Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @omemo 600 bin *

• @T-C-Kubilay-Dikici kubilay bey tek kişi için şu an bankada para göstermek için minimum ne kadar para (USD) gerekiyor?

• ⭐⭐

@baba-yaga araştırmalarına göre resmi yada şu kadar rakam kesin olacak diye bir ibare kullanılmamış orada hayatınızı bir süre idame ettirecek bir rakam demişler bunun içinde şöyle diyorlar 1 kişi 15k Usd yanında gelecek her bir aile içinde 5K usd yani 3 kişilik bir aile için 25k usd diyorlar. Bu zorunlu bir rakam değil daha önceki deneyimlerde okuduğum kadarıyla daha azıyla onay alıp daha yüksek rakam gösteripde onay alamayıp ek bir teminat daha isteyenlere şahit oldum bu rakamın belirlenmesi seçeceğiniz eyalete göre de değişiyor california pahalı bir eyaletken florida daha uygun bir eyalet

özetle gideceğiniz eyaletle ilgili araştırma yaparsanız orada sizi hiç çalışmadan 6 ay iadere edecek bir rakam göstermeniz tavsiye ederim

• @T-C-Kubilay-Dikici eğer olursa los angeles'a taşınırım o zaman onlara söylemeyim örneğin orlando diyebilirim ama los angeles'a taşınırım, sonuçta onay aldıktan sonra istediğimi yapabilirim. ben para oraya 5k ile gitsem geçinirim aslında ama kurallar böyle anladım

• ⭐⭐

@baba-yaga tabi buda bir seçenek giderleri daha düşük bir eyalet seçip daha sonra L.A gidebilirsiniz

• arkadaşlar selam bankada göstermemiz gereken meblağı başka birinden emanet olarak almayı planlıyorum mülakattan birkaç gün önce hesaba yatırıp ve aynı gün hesap dökümünü imzalı ve kaşeli olacak şekilde alıp ve yine aynı gün parayı hesaptan çekip emanet aldığımız kişiye iade etmek problem yaratır mı ?

• ⭐⭐

@Azizz2424 daha önceki deneyimlerde okuduğumda yapanlar oldu sorun yaşamadılar.

Şöyle bir bilgi de vereyim bir arkadaşımız hesabında çok yüklü bir rakam göstermişti paranın kaynağını sorduklarını söylemişti

Gösterecekseniz de abartılı bir rakam olmasın

• @T-C-Kubilay-Dikici teşekkür ederim bende bahsettiğiniz deneyimleri okudum lakin bazıları bazıları geçmişe dönük 6 aylık gibi süreleri yazmışlar bu konu beni tereddüde düşürdü çok yüklü bir meblağ tan bahsetmiyorum zaten zira kaynağı sorulduğunda ziynet birikiminin nakde dönüşümü olarak bildirmeyi düşündüm bilmem doğrumu dünüşünüyorum ?

• ⭐⭐

@Azizz2424 şöyle birşey yapabilirsiniz tanıdığınız bir Resmi belgeli döviz bürosu var ise A veya B belgeli olmak şartı ile adınıza düzenlenmiş DAB belgesi ile döviz alımını resmi almış gibi gösterebilirsiniz Altının satışı ile ilgilide size bir belge verirler olurda kaynağını sorarsa onu gösterirsiniz

• @T-C-Kubilay-Dikici Merakımdan soruyorum, bu konuyu biraz daha detaylı bir özet geçer misiniz. Köşede ufak bir bilgi olsun diye soruyorum 🙂

• ⭐⭐

@mertq hocam Resmi belgeli döviz büroları resmi işlem yapacağım derseniz onun kurları daha kötü olur size DAB ( döviz alım belgesi) yada DAS ( Döviz satım belgesi) düzenler. eğer sen kayıt dışı paranı resmi kayda alman için bunu yapmanın en kolay yolu dövizcilerdir tanıdık bulursan bu belgeyi ücretsiz düzenler çıktı alır verir daha sonra işlemi iptal eder eğer tanıdık bulmazsanız alım satım yapar ve vergisini yapan kişiden talep eder. örnek belge atayım geçen dolar satmıştım

514bfd6c-f7ff-4ae5-8551-7919ac3b81d9-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici Şimdiden bir dövizci ile samimi olmaya başlayayım o zaman, bu mesajı kaydettim. teşekkürler hocam. 😃

• Merhabalar. Bu konuya dair birkaç sorum var, umarım müsait ve bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlar.

