@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@Nazımm O insanlar o düşüncede olmuyor genelde. Ancak tahtalı köyü boylayınca karşılarına çıkar da orada yaptıklarının yanlış olduğunu öğrenirler

Greencard beklemektense turist vizesi denemenizi tavsiye ederim en azından orada %80 onay oranı var buradaki gibi %1 i beklemezsiniz
-
@newbie97 haklısınız malesef insanlara anlatamıyoruz.
-
@Nazımm Valla ben kızmıyorum ve umursamıyorum öyle insanları, eğer çıkacağı varsa ve şanslıysan her türlü çıkıyor, baktın çıkmıyor diğer vizeleri deneyeceksin. İlla gitmek istiyorsan birçok yolu var önemli olan maddi durum, istek ve cesaret.
İlla abd olacak diye birşey de yok şöyle irlanda vizesi vs alıp avrupada birkaç ülke gezip turiste başvursanız verirler mesela ama garanti mi değil malesef. Aslında irlanda vs de güzel değil barınma sorunları vs çok fazla.
En iyisi şöyle yeni zelanda taraflarına gitmek en iyi oralarda yaşanır da işte herkes para biriktirmek için abd yi tercih ediyor

-
Bu ayı saymazsak son 4 ay kaldı çok isteyen kişilere çıkar umarım

-
@newbie97 Avrupada bir kaç ülke gezdik zaten eşüm Romanya vatandaşı ve Abd olmazsa son çare Avrupada yaşamayı düşünüyoruz:) aslın yeni zelanda ve avustralya güzel seçenek ama işte oraların şartları çok zor malesef gitmek için. Eşimin kardeşi Avustralya vatandaşı ama malesef görüştüğümüz avukatlar vs şöyle gelinir böyle gelinir diyemiyor. Ama işte gönlüm benim hep Abd olduğu için orayı kovalıyoruz mecbur

-
@Nazımm Eşinizin kardeşi Avustralya da yaşıyorsa oranın turist vizesini almayı deneyebilirsiniz ama bence bir danışmanlık firmasıyla konuşun fikrini alın derim. Oradan turist vizesine başvuru yaparken danışmanlık firmaları insanları seçiyor, çıkma ihtimali en yüksek olanlara başvuru yapıyor ve bu yüzden onay oranımız 80 90 diyorlarmış diye bir duyum aldım. Ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi, başvuracaksanız kendiniz başvurun derim ama yine de bir bu bizim profilimiz sizce onay alma ihtimalimiz nedir diye bir sorun derim tabi eğer bir gün başvurmayı düşünürseniz
Çok klişe bir söz olacak ama paranız var ise eb3 vizesini denemenizi tavsiye ederim.
Eb3, turist, greencard sanırım belirli bir yaşı geçmiş olanlar için seçenek bunlar, yatırımcı vizesi daha maliyetli oluyor diye biliyorum. Gençler dil okulu veya work and travel gibi şeylerle gitmeyi deniyorlar ama onun red oranı yüzde 90 diye gördüm bir yerde ne kadar doğru bilemiyorum -
@newbie97 Eb3 vizesini araştırdım aklımdaydı açıkçası ama 3-4 yılı bulan sürelerden bahsediliyordu. Avustralya içinde araştırmalarım oldu turist için evet dediğiniz gibi danışmanlık firmaları bir müşteri portföyü çıkarıyor kendileri için ve ona göre davranıyorlar. Zaten ben Avustralya kadar izole bir ülke daha duyduğumu hatırlamıyorum. Ülkenin herşeyi dört dörtlük olduğu için ülkeye girenlerden yada girecek olanlardan da aynı performansı istiyorlar resmen
cevaplarınız için çok teşekkür ederim ayrıca. -
@Nazımm İnşallah greencard gitmek isteyene ve gerçekten gidecek olanlara çıkar diyelim. Ben 2 senedir burayı takip edip okuyorum 2 senedir baya sohbet edip aktif konuştuğumuz kişiler var hiçbirimize çıkmadı. Bu sene artık forumdan birilerini gönderelim istiyorum aramızdan birine çıksın artık
2 senedir konuştuklarımız bu sene ortadan kayboldular sanırım onlar da umutlarını yitirdiler

