Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Pasaport konsolosluga ulastiktan sonra ne kadar surede sistemde kontrol edebiliriz? Su an “Your search did not return any data.” Yaziyor CEAC sitesinde…

• Randevusuz yenileme yolu ile başvurumu yapmıştım Evraklarınızı gönderin mailini aldıktan sonra evrakları gönderdim. Ancak "Onay ve Talimatlar" sayfasının çıktısını eklemeyi unutmuşum. Bu şekilde kargolamış bulundum. Bu noktadan sonra süreç nasıl işler? Bilgisi olan paylaşabilirse çok memnun olurum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emrah-METE sorun olacağını zannetmiyorum.
    süreciniz sonuçlanana kadar maillerinizi kontrol edin, talep edilirse gönderirsiniz.

• Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan @emrah-mete

Benim de başıma benzer bir durum gelmişti, aşağıdaki deneyimde bulabilirsiniz. Ben inisiyatif alarak ayrı bir kargo ile göndermiştim durumu anlatan bir ön yazı ile birlikte.

https://yesilkartforum.com/forum/post/466772

• çok teşekkürler bilgi için.

• Merhabalar,
    Bazı aylar 6 hafta bekleme süresi olan mailin 2 haftada geldiğini bazılarının 4 haftada geldiğini görüyorum.
    Ben kızım için 5 Aralıkta başvurmuştum. 6 haftalık sanal bekleme sırasına alındı. 6 hafta dün doldu mail gelmedi. Sizlerde durum nasıl aynı durumda olan var mı? Ne kadar sürede geldi sizlere?

• merhaba,

Kendimin vizesini 2 ay önce yeniledim posta yoluyla ardından ailemin pasaportları da bittiği için onlara da başvurduk ( benim 2023 yılında onların 2024 yılında bitti vizeleri )

Ben tek başvurmuştum süreci bire bir aynı annem ve babam adına da yaptım ve kargoladık istenenleri bugün sadece babamın pasaportu ve turuncu bir kağıt geldi kağıtta " Vize görüşmesinden muaf olarak başvuru yapma hakkından yararlanamazsınız. Vize randevusu almak için lütfen abd konsolosluğunun sitesini yazıp ziyaret ediniz " demişler.

Neden başvuru yapma hakkından yararlanmıyor? Ya da bu red görüşme yapmaya gel anlamına mı geliyor? Bir de neden sadece babamın pasaportu geldi annem ile birlikte aile başvurusu yaptıalr ve birlikte yolladılar pasaportlarını. Ufak bir araştırma yaptım ama sonuca erişemedim maalesef.

Şimdiden teşekkürler herkese.

• ⭐⭐

@Mustafa-Çelik-1 sorularinizin cevabi yok. Uygun gormemisler. Elcilik zaten bu tur sorulara cevap vermez.
    Insanlar mulakatsiz vizenin bir hak degil, ayricalik oldugunu unutuyor 😉

Ayni sey basima geldi, gittim aldim vizeyi.

• "approved" tan "issued" a donmesi ne kadar suruyor? Ben ve esim basvurduk, benim surecim 3 gun icerisinde tamamlandi ve pasaportumu aldim bile, esimin ise uzun bir suredir "approved" durumda, toplam sure ise 1 ayi gecti. Bununla ilgili tecrubeleriniz nelerdir? iki kisi arasinda bu kadar sure farki olmasi garibime gitti.

• @lyricism kizimin başvurusu 4 haftadan fazla approved olarak bekledi sonra issued oldu.

• @charon, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@Mustafa-Çelik-1 sorularinizin cevabi yok. Uygun gormemisler. Elcilik zaten bu tur sorulara cevap vermez.

Sadece enteresan geldi ortak başvuru biri alıp biri alamayınca gelen kağıtta red verdik deseler bile yeterli aslında randevu alıp almayacağımıza ona göre karar verebilirdik sanırım biraz bizim bilgisizliğimiz oldu tecrübe etmiş olduk.

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

• Herkese merhaba,Nisan ayında süresi bitecek vizemiz için ds160 formlarını doldurdum.Eşim benim ve büyük kızım için posta yoluyla pasaportlarımızı göndermemiz için talimatlar maili geldi. Diğer kızım için sanırım ilk vizeyi aldığımızda parmak izi vermediği için ona randevulu görüşmesi gerektiği bilgisi geldi. pasaportlarımızı gönderdik yaklaşık bir hafta sonra kızımın vizesi basılı olarak teslim aldık fakat eşim ve benim için pasaportlarınızı geri gönderiyoruz mülakatsız işleme alamıyoruz maili geldi. Biz ailecek büyük kızım hariç 2023 eşim vasıtasıyla Green Card tarihlisi olarak Amerika’ya temmuz ayında Aos yapmak için giriş yaptık, ve mali yılın bitmesine yakın mülakat almamıza rağmen kota dolduğu için maalesef Green kartımızı alamadan ülkeye geri döndük. Şimdi de vize problemi ile karşı karşıyayız. Sanırım vizelerimizi de vermeyecekler. Bu konuyla ilgili değerli görüşlerinizi almak isterim ve benzer durumda olup da vizelerini alan arkadaşlarımız var mıdır? Teşekkür ederim.

• @Emrah-METE, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Randevusuz yenileme yolu ile başvurumu yapmıştım Evraklarınızı gönderin mailini aldıktan sonra evrakları gönderdim. Ancak "Onay ve Talimatlar" sayfasının çıktısını eklemeyi unutmuşum. Bu şekilde kargolamış bulundum. Bu noktadan sonra süreç nasıl işler? Bilgisi olan paylaşabilirse çok memnun olurum.

"Onay ve Talimatlar" sayfasını eklemeyi unutarak yapmış olduğum randevusuz vize yenileme başvurum sonuçlandı. Maalesef vizemi randevusuz yenilemeyeceğim bu nedenle bir takip randevusu almam gerekliliği yazılmış ("Eylem Gerekiyor: Bir takip randevusu zamanı alın") 2026 Nisan ayından önce de bir randevu gözükmüyor.

Mevcut vizem 2025 Ekim ayında bitiyor. bir kaç ay sonra da yine bir Amerika seyehatim olacak. Mevcut vizemi kullanarak seyehat etmem de bir sıkntı çıkar mı? Yorumlarınız nedir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emrah-METE hayır hiçbir sakıncası yok, rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    şimdiden bir randevu oluşturun, mevcut vizenizle seyahat etmeye devam edebilirsiniz, eğer konsolosluk vizenize herhangi bir sebepten CANCELED damgası vurmadıysa.
    ki bunu yapmazlar böyle durumlarda.

• Merhabalar. Annem ve babamın 10 yıllık turist vizesini yenilemek için belgeler ve pasaportları 20 Ocak tarihinde yolladım. Belgeler 24 Ocak Cuma günü konsolosluğa ulaşmış. 28 Şubat Salı günü ikisi de “approved” oldu. Bugün 31 Ocak günü babamın vizesi “issued” oldu fakat annemin ki hala “approved” olarak görünüyor. 14 Şubatta bir yurtdışı seyahatimiz var. Sizce o güne kadar pasaportlarımızı geri alabilir miyiz?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @charon, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Başınıza gelen şey, randevusuz yenileme talebinde bulunup daha sonra konsolosluk tarafından turuncu kağıt gönderilip, randevu alarak mı vizenizi sorunsuz yenilediğiniz mi?

Benim durumum da aynı ama benim eski ama hala geçerli vizemi "Canceled without Prejudice" damgası vurarak geçersiz de kılmışlar. Sizde böyle bir durumda oluşmuş muydu?

Bir de şunu sormak istiyorum, başvuruyu İstanbul daki konsolsluğa yapmıştım pasaportlarım oradan geri döndü bana ancak yakın tarihe asla İstanbul da randevu yok ama Ankara da bulabiliyorum. Randevumu Ankara ya alsam (aldım) herhangi bir sorun teşkil eder mi?

• @cns
    merhabalar ben de şu anda benzer bir süreçteyim bir ay sonra başka bir seyahatim var sizin vizenizin gönderilmesi ne kadar sürdü acaba?

• Herkese merhabalar benim de mülakatsız vize yenileme evraklarım konsolosluğa yeni ulaştı. Forumda okuduğum pasaportun gelmesi süreci uzun sürebiliyor. Ancak 12 Martta Norveç seyahatim var ve yetişmeme ihtimali var. aldığım biletleri ve seyahat ayrıntıları mail olarak konsolosluğa yollasam dikkate alınır mı böyle bir deneyimi olan var mı? Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-Doğru evraklarınız yeni ulaşmış, bu kadar acele etmeyin.
    1 hafta sonra hala cevap almazsanız ve ceac'da bir güncelleme olmazsa o halde başvuru yaptığınız konsolosluğun web sitesindeki göçmen olmayan vize soru formundan biletlerinizi de ekleyerek talepte bulunabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 60
  • 3
  • 12
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |