Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

Şarkının hikayesini araştırın intikam nasıl olurmuş görün...😂😂

• Bakaya durumunda olunca abd’ye gidişte problem olur mu? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Şuanda askerlik için hizmet tercihi yapmam bekleniyor ve 8 Mayıs’a kadar askerlikle ilişiği yoktur belgem sona erecek. Bakaya olursam eğer sıkıntı yaşanır mı havalimanında?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz ilgiili süre dolmadan abd'ye giriş yapın o halde neden dert ediyorsunuz ki?

• @gucarslan İşlerimi Haziran gibi halledeceğimden kaynaklı.

• ⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz

Seyahat planlamanizi yapmadan önce kendi danışacağınız kaynaklarınızdan da (askerlik şubesi, Havalimanları Şube Müdürlüğü) teyit etmeniz faydalı olacaktır.

23 Eylül 2010 yılında Anayasanın “Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti” başıklı 23. maddesinde yapılan değişiklikle kişilerin yurt dışına çıkmaları konusundaki yasaklamalar sınırlandırıldı. Bu yasal düzenleme ile “vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir” şeklinde açık bir hüküm konuldu. Yani hakim kararı olmadan hiç bir kurum ve merci kişilerin yurt dışına çıkmalarını engelleyemez. Yoklama ve asker kaçağı durumunda olanlar hakkında mahkeme tarafından verilmiş bir yurt dışı yasağı bulunmadığı sürece yurt dışına çıkabilirler.

https://www.tahanci.av.tr/yoklama-kacagi-cezasi

https://avgokhansoysal.com/2022/08/21/kisa-kisa-yoklama-kacagi-bakayalar-yurt-disina-cikabilir-mi/

• @ATS16 Teşekkür ederim bilgi için 🙏

• @kadirkurtgoz Amerikaya girişte sorun olmaz da TR den çıkışta istenmeyen durumlar yaşanabilir :))

• @Movistar74 Abd'ye gidişten kastım TR havalimanında sorun olup olmamasıydı. Yani görünen o ki bakaya durumundayken mahkeme kararı ile yurt dışı yasağı gelmediği sürece çıkılabilirim.

• Merhaba, geçen gün aklıma takıldı. Çocuğu çifte vatandaş olan ve çift pasaportu olan (anne baba değil) bir aileye greencard çıkarsa, çocuğa istediğimiz pasaport üzerine mi greencard alınır? Greencard başvurusunda çocuk için böyle bir seçenek yok. çifte vatandaşlığı var mı, hangi ülkelerdir gibi seçenek yok çünkü. Ds260 formuna mı bu detaylar işlenecek?

• ⭐⭐⭐⭐

@rocklee

Çeşitlilik göçmen vize kurasını kazanan kişilere vatandaşlık hakkı dogmuyor ilk etapta. Kazanan olup, sürecin diğer adımlarını ve mülakat sürecini başarı ile tamamlarsanız ABD’de oturum ve çalışma izni sağlıyor sadece. Bu nedenle boyle durumda olan bir çocuk olur ise, anne babası üzerinden elde ettiği vatandaşlığa ait pasaport üzerinden DS260 form doldurulur.

ABD’de şartları karşılayarak 5 yıl sonra ABD vatandaşlık başvurusu yaparsa aile, çocuğun sahip olduğu diğer pasaportun hangisi olduğuna ve o ülke ile ABD arasında çifte vatandaşlık antlaşması olup olmadığına göre durum tekrar degerlendirilir.

Bu nedenle çok düşünmeyin, umarım şans sizden yana olur ve süreci olabildiğince en az stres ile yönetebileceğiniz düşük bir CN ile talihli olursunuz 🍀👋

• Selamlar pasaport yok acaba ds260 formu için şartı mı yoksa sonrada alsakda olur mu pasaportu

• @ATS16 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Şu anda en büyük temennim low case number ile greencard'ın bana çıkması ve Ankara'dan işlemlerimizi kolaylıkla halletmemiz.

Peki greencard çıkması durumunda büyükelçilikte hangi pasaport üzerinden işlem yapacağımızı ve çifte vatandaş çocuğun hangi pasaportuna greencard basılacağını biz seçebilir miyiz?

Buna ilaveten çifte vatandaş olan çocuğum için DS260 formunda pasaport bilgileri kısmında her iki pasaport ve çifte vatandaşlık bilgilerini de girmemiz gerekiyor mu?

• @Murat3589 Merhaba, konu hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ben de sizin gibi bu değerli forum üyeleri vasıtası ile öğrenmeye çalışıyorum. Fakat aşağıdaki linkteki örnek DS260 formunun 10. sayfasında pasaport kısmını gördüm. Anladığım kadarı ile pasaport bilgilerinin bu sayfada doldurulması gerekiyor. Konu hakkında tecrübesi olanlar bizi aydınlatırsa memnum olurum.

• @rocklee Bununla alakalı bir video var forum içerisinde DS-260 formunu doldururken pasaport bilgilerini nasıl dolduracağınıza dair. Ben o şekilde doldurdum pasaportumu Kasım'da çıkarttım ya mülakat alınca formu açtırıp düzelteceğim yada mülakata gidince düzelteceğim formu konsolosluk vasıtasıyla.

• @evrentnrkl Yeşil kart sürecinizde başarılar dilerim. Hayırlı olsun. Bangkok süreciniz nasıl oldu? Kcc üzerinden dosya taşıma talebinizden ne kadar süre sonra Bangkok size randevu verdi? Gc çıkarsa ben de case numbera bağlı olarak Hong Kong, Bangkok veya Jakarta'ya dosya taşıyabilirim.

Bu arada ds260 formunda pasaport bölümünde hatalı bir işlem mi yaptınız tam anlayamadım?

• ⭐⭐⭐

Sevgili @rocklee
    En sevdiğiniz içeceği alıyorsunuz DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okumaya başlıyorsunuz..Her bir deneyim size sürecinizi planlamak için çok güzel yol gösterici olacağını biliyorum...
    Sevgiler, iyi şanslar...🍀

• @rocklee Teşekkür ederim.

Henüz mülakata girmedim aktif olamadım dosya numaramdan kaynaklı yeni açıklanacak bülteni bekliyorum.
    KCC üzerinden dosyamı taşıdım(aktif olmadığım için randevum yok)
    Hongkong ve Bangkok iyidir hangisine imkanınız el veriyorsa Jakarta'yı hiç duymadım.

Hayır, yanlış bir şey yapmadım form doldurduğumda pasaportum yoktu formdan 5 ay sonra aldım pasaport.

• @Flight101 İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet ara ara okuyorum ama ilk sayfadan başlarsam, sizin de ifade ettiğiniz gibi daha detaylıca bilgi edinebilirim kanaatindeyim.

• @evrentnrkl Anladım. Umarım gönlünüzden geçtiği gibi herşey gerçekleşir.
    Jakarta hakkında forumda 1 kişi sanırım dosya taşıyıp işlemlerini gerçekleştirmiş. Kendisine ulaşabilirsem istişare edeceğim. Tabi ki en büyük isteğimiz gc'nin çıkması ve low cn ile Ankara'da süreci tamamlamak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |