@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@Rhonster Hocam ben bireysel önlem alanlardanım çok titizim o konuda. Örnek veriyim dışarıda cebimde 80 derece kolonya taşırım. Nereye dokunsam elimi abdest alır gibi kolonyayla dezenfekte ederim
Bu aralar limon kolonyasından sıkıldım farklı kokulara yöneldim bakalım evdeki stok bitsin yenilerini deneyeceğim 
-
@Mehmetyanik mail atabileceğiniz bir durum yok zaten çünkü başvuru yapıldıktan sonra hiç bir şekilde değişim olmuyor. Bu noktada olurda kazanırsanız iş ilgili konsolosluk çalışanına kalmış birazda çünkü bu hatayı göz ardı edip etmemek onlara kalmış durumda oluyor ama genelde bu tarz ufak hatayı sorun etmezler
-
@newbie97 bilginiz olsun uçak yolculuklarında alkol oranı %70’i geçen içecekler ve sıvılar (kolonya vb) uçağa kabul edilmez (gümrüklü alanda satin alınan ve uygun şekilde paketlenenler haric).
-
@newbie97 en iyi cozum asi

-
Ben grip aşısı da yaptırdığım halde şu an hastayım. Bir kaç ay önce kızımla birlikte hasta olduk atlattık. 2 hafta önce ise 6 aylık ikiz torunlarımdan biri hasta oldu sonra o iyileşti ama diğeri hasta oldu. Şimdi ben de hastayım. Resmen döngü yaşıyoruz. Soran olursa ben grip aşısı yaptırmıştım
-
@AhmetGS17, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Ben grip aşısı da yaptırdığım halde şu an hastayım. Bir kaç ay önce kızımla birlikte hasta olduk atlattık. 2 hafta önce ise 6 aylık ikiz torunlarımdan biri hasta oldu sonra o iyileşti ama diğeri hasta oldu. Şimdi ben de hastayım. Resmen döngü yaşıyoruz. Soran olursa ben grip aşısı yaptırmıştım
Kış aylarına girerken yaptırılan grip aşısının içeriğinde, önceki yılın yaygın olan virüs türlerine karşı geliştirilen antijenler bulunuyor. Ancak grip virüsleri sürekli mutasyona uğradığı için, aşı olmak grip olma riskini tamamen ortadan kaldırmıyor maalesef. Size ve tüm ailenize çok geçmiş olsun.
-
@Rhonster Discordu vpn ile kullanılıyor yada teamspeak de olabilir.
-
@Serapp, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@AhmetGS17, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Kış aylarına girerken yaptırılan grip aşısının içeriğinde, önceki yılın yaygın olan virüs türlerine karşı geliştirilen antijenler bulunuyor. Ancak grip virüsleri sürekli mutasyona uğradığı için, aşı olmak grip olma riskini tamamen ortadan kaldırmıyor maalesef. Size ve tüm ailenize çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ediyorum. Sağolun. Kış boyunca bu döngü böyle devam edecek sanırım. Tedbir alacağız artık
-
@ATS16 Gümrüklü alanda kolonya satılır mı acaba gerçi onun için de kolonyalı ıslak mendiller var hem antibakteriyel hemde antiviral olan
-
@Rhonster Aşı olsan da yakalanıyorsun olmasan da. O zaman en iyisi olmamak bence

İstanbulda öğrenciydim ben sürekli otobüs kullanırdım okula ulaşım amaçlı. Sabah saatleri özellikle millet uykusundan uyanır elini şöyle bir yüzüne sürüp o eliyle de tutunma demirlerine tutunurdu
Hatta dikkat ederseniz tutunma demirlerinde genelde ölü deri veya yağ katmanı oluyor malesef
Ülkece el yüz yıkama alışkanlığı olan bir toplum değiliz o yüzden toplu alanda durup hasta olmamak çok zorCovid ilk çıktığı zaman ben eve gelince burun deliklerimin içine kadar köpürtürdüm yıkardım sonuç olarak hiç covid olmadım

-
@AhmetGS17 Yazacağım şeyin tamamen benim fikrim olduğunu başta söylemek istiyorum bir dayanağım yok belki yanlış bir düşüne içerisindeyim bilmiyorum forumda bu konuda bilgisi olan doktor arkadaşlarımız varsa onlardan daha net bilgi verirlerse çok sevinirim
Bence her ilacın vücuda bir yan etkisi olduğu düşünüyorum bu yüzden ilaç kullanımını sadece hastalığa yakalandıktan sonra kullanılması gerektiğini düşünüyorum. sebebine gelirsek annemde huzursuz ayak sendromu var bunun maalesef tedavisi yok bazı dönemler çok fazla ağrı oluyor yıllarca tedavisini aradık bulamadık gitmediğimiz yer kalmadı yıllar önce bu konuda tavsiye üzerine bir doktora gittiğimizde bize burada ismini vermeyim bir ilaç önerdi bu tedavi için değil sadece ağrıları azaltacak ilaç olduğunu söyledi bu ilacın tekini 4 bölmemizi sadece günde 4de1 almamızı söyledi sebebi çok güçlü bir ilaç olması işede yaradı senelerce kullandı ama kullandığı doz yetersiz gelmeye başladı çünkü vücut bağışıklık kazanıyordu şuan 1 tane alsa dahi yetmiyor tekrar ağrılar başladı bu ilaç yan etkilieri yüksek bir ilaç vücut artık bu ilaca tepki vermeyi kesti
Bu yüzden grip sonuçta bir mikrop ve grip olarak bunu vücuttan atmaya çalışıyoruz şahsen grip olmamak için ilaç kullanmak yerine vucudun direncin artırıcı vitaminleri meyvelerden alarak önüne geçmeyi şayet hassta olursam da o zaman ilaç kullanmayı tercih ediyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici Vücudun direncinin yüksek olması lazım özellikle bazı bitki çaylarını nane limon gibi sadece hasta olunca içiyoruz oysaki onları normal günlerde de tüketmemiz lazım. Sabah kahvaltımın içine bolca zencefil ve zerdeçal koydum mesela kahvaltının tadını biraz değiştirse de tat olarak değil fayda açısından baktığım için sorun olmuyor benim açımdan
Geçen sene dişimde kist çıktığı zaman diş hekimi bana antibiyotik verdi dedi bunu içeceksin. Bende ömrüm boyunca ağzıma antibiyotik sürmemiş insanım çocukken verilen pembe calpol ilaçları hariç
Ama benim ilaçlara karşı önyargım olduğu için ve bünyeme de zararını dokunduğunu bildiğim için 1 adet ağrı kesici hapını bile 4 e böler çeyreğini içerim benim baş ağrımı keser.Neyse antibiyotiği kullanmaya başladım ama bir yandan da araştırıyorum malum diş bölgesine kan akışı az olduğu için aslında aldığın antibiyotik oraya çok etki etmiyormuş aşırı yüksek doz almadığın sürece. Buna bakarak antibiyotiğin işe yaramayacağını düşündüm ve 1 hapı yarım olarak kullandım buna rağmen antibiyotiğin yan etkisini 3 gün boyunca çektim. Bir daha da ağzıma sürmem antibiyotik o kadar net konuşuyorum. Ama bizim millet şeker gibi antibiyotik yutuyor o kadar çok tüketilen bir ilaç ki eczanelerde bulunmuyor şaşırıyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@AhmetGS17 Yazacağım şeyin tamamen benim fikrim olduğunu başta söylemek istiyorum bir dayanağım yok belki yanlış bir düşüne içerisindeyim bilmiyorum forumda bu konuda bilgisi olan doktor arkadaşlarımız varsa onlardan daha net bilgi verirlerse çok sevinirim
Bence her ilacın vücuda bir yan etkisi olduğu düşünüyorum bu yüzden ilaç kullanımını sadece hastalığa yakalandıktan sonra kullanılması gerektiğini düşünüyorum. sebebine gelirsek annemde huzursuz ayak sendromu var bunun maalesef tedavisi yok bazı dönemler çok fazla ağrı oluyor yıllarca tedavisini aradık bulamadık gitmediğimiz yer kalmadı yıllar önce bu konuda tavsiye üzerine bir doktora gittiğimizde bize burada ismini vermeyim bir ilaç önerdi bu tedavi için değil sadece ağrıları azaltacak ilaç olduğunu söyledi bu ilacın tekini 4 bölmemizi sadece günde 4de1 almamızı söyledi sebebi çok güçlü bir ilaç olması işede yaradı senelerce kullandı ama kullandığı doz yetersiz gelmeye başladı çünkü vücut bağışıklık kazanıyordu şuan 1 tane alsa dahi yetmiyor tekrar ağrılar başladı bu ilaç yan etkilieri yüksek bir ilaç vücut artık bu ilaca tepki vermeyi kesti
Bu yüzden grip sonuçta bir mikrop ve grip olarak bunu vücuttan atmaya çalışıyoruz şahsen grip olmamak için ilaç kullanmak yerine vucudun direncin artırıcı vitaminleri meyvelerden alarak önüne geçmeyi şayet hassta olursam da o zaman ilaç kullanmayı tercih ediyorum
Kesinlikle haklısınız kişisel fikrim tabi. Ben yukarıda konuyla ilgili ilk mesajımda da belirttiğim ilk hastalandığımda doğal tedaviye çok dikkat ettim. Akla gelebilecek her türlü doğal tedaviyi dozunda kullandım. Her gün C vitamini içeren meyve ve sebzeler falan. Hiç rinit yaşamadım. Burnum genzim falan akmadı. Sadece farenjit gibi öksürdüm. Hissediyordum. Boğazımda bir tahriş olduğu belliydi. Ama bu kez buna dikkat etmedim. C vitamini yeteri kadar almadım. İlkinde günde 2-3 kez 1-2 portakal mandalin kivi vb meyve yerdim. Bu kez haftada toplasam 1 kg yemedim. ilkinde bol su içtim bu kez içmedim vs Ve sonuç rinit başladı. İlaç dediğiniz gibi son çare olmalı sanki.
-
@newbie97 o kadar ilaçlara katı değilimdir gerekmedikçe kullanmaya karşıyım

@AhmetGS17 Bazen ona bende şaşırıyorum yaşadığınız yerde size denk gelmiştir çingene dediğimiz kesimler çocukları çıplak ayakla gezerler hiç birşey olmaz bizler ince çorap giysek hastalanırız sakındığın göze çöp batar derler şahsen bazen öyle hissediyorum

-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@newbie97 o kadar ilaçlara katı değilimdir gerekmedikçe kullanmaya karşıyım

@AhmetGS17 Bazen ona bende şaşırıyorum yaşadığınız yerde size denk gelmiştir çingene dediğimiz kesimler çocukları çıplak ayakla gezerler hiç birşey olmaz bizler ince çorap giysek hastalanırız sakındığın göze çöp batar derler şahsen bazen öyle hissediyorum

Onları geçtim kuzey ülkeleri de aynı şekilde... Hatta sizler de denk gelmişsinizdir, viral olmuştu. Bir mekana giden bebekli aileler bebek arabalarını mekan dışında bırakıyordu. Hatta bir kaç gün bir doktor arkadaşımla sohbetini de yaptık. Vücudun alışık olması veya olmaması durumu. Bünye meselesi kısacası. Ama havanın özelliği de önemli. Ben askerliğimi Sivas'ta yaptım. 2 kış geçirdim Sivas'ta. 15 ay boyunca hiç hasta olmadım. 8 Mayıs'ta teskere aldım. Çanakkale'ye geldim ve gelir gelmez hasta oldum. 10 Mayıs bayramdı. Bayramı ağır hasta geçirdim. Acayip şeyler. Akıl sır ermiyor

-
Merhaba herkese selamlar;
Bu güzel forumu daha yeni duymuş olmanın verdiği şaşkınlıkla acil kaydoldum ve hemen yazayım dedim
2 çocuklu aileyiz. Eşim Azerbaycan vatandaşı. Burada vatandaşlığa başvurduk onun için, çünkü evlilikte 3 senemiz doldu, 4. senedeyiz. Onu beklerken dedik hadi şansımızı deneyelim. Başvuru yaptık Yeşil Kart'a. Şimdi Mayıs'a kadar bekliyor muyuz? Sanırım beklemekten başka yapacak bir işimiz yok. Buraya girip bilgi almaca, YouTube videoları izlemece haricinde 
Tekrardan merhaba
-
Çekilişe başvuru yaptığımdan beri en yavaş geçen sene bu sene sanırım. Ocak ayı zaten 1 sene gibi sürdü. Yılbaşından bu yana aylar yıllar geçmiş gibi hissediyorum

-
E-2 ile Amerika'da bulunurken DV çekilişine katılmakta bir engel var mıdır? Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim. Herkese Bol Şans şimdiden!
-
@Atlantis00 Özel sektörde çalışanlar büyük bir kesimi ne kadar zam aldığını bekledikleri için genellikle yavaş geçiyor

-
Selam herkese birşey merak ettim yine Hong Kong da mülakata giden arkadaşlar neden uzun süre kalmak zorunda kaldı hepsi 1 aya yakın şart mıydı teşekkürler
Benzer Başlıklar
118
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k