Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.8k 874

• @Archangel ilgili sorunuzun cevabını yarın yayınlanacak DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında bulacaksınız.

• @cvatulip Burası benim beynimi rahatlatıyor ya. Aynı bıkmışlık soğumuşluk aynı kaçış isteği aynı şekilde saat başı buralarda buluşmak. Şurada aynı his ve fikirdeki insanlara kaçıp gelmek yanıbaşımdaki zombielerden çok daha mutlu ediyor beni arkadaşlar iyi ki varsınız valla.

• @sinatra35, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Çekiliş size çıktı, tüm formaliteyi hallettiniz ve pasaportunuza göçmen vizesi basıldı. ABD'ye girdikten sonra (basılı green card, SSN, ehliyet, banka hesabını saymazsak) ne yapacaksınız? Ne hayal ediyorsunuz?

New York’a tek yön uçak bileti alacağım. İndikten sonra biraz dinlenmek için otele geçeceğim, masrafları azaltmak için büyük ihtimalle New Jersey’de bir otel tutarım. İlk gideceğim yer Times Square olacak; orada bir selfie çekip “Oldu be, sonunda!” yazıp story atacağım. O anda çevremdekiler Amerika’ya taşındığımı öğrenecek. Ondan önce kimseye söylemeyeceğim.

Aslında Los Angeles’te inmek isterdim, çünkü çocukluk hayalim hep orasıydı. Ama ilk durak olarak orası biraz zor olur; diğer şehirlere göre daha pahalı. Bu yüzden belki 6 ay ya da 1 yıl sonra gider, gezip hayalimi gerçekleştiririm.

New York’u gezdikten birkaç gün sonra Chicago’ya geçeceğim. Okuldan bir arkadaşım orada yaşıyor, onun adresini vereceğim. Ama son durağım Chicago olmayacak, çünkü orası bana göre fazla soğuk. Green Card’ımı teslim aldıktan sonra Texas’a geçmeyi planlıyorum. Kendi alanımda iş bulana kadar başka bir işte çalışırım, zaten diploma denkliği gibi süreçler biraz zaman alacak.

• vurduğumuz gol olsun, Allah yardımcımız olsun. 🙂 ekim mayıs arası zor geçen bir dönem daha yarın sonlanacak bakalım bizler de şanslı ekibin bir parçası olabilecek miyiz, göreceğiz...

• @barisakkaya Barış bey selam, aynı durum bizde de var ben ihracat müdürüyüm eşim polis, geçen sene başvurduktan sonra GC için artık ne olursa olsun buradan bir çıkış yolu bulmaya çalışacağımı ve İstanbul'daki süremi doldurduğuma sıkı sıkıya inanarak netleştirdim kafamda.

İşyerime bir asistan istediğimi yıllık izin veya sağlık durumu gibi uzun süreli durumlarda birinin yerime bakabilmesini söyleyip çok da gidiyorum imajı vermeden birini aldım ve yetiştirdim geçen ekimden beri.

Her ne kadar kimseye asla söylememeye kararlıysam da benim düşüncem iş etiği olarak, bırakıp gittiğimde arkamda devam edebilecek birini bırakmaktı.

Sizin için kişisel nacizane tavsiyem belki bir asistan talep edebilirsiniz eğer kontejyan müsaitse. Yetiştirir ve arkanızda bırakırsınız. Eğer mümkün değilse şu an için, evet GC olayını işverininize mecburen söyleyip yurtdışına laptopınızla gidebilirsiniz sıkışmamak adına oteldeki internetle günde 1-2 saat işlerinizi toparlarsınız ve mülakatınız olumlu geçerse döndüğünüzde işvereninize acilen birini almasını onu 4 hafta yetiştireceğinizi söyleyebilirsiniz gitmeden önce(yasal olan 4 haftaydı diye hatırlıyorum).

Kendiniz için en doğrusunu yapacağınıza eminim tabi ki, benimki dostane bir tavsiye. :))

• @zakaria Merhaba, şu an mevcut işimde 13 ay süre doldurdum. Ancak asistandan ziyade benimle birlikte farklı satış kanalında olsa da çalışan arkadaşım var ve bu süreci aksaklık olmadan ilerletebilir. O nedenle biraz rahatım. Ancak bir yandan da gc süreci olumsuz ilerlerse diye işimi de kaybetmek istemiyorum. Ankara'dan Bodrum'a geldim. Takdir edersiniz ki gc süreci olumsuz olursa mevcut şartlarımı sekteye uğratmak isteniyorum. Bakalım umarım süreç güzel ilerler ve aksaklık yaşamadan hayallerimize ve özgür bir yaşama kavuşuruz.

• @yasinyasa Ben ciddi düşünüyorum , düşündüğünüz mos lar varmı ?

• good bye!

• Grand_Theft_Auto_VI_kapak.png
    Gta 6 çıkış tarihi 26 Mayıs 2026'ya ertelenmiş. Bu oyunu ABD'de oynamak istiyorum.

• @MakeUSAGreatAgain Oyyyy ps5 ten akar :))

• @MakeUSAGreatAgain Vay arkadaş, gta 6 çıkana dek dünyanın görmediği şey kalmadı zaten artık kalıp oldu "we had ........... before GTAVI" geyiği :)))

• @MakeUSAGreatAgain Bende oyun oynamayı severim fakat şöyle bir gerçek var. Beli doğrultana kadar çalışmaktan pek bir vakit bulamayacağım gibi geliyor bana 😃 Amerikada yazılı olmayan bir kural "Time is Money " 😃

• @Witch-Lilith Son lafla aklıma WoW oyunundaki goblinlerin klasikleşen lafları geliyor :)) "Time is money friend!" 🙂

• good bye!

• Ya birşeyi merak ediyorum greencard başvuru yapınca çocuğum daha doğmamıştı şimdi 7 aylık varsayalım ki greencard çıktı (inşallah çıkar 🤗) ds260 formunda bunu nasıl belirtmem lazım. Çoğu videoya baktım bu konuyu bulamadım.

• @yasinyasa @Yusuf Uzak

Arkadaşlar, ben tam da bu konulardan bahseden bir youtuberı 2-3 aydır takip ediyorum hatta bu sabah instagramında arkadaşın ordu fotolarını gördüm ilk kez. Navy'e asker olarak katıldı. Sizler meslek erbabı olarak da başvurabilirsiniz ama çok ağır bir sınavı var ve neredeyse c1-c2 ingilizce lazım sınav için, çocuk çok ağır değil diyor sınav için çünkü onun ingilizcesi anadil seviyesinde bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Şu videosunu bırakayım, diğer askeriye ile ilgili videolarına da dilerseniz bakarsınız baya sevdiğim akıllı mantıklı bir youtuber GC konuları için araştırırken denk gelmiştim.

https://www.youtube.com/watch?v=wG4uzLd3mNE

• @Ozden-0

+++

ASVAB araştırın.

• good bye!

• Ayyy vallahi beni bir daraltı bastı yaaa 😃 yarın olsada açıklansa yolumuza baksak 😃

• @yasinyasa Hangi seviyedesiniz? Daha gitmemiz şu an çıksa mülakatı osu busu derken neredeyse 1 yıla yakın, rahat level atlayabilirsiniz B'lerdeyseniz disiplinli çalışan herkes her şeyi yapar suya düşürmeyin bence :)))

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    203k Bakış
    ATS16A
    @Figen said: @T.C.-Kubilay-Dikici THY nin Kampanyasi var su anda . 13-24 Temmuz arasi bileti kestirirseniz , 7 Eylul - 28 Subat arasi Kampanyali biletler $650 den basliyor . Kacirmamakta fayda var . Simdiden iyi seyahatler Türk Hava Yolları (THY) tarafından ABD çıkışlı Türkiye varışlı uçuşlar için başlatılan bu kampanya, ekonomi sınıfı gidiş-dönüş biletleri 650 dolardan başlayan fiyatlarla sunmaktadır. Detaylar ve koşullar şu şekildedir: Biletleme Tarihi: 13 Temmuz – 27 Temmuz 2026 Seyahat Tarihi: 7 Eylül 2026 – 28 Şubat 2027 Kapsam: New York, Boston, Miami, Chicago, Los Angeles, San Francisco gibi ABD'nin birçok farklı noktasından Türkiye'ye yapılacak gidiş-dönüş uçuşları içerir. Önemli Kurallar: Kampanyadan yararlanabilmek için varış noktasında en az 1 pazar günü konaklama şartı bulunuyor ve en fazla 3 ay kalınabiliyor. Sadece THY'nin kendi tarifeli seferlerinde geçerli olup AJet veya diğer ortak uçuşları kapsamıyor.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k