeceğim. Okuldan bir arkadaşım orada yaşıyor, onun adresini vereceğim. Ama son durağım Chicago olmayacak, çünkü orası bana göre fazla soğuk. Green Card’ımı teslim aldıktan sonra Texas’a geçmeyi planlıyorum. Kendi alanımda iş bulana kadar başka bir işte çalışırım, zaten diploma denkliği gibi süreçler biraz zaman alacak.

• vurduğumuz gol olsun, Allah yardımcımız olsun. 🙂 ekim mayıs arası zor geçen bir dönem daha yarın sonlanacak bakalım bizler de şanslı ekibin bir parçası olabilecek miyiz, göreceğiz...

• @barisakkaya Barış bey selam, aynı durum bizde de var ben ihracat müdürüyüm eşim polis, geçen sene başvurduktan sonra GC için artık ne olursa olsun buradan bir çıkış yolu bulmaya çalışacağımı ve İstanbul'daki süremi doldurduğuma sıkı sıkıya inanarak netleştirdim kafamda.

İşyerime bir asistan istediğimi yıllık izin veya sağlık durumu gibi uzun süreli durumlarda birinin yerime bakabilmesini söyleyip çok da gidiyorum imajı vermeden birini aldım ve yetiştirdim geçen ekimden beri.

Her ne kadar kimseye asla söylememeye kararlıysam da benim düşüncem iş etiği olarak, bırakıp gittiğimde arkamda devam edebilecek birini bırakmaktı.

Sizin için kişisel nacizane tavsiyem belki bir asistan talep edebilirsiniz eğer kontejyan müsaitse. Yetiştirir ve arkanızda bırakırsınız. Eğer mümkün değilse şu an için, evet GC olayını işverininize mecburen söyleyip yurtdışına laptopınızla gidebilirsiniz sıkışmamak adına oteldeki internetle günde 1-2 saat işlerinizi toparlarsınız ve mülakatınız olumlu geçerse döndüğünüzde işvereninize acilen birini almasını onu 4 hafta yetiştireceğinizi söyleyebilirsiniz gitmeden önce(yasal olan 4 haftaydı diye hatırlıyorum).

Kendiniz için en doğrusunu yapacağınıza eminim tabi ki, benimki dostane bir tavsiye. :))

• @zakaria Merhaba, şu an mevcut işimde 13 ay süre doldurdum. Ancak asistandan ziyade benimle birlikte farklı satış kanalında olsa da çalışan arkadaşım var ve bu süreci aksaklık olmadan ilerletebilir. O nedenle biraz rahatım. Ancak bir yandan da gc süreci olumsuz ilerlerse diye işimi de kaybetmek istemiyorum. Ankara'dan Bodrum'a geldim. Takdir edersiniz ki gc süreci olumsuz olursa mevcut şartlarımı sekteye uğratmak isteniyorum. Bakalım umarım süreç güzel ilerler ve aksaklık yaşamadan hayallerimize ve özgür bir yaşama kavuşuruz.

• @yasinyasa Ben ciddi düşünüyorum , düşündüğünüz mos lar varmı ?

• good bye!

• Grand_Theft_Auto_VI_kapak.png
    Gta 6 çıkış tarihi 26 Mayıs 2026'ya ertelenmiş. Bu oyunu ABD'de oynamak istiyorum.

• @MakeUSAGreatAgain Oyyyy ps5 ten akar :))

• @MakeUSAGreatAgain Vay arkadaş, gta 6 çıkana dek dünyanın görmediği şey kalmadı zaten artık kalıp oldu "we had ........... before GTAVI" geyiği :)))

• @MakeUSAGreatAgain Bende oyun oynamayı severim fakat şöyle bir gerçek var. Beli doğrultana kadar çalışmaktan pek bir vakit bulamayacağım gibi geliyor bana 😃 Amerikada yazılı olmayan bir kural "Time is Money " 😃

Benzer Başlıklar

• 4035
  • 21391
  • 30813
  • 7674
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |