Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Flight101 Yanlış bilgi hocam sanırım. Doğrusu Mississippi şu an için gelir vergisini tamamen ortadan kaldırmadı, ancak son mevzuat aracılığıyla gelir vergisini aşamalı olarak kaldırıyor. Eyalet 2024'ten başlayarak %4'lük vergi dilimini ortadan kaldırdı ve 2026'ya kadar %5'lik vergi dilimi sabit %4'e düşürülecek ve gelir büyümesine bağlı olarak daha fazla indirim planlanıyor.

Gelir vergisi indirimleri gelir kaynaklarında kaymalara yol açabilse de, Mississippi'nin telafi etmek için satış veya emlak vergilerini artırmayı planladığına dair henüz bir onay yok. Eyaletler vergileri azaltırken genellikle bütçeleri ayarlar veya diğer gelir akışlarını araştırır, ancak ayrıntılar gelecekteki yasama kararlarına bağlı olacaktır.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Flight101 Ayrıca hocam eğer missippi'ye gitme düşünceniz var ise muhtemelen araştırma yapmışsınızdır fakat en düşük eğitim seviyesi, en yüksek obez oranı, en yüksek işsiz oranı ve en az sağlık sigortası kategorilerinin tamamında ilk 10 içinde. Mississippi eyaleti nüfusunun yüzde 21’i fakirlik sınırının altında yaşıyor.

• @Atlantis00 bu yeni yonetimin politikasi aslinda. zamanla gorecegiz diye dusunuyorum en azindan GV bir cok eyalette azalmasi beklenebilir.

• ⭐⭐⭐

@Atlantis00 Haberi şöyle okudum geçtim, maksat farklı mevzular olsun ve konuşulsun diye attım ortaya..Bilgiler için teşekkürler...😉🤝

• ⭐⭐⭐

@Atlantis00 Mississippi hiç bir zaman aklımda olmadı olmazda...Söylediklerinize bakılırsa oraya yerleşmek deminden şimdiye gelmek gibi birşey olur...😂😂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Flight101 Hocam şimdiden bin kat daha kötüdür orası İstanbul'un en kötü mahallelerinde yaşamıyorsanız eğer 😃

• ⭐⭐⭐

@Atlantis00 Seküler İzmir den sonra bize gelmez oralar...Ha işim gereği 10 yıl Tepecik sokaklarında az gezmedim...😂😂😂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Flight101 Hocam size İzmir'den sonra en çok california yakışır ama eski İzmir'den sonra tabii yenisi malum artık iç anadolunun herhahngi bir şehri İzmir'den daha güzel olmaya başladı....

• ⭐⭐⭐

İzmir sonrası CA olsun bende isterim, ancak hazır iş olması durumunda cazip hale gelir. Yoksa iş arama sürecinde yaşam maliyeti yüksekliği ile onarılması zor maddi yaralar açabilir..😉

• Merhaba arkadaşlar Green card vizesi çıktıktan sonra kaç ay süresi oluyor Amerikaya giriş yapmak için?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @sencansinaygun Merhaba, sizi hem GC için hem iş teklifiniz için tebrik ederim. Bazıları sağlık sebebiyle, bazıları işlerini yoluna koymak, bazıları köpeğinin, kedisinin doğumu için gitme süreçlerini zamana yayabiliyor.
    Forumda 3. girişinde göçen, bu süreçte 6 ayda bir giriş çıkış yapan, hiçbir problem yaşamayan talihliler mevcut. Ne kadar doğrudur bilmem ama YouTube’da bir aile eğitim durumunu öne sürerek onuncu yılında göçmüşler. Bu süreçte 1 sene arayla dahi giriş yaptığı olmuş talihlinin.
    Eğer şans yaver gider ve hiç bir girişte sizi memur sorgulamazsa yıllarca GC ile giriş çıkış yapabilirsiniz.
    Bu şekilde giriş çıkış ile memurun size uyarı vermesi hatta GC ı iptale sürüklemesi elinde olan bir durum. 2 sene gibi makul bir zamanda kendinizide güzel ifade ederseniz uyarıdan öteye gitmez diye düşünüyorum.
    E böyle olursa oturum ve çalışma izniniz iptal olmamış olur. İyice düşünülüp karar verilmesi gereken bir durum, şimdiden kolaylıklar diliyorum.
    Yarınlar ne gösterir bilemiyorum ama ben kendimde sağlık nedenleriyle ilk girişte tam anlamıyla göçemiyorum. Yollarımız açık olsun..

• ⭐⭐⭐⭐

@sencansinaygun, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Merhaba, sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. 2025 talihlilerinden biriyim. 21000lerde sıralamam ve bu sebeple eşimle dosya taşıma kararı aldık.
    Ancak bugün Çin’den iş teklifi aldım. Bu yüzden kararsızlık içindeyim.
    Öğrenmek istediğim şu. Diyelim ki Green Card süreçlerini tamamladım. Çalışma ve oturma izinlerimi aldım, ancak bu esnada Çin’de çalışmaya başladım. Amerika’ya ilk giriş yaptıktan sonra zorunlu yaşama durumum var mı? 6 ayda 1 giriş çıkış yaparsam bu hakkım devam ediyor mu? Diyelim ki 2 sene sonra Çin’den Amerika’ya taşınma kararı aldım. Taşınıp çalışma ve oturma iznimi kullanabiliyor muyum? Hala geçerli mi?

ABD’ye ilk girişinizi yaptıktan sonra Green Card hakkınızı korumak için bazı kurallara uymanız gerekir.
    ABD dışında 6 aydan fazla kalırsanız, dönüşünüzde göçmenlik memuru sürekli ikamet niyetinizi sorgulayabilir.
    ABD dışında 1 yıldan fazla kesintisiz kalırsanız Green Card’ınız geçersiz hale gelebilir (Re-entry Permit olmadan).

Benim önerim; sağlık muayenesinden sonra vizeniz 6 ay geçerlidir, bu sürenin sonuna doğru ABD'ye kısa süreli bile olsa giriş yaparak Green Card sürecinizi başlatabilirsiniz. Pasaportunuza giriş damgası basıldığında, 1 yıl boyunca fiziksel Green Card’ınız olmadan bile ABD'ye dönebilirsiniz.

Bu sayede, Çin’deki iş durumunuza göre esneklik kazanmış olursunuz. Eğer Çin’de memnun olmazsanız, bu 1 yıl içinde ABD’ye taşınma şansınız devam eder. Ancak, uzun vadede ABD dışında kalmayı düşünüyorsanız Re-entry Permit başvurusu yapmak iyi bir seçenek olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-İslam

Sorunuzu sormanız gereken doğru konu başlığı DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sağlık muayenesi tarihi itibariyle maksimum 6 ay içerisinde giriş yapmanız gerekiyor.

• Merhabalar, DV 2025 siralamam 78xx. Mulakat yeri Ankara. Fakat halen daha interview icin herhangi bir email almadim. Daha once DV lottery kazananlara sordugumda bu surenin normal olmayacagini, gerekirse konsoloslukla iletisime gecebilecegimi soylediler. Sizlerin de fikrini almak istedim. Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐

@sedats16
    Selamlar...Sizi bu başlığı takip etmeye davet etmek isterim.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    Süreç konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgilere bu başlık altında ulaşabileceksiniz.
    Sürecinizde başarılar.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Amerika'ya benim gibi gitarlarıyla uçacak olan dostlarıma güzel bir parça...😉

• @Flight101 harikasın 🙂 ben de gitarımı satıyordum taşımaya uğraşmamak için 😂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |