Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐⭐

    Şarkının hikayesini araştırın intikam nasıl olurmuş görün...😂😂


  • Bakaya durumunda olunca abd’ye gidişte problem olur mu? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Şuanda askerlik için hizmet tercihi yapmam bekleniyor ve 8 Mayıs’a kadar askerlikle ilişiği yoktur belgem sona erecek. Bakaya olursam eğer sıkıntı yaşanır mı havalimanında?


  • @kadirkurtgoz ilgiili süre dolmadan abd'ye giriş yapın o halde neden dert ediyorsunuz ki?


  • @Flight101 👏🏻👏🏻


  • @gucarslan İşlerimi Haziran gibi halledeceğimden kaynaklı.


  • @kadirkurtgoz

    Seyahat planlamanizi yapmadan önce kendi danışacağınız kaynaklarınızdan da (askerlik şubesi, Havalimanları Şube Müdürlüğü) teyit etmeniz faydalı olacaktır.

    23 Eylül 2010 yılında Anayasanın “Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti” başıklı 23. maddesinde yapılan değişiklikle kişilerin yurt dışına çıkmaları konusundaki yasaklamalar sınırlandırıldı. Bu yasal düzenleme ile “vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir” şeklinde açık bir hüküm konuldu. Yani hakim kararı olmadan hiç bir kurum ve merci kişilerin yurt dışına çıkmalarını engelleyemez. Yoklama ve asker kaçağı durumunda olanlar hakkında mahkeme tarafından verilmiş bir yurt dışı yasağı bulunmadığı sürece yurt dışına çıkabilirler.

    https://www.tahanci.av.tr/yoklama-kacagi-cezasi

    https://avgokhansoysal.com/2022/08/21/kisa-kisa-yoklama-kacagi-bakayalar-yurt-disina-cikabilir-mi/


  • @ATS16 Teşekkür ederim bilgi için 🙏


  • @kadirkurtgoz Amerikaya girişte sorun olmaz da TR den çıkışta istenmeyen durumlar yaşanabilir :))


  • @Movistar74 Abd'ye gidişten kastım TR havalimanında sorun olup olmamasıydı. Yani görünen o ki bakaya durumundayken mahkeme kararı ile yurt dışı yasağı gelmediği sürece çıkılabilirim.


  • Merhaba, geçen gün aklıma takıldı. Çocuğu çifte vatandaş olan ve çift pasaportu olan (anne baba değil) bir aileye greencard çıkarsa, çocuğa istediğimiz pasaport üzerine mi greencard alınır? Greencard başvurusunda çocuk için böyle bir seçenek yok. çifte vatandaşlığı var mı, hangi ülkelerdir gibi seçenek yok çünkü. Ds260 formuna mı bu detaylar işlenecek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rocklee

    Çeşitlilik göçmen vize kurasını kazanan kişilere vatandaşlık hakkı dogmuyor ilk etapta. Kazanan olup, sürecin diğer adımlarını ve mülakat sürecini başarı ile tamamlarsanız ABD’de oturum ve çalışma izni sağlıyor sadece. Bu nedenle boyle durumda olan bir çocuk olur ise, anne babası üzerinden elde ettiği vatandaşlığa ait pasaport üzerinden DS260 form doldurulur.

    ABD’de şartları karşılayarak 5 yıl sonra ABD vatandaşlık başvurusu yaparsa aile, çocuğun sahip olduğu diğer pasaportun hangisi olduğuna ve o ülke ile ABD arasında çifte vatandaşlık antlaşması olup olmadığına göre durum tekrar degerlendirilir.

    Bu nedenle çok düşünmeyin, umarım şans sizden yana olur ve süreci olabildiğince en az stres ile yönetebileceğiniz düşük bir CN ile talihli olursunuz 🍀👋


  • Selamlar pasaport yok acaba ds260 formu için şartı mı yoksa sonrada alsakda olur mu pasaportu


  • @ATS16 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Şu anda en büyük temennim low case number ile greencard'ın bana çıkması ve Ankara'dan işlemlerimizi kolaylıkla halletmemiz.

    Peki greencard çıkması durumunda büyükelçilikte hangi pasaport üzerinden işlem yapacağımızı ve çifte vatandaş çocuğun hangi pasaportuna greencard basılacağını biz seçebilir miyiz?

    Buna ilaveten çifte vatandaş olan çocuğum için DS260 formunda pasaport bilgileri kısmında her iki pasaport ve çifte vatandaşlık bilgilerini de girmemiz gerekiyor mu?


  • @Murat3589 Merhaba, konu hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ben de sizin gibi bu değerli forum üyeleri vasıtası ile öğrenmeye çalışıyorum. Fakat aşağıdaki linkteki örnek DS260 formunun 10. sayfasında pasaport kısmını gördüm. Anladığım kadarı ile pasaport bilgilerinin bu sayfada doldurulması gerekiyor. Konu hakkında tecrübesi olanlar bizi aydınlatırsa memnum olurum.

    https://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260-Exemplar.pdf


  • @rocklee Bununla alakalı bir video var forum içerisinde DS-260 formunu doldururken pasaport bilgilerini nasıl dolduracağınıza dair. Ben o şekilde doldurdum pasaportumu Kasım'da çıkarttım ya mülakat alınca formu açtırıp düzelteceğim yada mülakata gidince düzelteceğim formu konsolosluk vasıtasıyla.


  • @evrentnrkl Yeşil kart sürecinizde başarılar dilerim. Hayırlı olsun. Bangkok süreciniz nasıl oldu? Kcc üzerinden dosya taşıma talebinizden ne kadar süre sonra Bangkok size randevu verdi? Gc çıkarsa ben de case numbera bağlı olarak Hong Kong, Bangkok veya Jakarta'ya dosya taşıyabilirim.

    Bu arada ds260 formunda pasaport bölümünde hatalı bir işlem mi yaptınız tam anlayamadım?

  • ⭐⭐⭐

    Sevgili @rocklee
    En sevdiğiniz içeceği alıyorsunuz DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okumaya başlıyorsunuz..Her bir deneyim size sürecinizi planlamak için çok güzel yol gösterici olacağını biliyorum...
    Sevgiler, iyi şanslar...🍀


  • @rocklee Teşekkür ederim.

    Henüz mülakata girmedim aktif olamadım dosya numaramdan kaynaklı yeni açıklanacak bülteni bekliyorum.
    KCC üzerinden dosyamı taşıdım(aktif olmadığım için randevum yok)
    Hongkong ve Bangkok iyidir hangisine imkanınız el veriyorsa Jakarta'yı hiç duymadım.

    Hayır, yanlış bir şey yapmadım form doldurduğumda pasaportum yoktu formdan 5 ay sonra aldım pasaport.


  • @Flight101 İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet ara ara okuyorum ama ilk sayfadan başlarsam, sizin de ifade ettiğiniz gibi daha detaylıca bilgi edinebilirim kanaatindeyim.


  • @evrentnrkl Anladım. Umarım gönlünüzden geçtiği gibi herşey gerçekleşir.
    Jakarta hakkında forumda 1 kişi sanırım dosya taşıyıp işlemlerini gerçekleştirmiş. Kendisine ulaşabilirsem istişare edeceğim. Tabi ki en büyük isteğimiz gc'nin çıkması ve low cn ile Ankara'da süreci tamamlamak.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum