@alplion Nasip kısmet kardeşim. Allah'tan her şeyi her zaman hayırlısıyla ve en güzel şekilde istemek gerekiyor. Bir abi vardı ismini hatırlamıyorum. İstanbul'da yaşıyor fotoğrafçılık yapıyordu sanırım. Yaşça çok büyüktü. Çocukları greencard çekilişine katmıştı onu ve kazanmıştı. Çocukları git git bizde geliriz vs. deyince gitmişti abd'ye. Sonrasında sanırım 2. ya da 3. yılında vefat etti abd'de. Çocuklarının yaşadığı pişmanlığı tahmin bile edemiyorum. O yüzden her zaman Allah'tan istediklerimizi en güzel şekilde istemememiz gerekiyor. Amerika'da yiyeceğimiz ekmek varsa dünya tersine döner yine gider o lokmayı yeriz orada. O yüzden fazla takılmamak gerekiyor bunlara. Birkaç sene önce çekilişi düşünmekten hayatımı dahi yaşamayıp, durmadan hayali olarak ABD'de yaşıyordum. Ciddi manada hastalık gibi bir şey. Sonra geçmişe dönüp baktığında, sen kendini abd sokaklarında hayal ederken, o güzel yıllarında geçip gitmiş olduğunu fark ediyorsun. Bunu geçen bir iki kişiye söylemiştim ama henüz farkında değiller bunların. Abd kötülemesi ve umutsuzluk aşıladığımı vs. düşündüler. Bu dediklerimi yaşayanlar anlar. O yüzden çekilişe başvuru yapıp unutmak değil de, çekilişin kenarda hep bir umut olduğunu bilerek bir yandan da hayatını yaşamaya devam etmek gerekiyor. Yoksa inanın o çok aradığımız mutluluk kavramı ''abd'' değil sadece. Hayatında nerede olursan ol mutluluk kavramının hep senin olmadığın ve ulaşmaya çalıştığın yerde olduğunu hissedeceksin. Çünkü oraya gittiğin zaman belki standartların büyük oranda daha iyi olacak ama sevdiğin herkesten, kültüründen, binlerce anının olduğu yerlerden uzakta olacaksın. O zamanda anne baba kardeş abi vs. onların yanına gelip huzurlu bir akşam geçirmek hep birlikte senin için mutluluk kavramı olacak belki de.Allah hepimize AFİYETLE hayallerimizi yaşamayı nasip etsin dostlar.