1. Paranın TL veya Dolar hesabında olması farketmiyor sanırsam. Doğru mudur?
    2. LA için 15k yeterli görülür mü acaba? Görülmez derseniz fikriniz nedir?
    3. Hesap dökümü için son 6 ay yeterli midir?
    4. Bu tutarı dönem dönem parça parça atmakla hepsini birden hesaba aktarmak arasında fark olabilir mi?
    5. Sadece mülakat için sıfır bir hesap açmamla var olan bir hesabımı kullanmam arasında bir farklılık olur mu?
    6. Mülakata götüreceğim hesaba başkası tarafından yüklü miktarda para gönderilmesi (örn 10k dolar) dikkat çeker veya sorun yaratır mı?

Müsait olan arkadaşlar fikirlerini yazabilirlerse çok memnun olurum. Teşekkürler...

• ⭐⭐

@aliaytac41 Merhabalar. bildiğim kadarıyla cevaplayım

1. TL veya Dolar altın hisse senedi tapu araç hepsini gösterebilirsiniz.
    2. LA için yeterli olup olmadığı konusunda bilgim yok ama tavsiyem daha ucuz bir eyalete gideceğiniz söylerseniz 15k 1 kişi için yeterli olacağını düşünüyorum
    3. Hesap dökümü son 6 ay yeterli
    4. Parça parça atmanızda sakınca yok toplu gelirse daha önceki deneyimlerde okuduğum da bir kişi 100k üstünde bir dolar gösterdiğini ve kaynağını sorduğunu söylemişlerdi. 15k doları soracaklarını düşünmüyorum ama imkanınız varsa birikim yapmış gibi parça parça gösterebilirsiniz veya ........ onun parasını yatırdım diyebilirsiniz
    5. Yeni bir hesaba yatıraiblirsiniz ama giderken yanınızda hareketli bir hesabınızı da götürmeniz iyi olabilir.
      6 Bununla ilgili bilgiye sahip değilim ama sorun olacağını düşünmüyorum mümkünse nakit yatırsan daha iyi olacağını düşünüyorum .

• Tapu bir işe yarıyor mu

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.

• Merhaba, tüm talihlilerin gönlünce olmasını dilerim.

Green card bana çıktı ancak mülakattan bir süre önce aracımızı satıp nakite geçmeyi düşünüyoruz. Araçtan gelen meblağın eşimin hesabında kalmasında bir sakınca olur mu ? Yoksa kendi hesabıma geçirmeli miyim ?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

Çeşitlilik vizesi sürecinde mülakatınız öncesi herhangi bir taşınmaz veya varlığınızın satışı tavsiye edilmemektedir olası sürecin olumsuz sonuçlanması halinde daha fazla zarara uğranmaması için.

Ankara’da gireceğiniz mülakatınız öncesi başka yollardan emanet para - borç bularak asıl talihlinin veya diğer aile üyesinin hesabına mülakat tarihine yakın bir tarihte yatırılması, bankadan kaşeli imzalı hesap hareketinin çıktısının imzalayan banka yetkililerinin imza sirküleri ile birlikte alınması, hesap hareketinin çıktısı alındıktan sonra emanet aldığınız paranın iade edilmesi yeterli olacaktır.

Mülakat esnasında görüşmenizi yapacak konsolos hesabınızda ne kadar var sorusunu sorduğunda hesap hareketinde gözüken tam tutar ile birebir rakamın sözlü beyan edilmesi sizden beklenmektedir.

Konsolosun takdirine bağlı olarak beyan ettiğiniz rakam forumda tavsiye edilen rakamın çok üstünde veya altında olabilir, her iki durumda da vizesi onaylanan/onaylanmayan AP işlemine kalan talihliler oldu geçmiş dönemlerde. Konsolosun ilgili bakiyeyi kabul etmeme hakkı mevcut olup, sizden sponsor bulmanızı talep edebilir (DV2025 sürecinde Ankara’da aynı gün mülakata katılan dört farklı talihlide bu durum yaşandı). Böyle bir durum yaşanırsa forum yöneticilerinden veya @gucarslan’dan destek alabilirsiniz.

Vizenize kavuştuktan sonra araç satış işleminizi yapmanız süreciniz için daha faydalı olacaktır, takdir sizin. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkio geçmiş yıllarda mülakat öncesi evini ya da mal varlıklarını satanların AP'ye bırakıldığına şahit olduk.
    bu yüzden vizenizi almadan bunu KESİNLİKLE yapmayın.
    nakti mal varlığınız neyse onu hesabınıza koyup mülakata öyle gidin, eşinizin hesabında olması bir sorun teşkil etmez.

• Yanıtınız için çok teşekkürler. Esasen bizim bu ay içerisinde ( green carddan bağımsız olarak ) aracımızı satma planımız vardı, en iyi ihtimalle mülakatımız sene sonu, belki 2026 başı olacak. Bu yine de söylediğiniz şekilde olumsuz değerlendirilir mi? @gucarslan

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |