Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@hashirama sadece forumda aktif değiliz. Çekilişte hepsi online:))

• @Emrah-Borazan oo abim gelmiş. Keyifler nasıl abi?

Valla abi havalar ısınınca buralar da ısınır diyelim o zaman. @newbie97 bak gör sen o zaman kaosu 😅

• ⭐⭐⭐

@hashirama Ama benim genel yapım sakin hatta şöyle diyeyim çok ağırbaşlıyımdır ve asla bunun tersine katlanamam 🙂

Millet aslında burada ama herkes okuyor kimse tek kelime etmiyor 😁 Ramazanda açılır burası özellikle bayramdan sonra

• @newbie97 anladım.

Emrah abilerle biz 2-3 yıl önce lottery de mangal parti planları yapıyorduk. Sende dahil miydin tam hatirlayamıyorum. Herkes memleketten meşhur yiyecek meze vb. kültürünü getirmeyi planlıyordu. Ve her gün sanki ramazan sofrasında yapılan muhabbetler gibi en azından 1 kez açılırdı konusu. Buna benzer muhabbetlerin olmadığını 2 yıldır görüyoruz. Bu da baya ıssızlaştırdı buraları, enflasyon ülkenin hayallerine yansıdı sanırım. Ama bakalım Ramazan gelince millette gelecek mi? Ama sanmam. Tecrübe ile sabit. 🥲

• ⭐⭐⭐

@hashirama Bu benim 3. başvurum oldu yani 2 sene önce kayıt oldum dv2024 zamanında açtım hesabı ondan buradakileri okuyordum. Herkes mangal muhabbeti döndürüyordu o zamanlar hatırlıyorum. İnsanlarda direk umutsuzluk var gerçi onlar da haklı adam 30 bin maaş alıyor kiraya 20 bin veriyor nasıl mutlu olsun ki

İşin kötü yanı forumda 2 senedir aktif 30 40 kişi varız 2 senedir hiçbirimize çıkmıyor acaba kime çıkıyor bu lottery anlamadım gitti 😁 Bu sene umarım aktif birine çıkar da uğursuzluk bozulur

Bu arada mangal olursa şahane balık yaparım 😁

• Herkese merhaba, green card başvurumu yaptım 3 mayısı bekliyorum eğer çıkarsa, ds 260 formu aile bilgisi kısmında şöyle bir sıkıntım olur. Anne doğum yeri, doğum tarihi ve adresini bilmiyorum, kendisi yugoslav göçmeni ve ben bebekken gitmiş, resmi nikah yapılmamış görüşmüyoruz, e devlet vukuatlı nüfus kayıt örneğinde sadece uyruğu ve kızlık soyadı yazıyor türk vatandaşlığı yok, bu yüzden büyük ihtimalle anne bilgileri kısmında "bilmiyorum" seçeneğiyle devam edicem, bu sorun yaratır mı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

• ⭐⭐

@hashirama çok şükür iş güç koşturmaca hayaller vs. Devam:) seni sormalı kardeşim?

• ⭐⭐

@hashirama forumun en güzel zamanlarıydı:)

• ⭐⭐⭐

@mertmert sorun yaratmaz zaten çıkma ihtimali %1 den bile az belki böyle şeyleri çıkarsa düşünürsünüz, çıkmadan önce çok kafa yormaya gerek yok

• @newbie97 doğru söylüyorsun. Her şeyin kötüye gittiği bir yerde hayallerin mutlu ve huzurlu olması en güzel hayal olurdu heralde. Insanlar burada maalesef hayatlarının tadını çıkaramıyor sadece günü kurtarıyor. Her gün bir survivor. Hayatta kalma mücadelesi. Et yiyen bayram ediyor. Ben ilk defa bir öğretmen arkadaşımın çocuklar et yiyince bayram havası oluyor dediğini duydum ve bu çok koydu. Sokaklara baksak bundan daha kötüsü var insanlae iki tane simite muhtaçlar. Yazık.

Ben Hatay İskenderunluyum. Tavuk döner yapabilirim ev usulü tabi. Hatay sandık içi hizmetimde zaten 😅 her türlü meze de cabası ve Samandağlıların yaptığı boğma rakidan getirebilirim. Kullanmıyorum o ayri yalnızca opsiyonel bir durum. Bu arada Chicago güzel olurdu bunun için...

• @Emrah-Borazan Allah kolaylık versin abi. Valla bende öyle. Evden işe işten eve ekstra öğrenci koçluğu yapmaya başladım. IAS, CPD geçerliği olan bir programlada ilerliyorum bakalım. MYK lisansı alirsam ABD de ofis bile açabilirim. Her şey hayaller için 😅

• @Emrah-Borazan vallahi abi California, New York ve dahi birçok eyaletten insan gelip herkes bir işin ucundan tutacaktı. Iş bölümü bile yapılmıştı. Ama hayat benim yapmadığım iş bölümüne çomak sokarım diyerek sahneye çıktı. Ne diyek 🥲

• ⭐⭐⭐

@hashirama Ben acıya bayılırım hayatımda hiç samandağı biberi yemedim bir gün yerim umarım 😁 mezeleri bende çok seviyorum fakat çoğu çok kalorili ve yağlı olduğundan genelde yoğurtlu mezeleri tercih ediyorum. Tabi meze yağlı olur ama yoğurtlu meze yersen en azından midene oturmuyor hafif oluyor 😁

• @newbie97 bence yememelisin de, o biber değil çünkü acının yapı taşı 🥲

Meze olayına bende hastayım. Bilirsin Antep, Adana, Urfa, Hatay buralar kebap şehirleri. Kebaptan daha çok meze gider burda kebap gelene kadar meze bitip ikincisini istersin, yani ben öyle yapıyorum 😅
    Yoğurtlu mezelere bende hastayım özellikle haydari ve prenses efsanedir. Ayrica bol küncülü tırnak pidesi ile humusta çok güzel gider. Hatay demek meze demek 😌

• ⭐⭐⭐

@hashirama Beni acı etkilemiyor cidden yediğim şeyler arasında bu çok acıymış yiyemem dediğim biber çıkmadı 😁 Ben Ankaralı olduğum için çok uzağım oralara, benim ailede zaten hamarat insan yok. Sülalede övünülen şey bile halamın yaptığı sade kek gerisini siz düşünün. Halam felan da öyle hamur işi yapmaz zaten, apartmanca toplanıp mantı bükmeye çalışmışlardı en son mantılar aşırı kalındı ve kalın dedim diye oklava yedim 😁

Ben yaklaşık 9 senedir aileden bağımsız ayrı evde yaşıyorum o zamandan beridir kendi yemeğimi kendim yaparım, tamamiyle ailem ne yiyorsa tersini yemeye başladım. Ailemin evde yaptığı yemekler çok ağır geliyor onların yanına gittiğim zaman. Zaten sulu yemek sevmiyorum genel olarak, ama yapacak olsam genelde tavuklu bezelye tercih ediyorum yiyebildiğim nadir sulu yemeklerdendir

• ⭐⭐⭐

@ohannis123 Adresi dert etmeyin kartınızın gönderileceği adres soruyorlar doğal olarak. Kimisi airbnb den ev kiralar onu gösterir kimisi posta kutusu kiralar onu gösterir. Ben olsam airbnb den 1-2 aylık ev kiralar orayı gösterirdim mesela çünkü gidince her şeyi hallederken muhakkak bir yerde barınmak gerekiyor ve bir akraba yoksa mecbur bir yer kiralıyorsunuz

• ⭐⭐⭐⭐

@ohannis123

Biraz sabırla hepsi cozulur. Önce DV-2026 kazanani olmanız, sahip olacağınız CN sonrası mülakat alıp alamayacaginiz, mülakat alirsaniz nerede girebileceğinizi düşünmeniz gerekiyor. Adresi mülakata girmeden önce evrak teslim esnasında dahi beyan edebiliyorsunuz. Bol şans, gönlünüzden geçtiği gibi olsun. SSN, permanent resident kart gibi resmi dokümanlar kiralık posta kutusuna teslim edilemiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertmert sorun yaratmaz bilmiyorumu işaretlersini olurda konsoloslukta sorarsada mülakat esnasında açıklarsınız nedenini güzelce. Bilip gizlediğiniz bir şey değil sonuçta

• @newbie97 burada da yemek yapamayanı oklavalıyorlar. Sulu yemek derken? O çorbadır çorba, sulu yemek mi olur 😅
    Kek bu kadar olay oluyorsa künefe yapana madalya takarlar desene 🥲
    Gerçi Ankara tamamen memur şehri olduğu için yemek kültürünün gelişmemesi çok normal sanırım Amerika'ya gitsen daha lezzetli Türk yemekleri yeme olasılığın vardır muhtemelen 😆

Benzer Başlıklar

• 30813
  • 4035
  • 906
  • 7674
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |