Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,

Daha once E2 almis ve sonrasinda benim devralip E2 aldigim is yerimi, baska bir firsat dogdugundan ve zaman ayiramadigimdan dolayi devredecegim.
    2023-2024-2025 tum finansal ve diger tablolar mevcut.
    Sirketin finansal durumu isterseniz statu degisikligi isterseniz E2 vizesini almaya uygundur.
    Halihazirda is yerinde tam kadro eleman calismakta, ben uzaktan yonetiyorum. Dilerseniz siz kendiniz isleterek verilen aylik maasi sirketten gelen kazancin ustune ekleyebilirsiniz.
    Devir islemlerini yaparken tum dosya setini avukatimiza da gondermistim, dilerseniz ondan da teyit alabilirsiniz.

Mesaj yolu ile ulasabilirsiniz.

• ⭐⭐

@CVera hocam sektor yazilmamis, finansal durum yazilmamis,floridada nerede oldugu yazilmamis vs
    Bizbuysell'de ilan actiniz mi?

• @charon detay isteyen kisiler mesaj yolu ile iletisime gecerse daha iyi olur diger turlu tek bir mesaja tum bilgileri sigdirmak pek mumkun olmuyor.

• ⭐⭐

@CVera mesajda karakter sinirlamasi yok.
    Ha sizin bileceginiz is tabi.

• ⭐⭐

Merhaba, ilgili isletmenin yerini biliyor hem onceki hem de simdiki sahibini taniyorum. Danisman ya da broker komisyonu olmadan (ki bunlar 10-20k arasi gider demek) devralinabilecek guzel bir isletme. Reel sektorde isinin basinda durabilecek kisiler icin son derece cazip bir teklif. Umarim hayirlisiyla sonuclanir.

• ⭐⭐

Garip bir sekilde kimse detay vermiyor 😉

• Garip bir sekilde detay vermiyor degil gayet dogal olarak vermiyor.
    100’den fazla kez buraya gelmissiniz ama sanirim bu islerle pek yakindan isiniz olmamis.
    Telefon ile arayanlara olmasi gerekenden bile fazla bilgi verdim ve hatta mesaj yolu ile bile her seyi acik acik yazdim.
    Payrollda ne kadar odedigimden tutun, kisinin kendisi calisirsa yaklasik olarak senede cebine girecegi kara kadar aciklamaya calistim. Bir arkadas ile telefonda konusurken istedigi icin, hemen sistemden cekip Aralik cirosunu bile attim. Bir kisi de ciksin bana bilgi vermedi, hatta arttiriyorum istedigim verilerin bile daha fazlasini vermedi desin, sizden de ondan da ozur dileyecegim. Ama aksi durumda da sizden bekliyor olacagim.
    Burada gerek mesaj yolu ile gerek telefon ile arayan herkes ile uzun gorusmeler yaptim, kimsenin konu ile ilgili olmasa bile hic bir sorusunu geri cevirmedim. Konu konuyu acarken ev sorana da yardimci olmaya calistim, araba sorana da. Ve hatta baska islere de ilgili olan kisilere dilim dondugunce, etrafimda bu isi yapan bir kisi varsa gozlemlediklerimi paylastim.
    ABD’de degil finansal bilgileri vermek siz gizlilik anlasmasi imzalamadan size isletmenin tam yerini bile soylemezler. Ve hatta bir cok kisi sizden once bu isletmeyi alabileceginizi gosteren banka hesabinizi isterler.
    Ben burada konu ile ilgilenecek olan kisiler olursa eger ek masraflar olmadan yardimci olmak istedim, hata etmisim.
    Hafta icinde ben devir alirken calistigim broker ile sozlesme imzalayacagim, ilgilenen kisileri de ona yonlendirmek durumundayim.
    Ayrica sunu da soylemeden edemeyecegim, isletme devralmak ve E2 ile ilgili bir durumunuz yoksa neden konuyu devam ettiriyorsunuz. Veya ilginiz var, neden iletisime gecmiyorsunuz?
    Neyse konuyu uzatmaya baska yerlere cekmeye daha fazla gerek yok.

• ⭐⭐

@CVera bizbuysell adlı websitesine bakarsanız işletmelerin nasıl satılması gerektiği orada yaziyor.
    mesela örnek;
    https://www.bizbuysell.com/Business-Opportunity/commercial-landscaping-company-for-sale/2297846/

çok net yazmış, cash flow ne kadar, asking price ne kadar, inventory ne kadar vs vs. Kimse zaten sizden buraya son 3 senenin finansal tablolarını yazın demiyor, lakin sektör belli değil, dükkan mı kiosk mu nedir belli değil, hiçbirşey yazılmamış.

herhalde gizlilik anlaşması bizbuysell'de geçmiyor 🙂

bu arada bu forumda başka bir arkadaşımız dondurma kioskunu devretmek istiyordu ve bununla alakalı başlık açmıştı. Başlıkta herşeyi yazdığını(satış dahil) hatırlıyorum.

İşletme böyle satilir. Abi gel işletme var, şöyle böyle tablosu var ama mesaj atacaksınız ile zor. En azından ben ilgilenmem, çoğu kişi de ne uğraşacağım yahu mesajla, neyi sakliyor acaba diye düşünür. En azından benim sektörümde(değerli taş) sosyal medya alıcıları ilana bakıp direk fiyata bakıyor. Fiyat yoksa yada mesaj atın fiyat için muhabbeti geçiyorsa en azından yarisi ilgilenmez. time is money diye bir laf vardir, abdyi tanımlar, bilirsiniz 🙂

Bunun dışında amerikalı yerine neden özellikle e2 almak isteyenlere satmaya çalışıyorsunuz onu da merak ediyorum. ABD'de zibilyon tane alıcı bulunur.

Ben size yardımcı olmaya çalışıyorum.

• Teker teker cevap vereyim:

• Tum ilanlarda o bilgiler yer almaz. Kimisi fotograf bile koymaz. Kimi de sadece satis fiyatini yazar gecer. Siz simdi gidip ilan sahibine neden sadece satis fiyatini yazdin diyebilir misiniz?
    • Gizlilik anlasmasi her yerde gecerlidir. Buyrun deneyin bir ilandan, sizin istediginiz her hangi farkli bir bilgiyi verecek mi.
    • Ben hala neden genel olarak yazmam gerektigini anlamis degilim. Isteyene istedigi hatta daha da fazla bilgiyi verdim veriyorum.
    • En azindan ben ilgilenmem dediginiz yer aslinda tam olarak olmaniz gereken yer. Mesela ben gidip evlilik yolu ile greencard konusunda bir paylasimda bulunmuyorum. Neden, cunku beni ilgilendirmiyor.
    • Neyi sakliyor kismi zaten bambaska. Saklayan adam verir fiyatini devam eder gecer, ikna etmeye calisir, o belge yoktu bunu sonra vereyim der. Ben anlik veri cekip attigimi bilirim. Zaten neyi sakliyor diyerek az cok kendinizi anlattiniz.
    • Degerli tas, yani perakende ile bunun arasindaki farki da tam anlayamamissiniz. Sorun yok herkes her seyi bilecek degil. Instagramdan 100 liralik bileklik satmiyoruz sonucta elbetteki farkli surecler olacak.
    • Benim sadece Turklere satmak istedigim konusu nereden belirdi kafanizda?

Sonuc olarak cok gereksiz ve biraz da kotu niyetli goruyorum ben yaklasiminizi.
    Fikir paylasmak ayri bir sey, alttan igneleyici konusmak baska bir sey. Yardim isteyecek olursam da bu isin profesyonelleri var, onlardan pek tabii ki talep ederim.
    Mesela boyle biri cikar, can sikar, aklinca oraya buraya laf sokmaya calisir, araya gulen yuzler koyar keyif kacirir. Satis sonrasi bana gelen tutar degismez ama calistigim broker alicidan parasini alir benim de kafam rahat olur sonucta siz de boylece mutlu olursunuz herhalde.
    Bu kadar is guc arasinda surada laf yetistirmek hic yapmak istedigim bir sey degil ama sizin laflarinizin altinda da kalip susacak degilim elbet.
    Iyi aksamlar.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Ben @CVera beyin kendisiyle görüştüm, uzunca da vaktini ayırdı. Ne sorsam cevapladı, konuşması düzgün, verdiği detay bilgiler önemliydi.
    Bölge ve yaşam hakkında da konuştuk.
    İşletme ise kişiye ve beklentilerine göre değişir ancak cazip bir işletme potansiyeli var.
    İş olur olmaz ama ben kendisiyle tanıştığıma memnun oldum. Hayırlı satışlar diliyorum kendisine

• @charon, içinde söyledi: Florida’da E2 Vizesi için Uygun Devren İşyeri

@CVera isyeri nasil satilir bilginiz yok. Saticinin ilgisi nasil cekilir, satis post'u nasil yazilir bilmiyorsunuz. 10+ senedir surekli egitimini aldigimiz seyler bunlar.
    Zaten broker'a vermissiniz, en mantikli cozum bu.

Iyi gunler.

Tamam ben sizi anladim, hatirladim.
    Ben sizin gibiler yuzunden, aslinda ulkemde guzel bir hayatim varken maalesef buraya yerlesmek zorunda kalan kesimdenim.

Evet is yeri nasil satilir bilgim yok, cunku bu isin ticaretini yapmiyorum. Ve evet saticinin ilgisini cekemiyorum, cunku boyle bir niyetimde yok.

Ama daha garibi nedir soyleyeyim mi?
    10+ senedir surekli egitim alan birinin, tam olarak neyin egitimi anlamadim ama, post yazmasi.
    Diyorum ya bir cok kisi sizin gibiler yuzunden ulkeden ayrilmayi istiyor.
    Dogrusunu bilen, yazan benim ama cikip satis postu nasil yazilir bilmiyorsunuz diyebilecek kadar cesursunuz. Aslinda dogru kelime cesur degil elbet ama zaten anlasiliyordur ne olmasi gerektigi.

Kisa bir egitim vereyim: Kelimenin dogrusu pos, yani point of sale.

Size post’unuzla mutlu, iyi gunler diliyorum.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@charon Daha bu sabah telefonda gorustum, ilgilenen birisi icin ilk planda ihtiyac duyulabilecek tum bilgileri almam 3 dk surdu, mesaj atsaydim ayni gun icinde yanit alirdim. Isletme sahibinin burayi satip kar etme ve broker ile calisip alicilara %5-10 ek masraf cikarmama niyeti var. Eger ABD'de yatirim niyetiniz varsa bi mesaj atar sorarsiniz, kafaniza yatiyorsa gorusmeye devam edersiniz yatmiyorsa butcem yetmiyor veya o sektoru dusunmuyorum diyip iyi ve saygili bir insanla tanismis olursunuz.

Isletmenin nasil satilacagini bilen kisileri degeri 50k olan isletmeleri 120k degerinde vatandaslarimiza kitlemeye calisirken buluyoruz, daha bu ay icinde 250k yatirim yapmis ve tum yatirimi kendisini yonlendiren broker yuzunden berbat olmus biriyle tanistim, adam pes edip Turkiye'ye donuyordu. Bu gibi agzi iyi laf yapan sozum ona broker veya danisman ile calismaktansa isletme sahibinin yapmaya calistigini son derece mantikli ve kiymetli buluyorum. Ilk agizdan ve dogrudan resmi belgelerle ispat edilebilir bilgi edinmek cidden cok zor.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @charon birçok başlıkta yazıyor, bazı konularda biraz sivri dilli olsa da özellikle yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür kısmından sonrasına tamamen katılıyorum. Satılacak bir ürün varsa alıcısına göre kendini filtrelemesi lazım. Araba alacağım, Benim 80K param varsa 80-100K arası filtre yaparım biraz pazarlık payı koyarım, biraz bütçeyi zorlama payı koyarım aklımda birkaç marka vardır falan.... Satıcı hiç olmazsa fiyat - eyalet - sektör belirtilmiş olsa atışmalar bu kadar olmazdı, arayan yada mesaj atanlar daha net fikirlerle irtibata geçerdi. Teşekkürler

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 3
  • 2
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |