Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.9k 874
  • ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Arkadaşım yatırım için ev alıp burada bırakmadı..Expat olarak gittiği ülkede işi biterse Türkiye'ye dönünce kapısını açıp girebileceğim bir yer kalsın dedi...Diğer evini çoktan satıp zaten farklı yatırım araçlarına koymuştu...
    Bugün Türkiyede oturulacak ortalama bir ev 75k-100k dolar arasına gelir..Türk lirası ile faize koyarsanız günümüz şartlarındaki faiz ve kur koşullarında aylık getirisi 4000 dolar bandında olur......Bu para ile Amerikada eliniz daha güçlü olur..
    İster harcayın ister yatırım yapın yada bırakın anaparaya eklensin...Ayrıca Türkiye de bol TL nakitiniz yoksa yada yüksek TL borcuna girecek durumunuz yoksa hiçbir yatırım aracında iyi kazanç sağlayamazsınız..İlla Türkiye de yatırım yapacaksanız Amerika'da kazanıp ayırdığınız para ile yapınız..
    Evim kura sistemleri ponzidir...İyi araştırın derim...

• @newbie97 Benim bakış açım biraz daha farklı ben genellikle olumsuzluğu düşünerek adım atarım. amerikada belki mutlu olamayacağız döndüğümüzde başımızı sokacak bir ev olmasını isterim bu yüzden olur gidersem gerekirse 1 yıl evim eşyalarımla boş olacak oturduğum muhitte kiralar 25k başlıyor 20k vereyim 15k vereyim dediğiniz gibi orada birşey ifade etmeyeceği için 1 yıl boş kalacak orada düzeni kurdum gelir giderlerimi ayarladım kalıcı olarak artık kalmaya karar verdim o zaman evimi tr kiraya vereceğim eğer dediğiniz gibi kira ödenmezse ihtarname çektikten sonra buna devam ederse mahkeme direk tahliye verir. tahliye taahhüt name çıkartmakta kendimden biliyorum benim vardı bir buçuk yıl sürdü mahkemeye bir kez gitmedim vekaletle avukatlar takip ettiler.

• ⭐⭐

@Flight101 benim amacım daha çok kazanmak değil sadece geleceğe ve çocuklarıma yatırım yapmak bu yüzden örnek veriyorum

Faizsiz evim sektörleri için söylüyorum
    3.milyontl bir eve yazıldık bunun marsafı %7 ile %10 arasında 300 bin tl masrafın var diyelim
    100 kişilik gruba girdiğinizde aylık ödemeler 30.000tl başlar tr taşınmazını kiraya versem aylık 20k getirse 10k eklemem gerekeri 10k TL'de 300 usd olsun 3 günlük doordash ubereats :) bu tarz yerlerde sana 3 4 yılda kesin teslimat garanstisi veriyor teslimat günü geldi 3 4 yıl sonra 3 milyon 1+1 2+1 ne ederse alır onuda kirata verirsen 2 evin kira getirisi 1 evin ödemelerini yapar günün sonunda borcun bittiğinde 2 evin olmuş olur bu şekilde devam eder gider.

• @T-C-Kubilay-Dikici,

İllaki yapmışsınız hesabınızı ancak bu hesapta oldukça fazla değişken var..Kira getirisi, Amerika'daki doordash kazancı, 100 kişilik ekipte 100. ay kuranın size çıkması gibi...Yatırımınız bana bağlı değişkenlerinden dolayı çok riskli göründü..
    Ben Türkiye'de 1 ev kirasından gelen parayla 2. evini alabilen birini görmedim, tanımadım...Ama kuracağınız bir iş ev de aldırır arabada...Hatta Amerika'da kuracağınız iş Türkiye'de birçok emlak yatırımı yaptırabilir..
    Madem alışamazsam dönmek zorunda kalırsam düşüncesi var evi hiç satmayın ve kiraya vermeyin...Taşınmaz fiyatları zaten artan trendte..Hatta faizler düşerse daha da artar.. Olduda
    Amerika'dan dönüş gerçekleşti zaten elinizde bir miktar dolar ile geleceksiniz kimbilir kur o zaman kaç olacak...İster bıraktığınız evde oturursunuz ister onu da satıp elde geleni de üstüne koyup yeni bir ev alırsınız....Tabi bu arada buraya dönüşte iş bulmayı ve Türkiye'yi bıraktığınız gibi yada bıraktığınızdan farklı bulmayı konuşmadık..😉

• @Flight101 hocam benim yapıp bir hedefim varsa o hedefime ulaşmak için çokmücadele ederim hane gelirim tr şartlarına göre ortalamanın üstünde benim konumumdaki biri tr deki konfor alanını bırakıp gitmek istemez çalıştığım iş yerinde bir amerikan vatandaşı vardı türk onla biraz konuştuğumda ben türkiyede hedeflerimi küçük olduğunu fark ettim bu yüzden buradaki düzenimi bozup gideceğim olmazsa geldiğimde bbelki bozduğum düzeni bulamayacağım bu yüden döndüğümde sıfırdan başlamamak için hiç birşeymi satmadn gitmedeceğim orada tabiri caizse tıranklarımla kazıyacağım

Benim türkiyede işim yatırım danışmanlığı yapıyorum ve işim finans sizin dediğini yöntemlerin hepsi daha çok getiri sağlayaak yönemler ben risk puanı önemli bana risk ne kadar çoksa geliride çok ben güvencemi riske etmeden yatırım yapmak istediğim için benim yöntemim belki 3 4 yıl daha geç olur ama kesin olacak bir yöntem

• @T-C-Kubilay-Dikici Hocam madem yatırım danışmanlığı yapıyorsunuz bunu daha önce söyleseydiniz de biz size fikir sunacağımıza sizden fikir alsaydık...😉....Planlarınız başarılı olsun yanıltmasın...

• @T-C-Kubilay-Dikici Hocam o iş öyle olmuyor işte... Aynı ülkede yaşıyoruz ve herkesi kendimiz gibi biliyoruz. 20 bin tl kira alacaksınız iyi güzel de evi geri teslim aldınız bir boya badana yaptırmaya kalksanız o kira buhar olup gider. Eşyalara verilen zararları, duvarlara açılan delikleri saymıyorum bile. Çok az sayıda saygılı kiracı var. @lawyergirl e sorun isterseniz o bu davalara bakıyor, bence kendisinin 10 evi olsa 1 ini bile kiraya vermez günümüz şartlarında.

Bırakın eviniz zaten kendi kendine değer kazandırıyor ev bugün 2 milyonsa seneye 2,5 olur. Fazlasında gözünüz olsun, azına bulaşmayın bile bence :)

• good bye!

• ⭐⭐⭐

@yasinyasa Kesinlikle katılıyorum. Benim halamlar emekli ama dükkanları ve evleri var kirada kiracı çok komik bir rakama oturuyormuş. Emekli maaşları ve kira gelirleri var sadece kıt kanaat geçiniyorlar. Evi kiraya vermek cidden mantıklı değil bir kombi bozulur 2 aylık kiradan olursun e zaten evin vergisi var kiranın vergisi var, giderleri çıkınca eline 3-4 bin dolar kalır onun için de yaşadığın strese değmez

• Ben yasadigim ulkeye yatirim yaparim. Parami A ulkesinde kazanip B ulkesine yatirim yapmam. Amerika da yasiyorsam Amerika ya, Turkiye de yasiyorsam Turkiye ye yatirim yaparim.

• ⭐⭐⭐

@minnesota Aslında en doğru mantık bu..Ancak günümüz şartlarında yabancı bile nakit parasını Türkiye de faizde değerlendiriyor...Amerikadaki hayata alıştıktan sonra orada yatırım yapma fikrine her zaman sıcak bakmışımdır..Ben gittiğim zaman emlak, işyeri devralmak gibi konularla ilgileniyorum...Amerikada yapılan yatırımın değerinin Türkiye ye dönmek zorunda kalındığında Türkiye şartlarında avantajlı olacağını düşünüyorum...

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici Hocam o iş öyle olmuyor işte... Aynı ülkede yaşıyoruz ve herkesi kendimiz gibi biliyoruz. 20 bin tl kira alacaksınız iyi güzel de evi geri teslim aldınız bir boya badana yaptırmaya kalksanız o kira buhar olup gider. Eşyalara verilen zararları, duvarlara açılan delikleri saymıyorum bile. Çok az sayıda saygılı kiracı var. @lawyergirl e sorun isterseniz o bu davalara bakıyor, bence kendisinin 10 evi olsa 1 ini bile kiraya vermez günümüz şartlarında.

Bırakın eviniz zaten kendi kendine değer kazandırıyor ev bugün 2 milyonsa seneye 2,5 olur. Fazlasında gözünüz olsun, azına bulaşmayın bile bence :)

Ev araba alip "yatirimlik" diyip kiraya vermem bile... O para ile zaten faize yatirsaydi çok daha fazlasini kazanirdi. Ayrica dediğin gibi kiraci işi sıkıntı öyle insanlar varki akli durur insanin. Farkli işlerde yatirim yaparim.

• Merhaba ilk defa green kart müracaat ettim inşallah son kez olur Kasım 2024 yılında müracaat edenlerin 4 Mayıs 2025 sonuç açıklanacak ve mülakatları da 30 Eylül 2025 kadar mi yapılacak

• 3 kere kaybettim artık kazanmak istiyorum.

• ⭐⭐⭐

@rnc En iyisi gidip gezip görmek zaten ona göre o para lazım olur abd de

• @hasanx50 merhaba hakkınızda hayırlısı olsun 30eylül 2025 kadar mülakat yapılacaklar dv25 kazananları siz dv26 başvurduğunuz için aşağıda size detayları yazdım

Başvuru: 2EKİM İLE 7 KASIM 2024 ARASI
    Çekiliş: 3 MAYIS 2025 SONUÇLAR
    Mülakat Başlangıç: 1 ekim 2025
    Mülakat bitiş : 30 eylül 2026

• Merhaba arkadaşlar,

Umarım herkesin gönlüne olur. Sizlerin bilgisine güvenerek bir soru sormak istiyorum.

Sorum şu ki ; önümde abd bileti için 3 seçenek var.

1- kardeş statüsünde gc alıp gitmek (ki bu süreç uzun yıllar sürüyor)
    2- eb-3 gc alıp gitmek
    3- asla çıkmasına ihtimal vermediğim dv lotary ile gitmek.

Şimdi, eb-3 gc sürecini başlatıp, arka planda kardeş statüsünü başlatsam bir problem yaşar mıyım ?

cevabınız benim için kıymetlidir.

• eskiden konun üzerinde sayaç vardı bende mi artık görünmüyor?

• ⭐⭐⭐

@tanerkaya Yani size kalmış dv ye başvurmaya devam edip eb3 deneyin bence. Dv çıkarsa zaten tüm parayı ödemediyseniz gerisi cebinizde kalıyor. Turist denemek en mantıklısı bence, eb3 başlatıp bu süreçte turist alanlar var forumda, bir başvuru öbürünü etkilemiyor diyebiliriz bu duruma bakarsak

• ⭐⭐⭐

@mod55 Sayaç koydular sonra bitti şimdi bug mı oldu ne oldu bilemiyorum tekrar koymadılar

Benzer Başlıklar

• DV2026 - DS260 Formu Geçmiş İş Deneyimi Hk.

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    317 Bakış
    crazycellsC
    @gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k