Çok teşekkür ederim , bu forumdaki herkes iyi ki varsınız
-
Benim gibi EB-1A vizesini başarıyla kazanmış ve halihazırda ABD’ye gitme sürecinde olan bir adayım, benim gibi herhangi bir kuruma (üniversite, araştırma merkezi, düşünce kuruluşu, researcher, postdoc researcher) yerleşmiş olan akademisyenler/araştırmacılar ile irtibata geçmek istiyorum. Q2 dergilerde yayınlarım var, Q1 1-2 makalem daha yayınlanırsa, iş bulma olasılıklarını merak da ediyorum. Hali hazırda işgücü piyasasına iş başvurularımı yapıyorum ve süresi bitince ne olacağını da göreceğim. Bu göçmenlik süreci zorlu bir aşama.. evrak bekleme dönemi ve diğer işlemler uzun sürüyor ve yorucu... ancak bu aşama geçtikten sonra çözmemiz gereken en kritik konu iş süreci olacak.. İş olursa yerleşim de oraya olacak.. Ancak giden kadar iş bulunamazsa o zaman ABD’de nereye yerleşmeli, hayatı nasıl kurulmalı?? Bu konularda tecrübeler çok değerli.. Lütfen özel mesajla irtibata geçerseniz memnun olurum.
-
Çok teşekkür ederim , bu forumdaki herkes iyi ki varsınız
-
@Ecehzr benim İngilizce seviyem oldukça iyiydi. A2 seviyesinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. En az B2 lazım bence. Çünkü anne babalarla konuşmanız gerekiyor soru soruyorlar. Bebeklerle çalisirsaniz gün içinde çok gerek olmayabilir ama illa ki anne baba ile iletişime geçiyorsunuz.
-
@GokhanSaygin hocam çok teşekkürler.
Glassdoor kullanıyorum. Toefl filan istemediler mi öğretmen sertifikasında yoksa alternatif sertifikalarla mı çözdün
Özelden instagram yazabilir misiniz -
Merhabalar 😊 İngiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunu olup Amerika'da öğretmenlik yapan var mı? Nasıl bir yol izlemek gerekir bu konuda ?
-
@xpowerglide Üniversite denklik içinde söyledi:
Merhaba,acaba türkiye’de tıp okuyup abd’de çalışmak istersek okuduğumuz üniversitenin bir önemi veya avantajı olur mu?
Veya direk abd’de okumak mı daha mantıklı?Sizin konunuz surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/117/amerika-da-doktorluk
Amerika'da Anaokulu Öğretmenliği
-
@damladav merhabalar belki bilginiz vardır diye sormak istedim. önlisans çocuk gelişimi diploması bu tip işlerde geçerli oluyor mu acaba ? size diploma denkliği falan sordular mı ?
-
@serel diploma sormadılar bana, geçerli olur diye düşünüyorum zaten eğitim şartı pek aranmıyor. Üniversite, Lise öğrencileri bile çalışıyor. Siz eğitiminizi kullanarak daha ust bir pozisyonda başlayabilirsiniz. Saatlik ücretinizi de ona göre belirlersiniz.
-
@damladav çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için

-
Merhabalar, ben yeni Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Amerikada çalışmak istiyorum bunun için ne yapabilirim. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum

-
Merhabalar ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum formasyonum var okul öncesinde İngilizce ogretmenligi yapiyorum @damladav siz nasıl bir yol izlediniz? Yani trden giderken iş bulup mu gittiniz yoksa orda mı buldunuz biraz yardımcı olur musunuz. Eşimle oraya yerleşmeyi düşünüyoruz henüz bir iş fırsatımız yok bize yol yordam gösterir misiniz? Sizinle iletişime geçebilir miyim?
-
@nurct biz green card ile geldik. Geldikten sonra is buldum. Zaten bu alanda iş imkanı çok o yüzden geldikten sonra okullara başvurup iş bulabilirsiniz.
-
@damladav merhaba ingilizce seviyeniz nasıldı ilk işe girişte a2 yeterli olurmu
-
@Ecehzr benim İngilizce seviyem oldukça iyiydi. A2 seviyesinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. En az B2 lazım bence. Çünkü anne babalarla konuşmanız gerekiyor soru soruyorlar. Bebeklerle çalisirsaniz gün içinde çok gerek olmayabilir ama illa ki anne baba ile iletişime geçiyorsunuz.
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k