Ailemiz için turist vizesi randevusu almaya çalışıyorum Randevu planla bastığımda Error 1015 diye bir hata çıkıyor sürekli. Ödeme sonrası bir an gördüm randevu sayfasını fakat ankara için hiç randevu tarihi çıkmadı. Güncel randevu bekleme süresi nedir?
-
Ailemiz için turist vizesi randevusu almaya çalışıyorum Randevu planla bastığımda Error 1015 diye bir hata çıkıyor sürekli. Ödeme sonrası bir an gördüm randevu sayfasını fakat ankara için hiç randevu tarihi çıkmadı. Güncel randevu bekleme süresi nedir?
-
@Ferda-Gümüş Form güncellemeye gerek kalmadan her iki pasaportu da yanınızda bulundurun, binaya girişte kontrolde bunu belirtmeniz yeterli.
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
İlk formu doldurduğunuz esnada Tayland ziyaretiniz planlanmamış, daha sonra planlamışsınız. Konu beyana esas olduğu için vize mülakatınızda soru gelirse mülakat tarihinden önce gittiğiniz ülkelere ait, Tayland’a gittiğinizi o zaman beyan edersiniz. Yeni bir DS160 doldurmanıza gerek yok kişisel görüşüm.
G.Kore’deki yasal bulunma statünüzü belge ve ifadeleriniz ile destekleyerek konsolosu ikna edebilirseniz, vizenizi alabileceğinizi düşünüyorum, tamamen kişisel görüşüm zira bu forumda çok örneğini okumadık böyle. @denizci10 geçmiş paylaşımlarından okumuştum (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) Türkiye’deki bekleme süreleri nedeniyle (başvurulan vize tipi neydi tam hatırlamamakla birlikte) danışmanlık verdiği bazı başvurular için TR dışı konsolosluktan vize randevusuna katılanlar olduğunu okumuştum. Bol şans
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Harpy Eagle
-
Merhaba arkadaşlar . 9 aralıkta vize mülakatında ben ve kızımın vizesi onaylandı. Kızımın pasaportu 3 gün sonra vize basılmış bir şekilde geldi, fakat benim pasaportum hala gelmedi….neredeyse bir ay dolacak. Sizce vize bir sorun mu var
-
@nazli002 aşağıdaki siteden kontrol ettiğinizde vize başvurunuzun statüsü ne olarak gözüküyor? NIV seçtikten sonra bilgilerinizi gireceksiniz.
-
@nazli002 merhabalar bizde qyni durumdayız 45 gun oldu bir gelişme olmadı malesef
-
@nazli002 Merhaba benim başıma şöyle birşey geldi 5 aralık görüşmem vardı bir 6 aralıkta ptt'den mesaj geldi takip numarasından sorgulattığımda ben konya merkez de ikamet ediyorum kargomu ptt yanlış giriş yaptığı için bulunduğum yere 160km uzaklıkta bir ilçede dağıtımda görünüyordu eğer ben arkasına düşüp aramasaydım ptt orada bekleyecekti yada iade edeceklerdi bilmiyorum ama çok uğraştım ptt ulaşmak ölüm konya dağıtım merkezine gittim dilekçe verdim 5 gün sonra teslim aldım
-
• Nereye gidiyorsunuz?Oğlumuzu ziyaret edeceğiz, turistik olarak. Yeşil Kart ile taşındılar.
• Oğlunuz Yeşil Kart’ı nereden aldı?
Türkiye’den.
• Kaç çocuğunuz var?
İki çocuğumuz var.
• Diğer çocuğunuz da Amerika’da mı?
Hayır, Türkiye’de yaşıyor.
• Ne kadar kalacaksınız?
Bir ay.Vizeniz onaylandı.
Emekli annem ve babam'ın deneyimi bu sekildeydi
-
Merhabalar herkese , 4 Aralık'ta İstanbul'da girdiğim mülakattan maalesef orada 30 yıldır yaşayan Amerikan vatandaşından aldığım davetiye olmasına rağmen red aldım. Yaklaşık 14 yıldır sigortali çalışanım. Isyerinden izin belgesi , ve diger bulunmasi gereken evrakları hazırlamıştım. Ancak daha önce sadece 2021'de Ukrayna giriş çıkışım oldu onda da pasaportumu götürmemiştim. 2019 yılında Rusya'ya vize almıştım ancak sınırlar kapandığı için gidememiştim. 2. Kez başvuru yapmayi düşünüyorum ancak öncelikle schengen yapmam gerekir mi ? Birde 2. Başvuruda orada tanıdığım var demem gerekiyor mu ? ilkinde doldurduğum DS160'ta oradan davetiye geldigi icin mecburen tanıdığım var yazmıştım. Görüşlerinize açığım teşekkür ederim.
-
@AnnataR ilk ds160ta tanıdık var yazdıysanız tekrar yazmaniz gerek. Eski ds160lara erişimleri var.
yalan beyan = dümdüz sorusuz red.gitmeden ingiltere vizesi alın.
-
@AnnataR öncelikle sizin adınıza üzüldüm umarım bir daki denemeniz olumlu geçer
Vize konusuna kendi deneyimime göre size şöyle bilgi vereyim
-
benim de tanıdığım vardı ama ben yok dedim tanıdık birinci derece değilse orada bana eksi olarak döneceğini düşündüm
-
14 yıldır sigortalı bir işte çalışıyorum demişiniz aynı iş yerinde kaç yıldır çalıştığınız daha önemli olduğunu düşünüyorum benim çalışma hayatım sizinle aynı aynı firmada 10 yıldır çalışıyorum dedim memura ne iş yaptığımı ve firma ismini sordu
-
Kesinlikle şunu söyleyebilirim schengen ülkesine gitmeniz bir artı olacaktır bana sordu ben italya Fransa ispanya ibiza ve palermoya gittiğimi gemi turu yaptığımı söyledim
-
Amerikada kısa dolu bir tatil programı yapmanız olacak tanıdık var o bize gezdirecek demek yerine güzel bir plan yapmanızı tavsiye ederim ben daha öncede gemi turu yaptığım için 4 gün miami gezeceğim daha sonra florida dan gemi turu satın alıp tropikal ada turu yapacağım dedim
-
-
@ATS16 merhaba kontrol ettiğimde ! Approved diyor, metin çıkıyor oradada ‘
Konsolosluk görevlisi, vizenizi vermek için gerekli olan konsolosluk bölümü tarafindan nihai isleme tabi olarak basvurunuzu onayladi. Bu islem tamamlandiginda, durum
"Yayinlandi" olarak degisecektir.
Bununla birlikte, bir konsolosluk görevlisinin vize için uygun olmadiginiz sonucuna varmasina yol açabilecek son bir tarama adimi verilmeden önce tamamlanmalidir.
Bu gerçeklegirse, konsolosluk görevlisi basvurunuzun
reddedildigini size bildirecek ve durumunuz "Reddedildi" olarak degisecektir.
Daha fazla bilgi için lütfen ABD'yi ziyaret edin. Istanbul Baskonsoloslugu.Çevrilmiş hali budur. Fakat bu ibare vizesi onaylandıktan hemen sonra kontrol eden herkese çıkıyor diye biliyorum
-
Çok teşekkür ederim, o zaman diğer başvurumu tanıdığın bulundugu eyalete değil, daha turistik ve daha ünlü bir yere yapayım. Dediğiniz gibi schengen için gemi turu vize onayı açısından daha güçlü olabilir.
-
@AnnataR gidiş sebebiniz önemli değil, profiliniz önemli.
10 senelik vize veriliyor. Gemi turu 1 hafta
ha plan yapmak iyidir o ayri.
-
Vizenizin basılmış olması için “issued” ibaresini görmeniz gerekiyor.
[email protected] ve/veya [email protected] e-mail adreslerine e-mail atarak pasaportunuzun durumunu daha önce sorgulamış mıydınız? Yapmadiysaniz bir çözüm olabilir.
-
@charon Öneriniz schengen + İngiltere vizesi midir peki ?

-
@AnnataR eğer unutulmaz bir tatilde olsun diyorsanız kesinlikle gemi turu yapın derim çok çok eğlenceli geçti eşimle unutulmaz bir tatil oldu eğer b1b2 almasaydım bu yaza planım gene gemi turu satın almaktı çok rahat konforlu ve lüks oluyor
-
@AnnataR pasaport 0 ise her zaman schengen+UK öneririm.
-
@charon size katılıyorum kesinlikle vize görüşmesinden önce schengen vizesi alınması lazım eylülde başvurumu yaptığım mülakat tarihim ocak 2026 alabilmiştim 2025 de vize görüşmemden önce UK gitmek istedim hatta turuda satın alıyordum UK olan bir arkadaşımla konuştuğum da acele etmememi randevumu belki öne çekeceğimi söyledi 1 ay içinde aralık 2024 çektim biraz bir tedirginlik vardı bu yüzden imkanı olan en azından schengen vizesinin yanına UK koyması gerekli
-
@ATS16 ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Az önce vizemizi onaylandıktan tam bir ay sonra ptt ile yolladılar. Sanırım memur bazen yollarken gözden kaçırıyor. Neticede sorunsuz aldık, içimiz rahatladı
-
@T-C-Kubilay-Dikici Değerli önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim, öncelikle Yunanistan gibi diğerlerine nazaran kolay vize veren bir schengen akabinde ingiltere vizesi deneyeceğim. Daha sonra bu yıl içerisinde U.S vizesi için tekrar basvuru yapacağım. Umarım alabilirim

-
Merhaba
Vize görüşmesinde
- 1 fotoğraf, pasaport, Onay ve Talimatlar sayfası, Vize onay formu dışında bir belge gerekli mi?
- Vize onaylandı diyen kişilerden vize etiketi vs için ek bir TL/$ masraf talebi oluyor mu?
- İçeriye ev anahtarı alıyorlar mı ?yoksa tüm metalleri emanete vermek mi gerekli?
Bilgisi olan iletirse memnun olurumm.
Teşekkürler
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
T.C. Kubilay Dikici
Benzer Başlıklar
164
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k