Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Esenlikler arkadaşlar,

Ben askerliğimi 2015'te bedelli olarak yaptım ama fiili olarak yapmadım, yani şubeye gittim form doldurdum ve bankaya gidip paramı ödeyip makbuzu aldıktan sonra şubeye gidip makbuzu verdim. Hepsi bu kadar, aynı gün içinde bitti. Şu anki bedelliler gibi askerliğimi 21 gün aktif olarak yapmadım yani.

DS-260 formunda askerlik bölümünde "Evet"i mi yoksa "Hayır"ı mı işaretleyeceğim? Bir yandan askerliğimi yapmış oluyorum öte yandan fiili olarak yapmamış oluyorum. "Evet"i işaretleyeceksem çıkan kutucukları ne şekilde doldurmam gerekiyor?

Yardımlarınız için şimdiden sağ olun, kafam baya karıştı.

• @TTKvY Hocam evet demeniz lazım çünkü askerliği yaptınız sonuçta, nasıl yaptığınızın bir önemi yok ki. Kaldı ki mülakat için istenen askerlik belgesinin götürünce de yaptığınız(ilişiğinizin olmadığı) anlaşılacak eğer hayır derseniz götüreceğiniz bu belgeyle çelişmiş olacak.

• @aliaytac41 hocam, bazı kişiler bunun tersinin olması gerektiğini de söylüyor. Ayrıca dediğiniz gibi "Evet"i işaretlemem durumunda bu kutucuklara ne yazacağım? Örneğin "Branch of service" bölümüne "The Turkish Land Forces (Türk Kara Kuvvetleri)" yazsam bu da yalan bilgi olmuş olacak. Birbirine yakın olan askerlik şubesinden bankaya ve bankadan askerlik şubesine yürüdüğüm için mi kara kuvvetleri diyeceğim? 🦌

• @TTKvY Doğru söylüyorsun hocam. Forum yöneticisi arkadaşlara danışman daha doğru olur o zaman

• @aliaytac41 Sağ ol hocam, yardımcı olmaya çalıştın, emeğine sağlık.

Forum yöneticisi arkadaşlar... Yardımcı olursanız sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@TTKvY

“Evet” olarak işaretleyeceksiniz, kazanan olursanız forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin. Bol şans

https://yesilkartforum.com/forum/post/146254
    https://yesilkartforum.com/forum/post/447937

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TTKvY oldum.
    forum kurallarına aykırı başlık açtığınız için 2 gün süreyle forumdan uzaklaştırıldınız.

• Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

• @ATS16 hocam, peki bu durumda kutucuklara ne yazacağım?

• ⭐⭐⭐⭐

@TTKvY

Forum kurallarına aykırı açtığınız başlıkta sorularınızı sormaya devam etmeyin isterseniz, 2026 sohbet odası veya kazanan olursanız çekiliş sonrası forum yöneticileri tarafından açılacak DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sorarsınız.

• @ATS16 peki hocam, sormam. Acemiyim, mazur görün. Aslında arattım sorumu sormadan önce ilgili başlığı ama aklım yetmedi, buraya açmam gerek sandım konuyu.

• @TTKvY

Selamlar bende sizin gibi bedelli yaptım gitmeden,Form’a yapmadım yazdım, çünkü “gitmedim ve askerlik yapmadım sadece para ödedim, askerlikten muaf oldum” şeklinde bir açıklama yapacağım, zaten e-devleten askerlik durumunu sorguladığımda askerlikten muaf olduğum yazıyor, bence de yapmadım yazmak gerekiyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |