Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

Bizim ankaradaki konsolosluk yüzünden milletin böyle şeyler yaşıyor olması üzücü bu sabah turist vizesi için mülakata girdim etraf iranlıdan siyahiden geçilmiyor. En son siyahi ailenin çocuğu yerde yuvarlanıyordu Allah hepimize sabır versin cn niz 2 bin bile olsa taşıyın Ankaranın kapısının önünden bile geçmeyin. Türkler olarak çok azınlıkta kalmışız konsoloslukta bile

• @newbie97 Dosya taşıma olarak Hong Kong veya Viyana diyorlar formda. Cidden cn 2 bin de bile olsa taşıyalım mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq

Asağıdaki tablodan bir çıkarım yapabilirsiniz hangi cn dosyaların taşıyip taşımadığını, DV2025’de CN’si 44xx olan talihli Hong Kong’a taşıdı. Çıkarsa ve talihli olursanız o zamanı değerlendirirsiniz, bunun için zamaniniz olacak.

• ⭐⭐⭐

@mertq Yani burada oturup konsolosluk beklemektense maddi durum el veriyorsa taşımak en mantıklısı. Hong kong viyana genel olarak mülakat veren yerler ancak şansınız yaver giderse daha ucuz maliyetli ülkeler kabul ederse o taraflara taşımanızı öneririm maliyet açısından. Çıkarsa kesinlikle ingilizce öğrenmenizi öneririm mülakatta kendinizi ifade edecek kadar. Ankaradaki çevirmen kötüydü ben 10 kelime durumu detaylı söylüyorsam çevirmen 3 ünü çeviriyordu detaylı çevirmiyordu mesela

• ⭐⭐

@mertq
    ilk başvurum dv24 olmuştu benim başvur sonuçlarım açıklana kadar forumda gezdim deneyimleri okudum okurken şöyle dedim dv24 kazanırsam sıram 13k üstünde olursa dosya taşırım 13k altında olursam ankarayı beklerim buna karar veriken dv23 deneyimlerini okudum..
    Sonuçlar açıklandı kazanamadığımı gördüm dv24 süreçlerini okudum ve dv25 başvurumu yaptım okurken ankara performansının düştüğünü gördüm ve 7k ile 10k arasını mülakat alamayan onlarca insan vardı herkes yine dosya taşıma telaşına girdiler kendi kendime dedim ki dv25 kazanırsam sıra numram 5k altında olursa ankarayı beklerim olmazsa taşırım dedim
    Sonuçlar açıklandı kazanamadığımı gördüm yine pes etmek yerine dv26 başvurdum ve şuan dv25 kazanan arkadaşların süreçlerin okuyorum gördüğüm kadarıyla ankara şuan bile 4k üstünde olanlar için bir risk artık performan düşünüyor olurda dv26 kazanırsam 2k üstünde olursam kesinlikle taşırım 2k atlında olursam beklerim 🙂

Bu sırada forumdaki edindiğim bilgiler doğrultusunda olurda dosya taşırım belki diye pasaport güçlendirmelere ve dosya taşımak maliyetli olduğu için birikimlerimi yapmaya başladım
    yaptıklarımdan kısaca bahedeyim

1. Dosya taşırım diyerek olası masrafları hesaplayarak dosya taşıma için para ayırdım
    2. Olurda önceki senelerde olduğu gibi dosya taşımalar sadece konsolosluklar aracılığı ile olursa diye schengen vizesi aldım italya fransa ispanya ya gittim
    3. Dosya taşıma imkanım olmaz belki kapanır diye AOS yapabilmek için Amerika truist vizesi aldım
  • ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici
    Bu yazdığınız çok değerli bir post olmuş..Bir talihli adayının süreçte hareket imkanlarını arttırabilecek, olası değilikliklere hızlı yanıtlar verebilecek tüm noktalara dokunulmuş..
    Örnek teşkil eder..👏

• @mertq Teşekkür Ederim cidden.

• @T-C-Kubilay-Dikici Bilgilendirme için teşekkür ederim. bu sene çıkarsa diye tüm hazırlıklarımı yapıyorum bende. 18 yaşındayım. Bütçe ayırıyorum ve sizin gibi 2k üzeri bir sıra olursa direkt dosyayı taşırım diye düşünüyorum.

Schengen Vizesi şu anda almam zor, alsamda kısa süreli alırım en fazla o yüzden hiç masraf etmiyorum.
    Dosya taşıma sadecce konsolosluklar aracılığı ile derken, o nasıl oluyor?
    AOS'un ne olduğunu bilmiyorum.

Cahilliğime affola, teşekkür ederim.

• Daha önce paylaşılmış fakat bulamadım, Dosya taşıma deneyimleri burada bir kullanıcı tarafından listelenmişti. Kendisine teşekkür etmekle beraber dosyayı yeni bir link ile paylaşma talebinde bulunmak isterim.

Link https://docs.google.com/document/d/1wOcap5mqgQWlwQCFVyk7fHZae8Xn6RyF/edit?usp=sharing&ouid=111951321145306532507&rtpof=true&sd=true

• ⭐⭐

@Flight101 teşekkürler. gerçekten gitmek isteyenler detaylı bu forumu okursa daha çok bilgiye ulaşırlar. AOS süreci çok daha pahalı bir süreç

• Artık 4. Hatrına çıkar diye düşünüyorum.

DV2023 - has not been selected
    DV2024 - has not been selected
    DV2025 - has not been selected
    DV2026 - 🇺🇸 nasipse

• Bu ileti silindi!

• Eğer green card talihlisi olursam, Hong Kong’un dibinde yaşamamdan dolayı çok kolay olacak her şey.

• @T-C-Kubilay-Dikici Her tuşa basmışsın 🙂 Dostum .

• ⭐⭐

@serkanist bölüm sonu canavarını bekliyorum ( konosolosla görüşmeyi ) ona gelene kadar tüm ihtimallerimi hazırlamam gerekiyor 🙂

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici
    Fatality..😂😂😂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Az önce gördüm abd'de yaşayan türk bir kadın kayak yaparken kolunu kırıyor. Sigortası yüzde 80 ödemesine rağmen ameliyatı 100 bin dolar çıkıyor sinir krizinden ağlıyor. Cidden Abd sağlık sistemi çok korkunç. Bu yüzden abdye giderken Türkiye'de ki bütün mal varlığınızı satmayın. Allah korusun bir tane kazaya bakıyor her şeyin tersine dönmesi.

• @T-C-Kubilay-Dikici sana guveniyorum sen yaparsin 🙏😅😇

• @mikael seni yavaştan buraya alalım. sohbetin ilk mesajını atan adam.

• Pazartesi dolar 50 🙂

919c7ad6-4295-4c36-bd1a-205150686be1-image.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |