@sencansinaygun, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhaba, sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. 2025 talihlilerinden biriyim. 21000lerde sıralamam ve bu sebeple eşimle dosya taşıma kararı aldık.
Ancak bugün Çin’den iş teklifi aldım. Bu yüzden kararsızlık içindeyim.
Öğrenmek istediğim şu. Diyelim ki Green Card süreçlerini tamamladım. Çalışma ve oturma izinlerimi aldım, ancak bu esnada Çin’de çalışmaya başladım. Amerika’ya ilk giriş yaptıktan sonra zorunlu yaşama durumum var mı? 6 ayda 1 giriş çıkış yaparsam bu hakkım devam ediyor mu? Diyelim ki 2 sene sonra Çin’den Amerika’ya taşınma kararı aldım. Taşınıp çalışma ve oturma iznimi kullanabiliyor muyum? Hala geçerli mi?
ABD’ye ilk girişinizi yaptıktan sonra Green Card hakkınızı korumak için bazı kurallara uymanız gerekir.
ABD dışında 6 aydan fazla kalırsanız, dönüşünüzde göçmenlik memuru sürekli ikamet niyetinizi sorgulayabilir.
ABD dışında 1 yıldan fazla kesintisiz kalırsanız Green Card’ınız geçersiz hale gelebilir (Re-entry Permit olmadan).
Benim önerim; sağlık muayenesinden sonra vizeniz 6 ay geçerlidir, bu sürenin sonuna doğru ABD'ye kısa süreli bile olsa giriş yaparak Green Card sürecinizi başlatabilirsiniz. Pasaportunuza giriş damgası basıldığında, 1 yıl boyunca fiziksel Green Card’ınız olmadan bile ABD'ye dönebilirsiniz.
Bu sayede, Çin’deki iş durumunuza göre esneklik kazanmış olursunuz. Eğer Çin’de memnun olmazsanız, bu 1 yıl içinde ABD’ye taşınma şansınız devam eder. Ancak, uzun vadede ABD dışında kalmayı düşünüyorsanız Re-entry Permit başvurusu yapmak iyi bir seçenek olabilir.