-
@newbie97 inşallah dediğiniz gibi gerçekten isteyene çıksın. Merak etmeyin seneye bu zamanlar inşallah foruma istediğiniz ülkeden mesaj yazarsınız
hakkımızda hayırlısı -
Çıkmasını çok isteyen insanlardan biriyimdir hatta çıkarsa belki diye numaram yüksek olursa diye bir çok hazırlığımı dahi yaptım ama çıkmadığında vardır bir hayır diyorum çünkü aklımda ev almak yoktu ev sahibimin kirama yaptığı zammı gördükten sonra davalık oldum ev sahibi oldum dv25 çıksaydı bir birikimim yoktu tüm birikimimi eve vermiştim kazansam evimi satmak durumunda kalacaktım dv25 çıkmadı bu sürede dv26 hazırlık yapmaya başladım bunların başında temmuzda avrupa turu yaptım schengen vizesi almak için aralıkta'da amerika vizesi aldım aos yapmak için 25k kadar dolara biriktirdim hesaplarıma görede dv26 kaznırsam gitmem 2026 ikinci yarısı yada üçüncü yarısını bulacaktır o sırada evimin borcuda bitecek evimi satmadan gider evimi kiraya verir pasif bir gelir sağlayacağım çıkmazsa vardır bir hayır diyorum
-
@T-C-Kubilay-Dikici inşallah dilediğiniz her şey olur. Bu kadar gayret üzerine çıkmaması haksızlık olur
her şey gönlünüzce olsun inşallah. -
@T-C-Kubilay-Dikici Çok güzel kazanımlarınız olmuş tebrikler ederim...Yazınızın son kısmında bahsettiğiniz kısma bir uyarı yapmak isterim.. Evden aldığınız kira kurdan dolayı Amerika'da sadece faturalarınızı karşılar..Günümüz koşullarına göre konuşacak olursam Amerika'da olduğunuzu öğrenen kiracınız kirayı ödemekten imtina eder, para elinize geçmez, çık dersin çıkmaz üstüne bir de "gel çıkar der" sonra birgün evdeki ankstre set dahil herbir demirbaşı söküp gittiğini öğrenirsin..İsveç'e yerleşen arkadaşımın yaşadığı olaydır... Türkiye'de artık kira pasif gelir değil aktif sinir stres kaynağıdır..

-
@Flight101 bence o arkadaşınız parayı değerlendirmeyi bilmiyor

Benim şöyle bir planım var evimin kirasını amerikada harcamak yerine türkiyede bu evim sektörlerine yazılıp oradan bir ev daha alıp gelen kirama göre taksitleri belirleyeceğim.
Eski kiracı olduğum için ev sahibimin bana uyguları tarifenin beni evi eşimi psikolojik etkilediği için ben daha ılımlı olacağımı düşünüyorum bu yüzden kirayı düşük tutup kiracımı zorlamaya gerek yok

-
@Nazımm Mevlananın da dediği gibi ''İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara'' bu yüzden çıkmazsa vardır bir hayır diyeceğim eb3 veya eb2 için kendime bütçe oluşturacağım
-
@Flight101 Oda bir şey mi
Ev sahibinin yurtdışında olduğunu öğrenen kiracılar genelde 10 a oturduğu evi 20 ye başkasına kiralıyor 
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hocam misal veriyorum eviniz 2,5 milyon lira ediyor, bugün kiraya verseniz alacağınız 15 bin yani 300 dolar.
Onun yerine tr deki evinizi satın abd den alın aynı fiyata ev, verin kiraya daha iyi. En azından ay sonu gelince kiranız hesabınıza yatar.
Kanunlardan dolayı malesef suistimal eden kişi çok oluyor özellikle bekar kesim. Aile olanlar yine iyi insanlar oluyor genelde. Örneğin ben sizin kiracınız olsam ve kirayı yatırmasam ne yapabilirsiniz mesela? Noterden ihtar çekersiniz, sonraki ay bir daha çekersiniz, sonra 3. defa çekersiniz, sonra dersiniz bu benim kiramı ödemiyor tahliye davası açarsınız, şanslıysanız tahliye davam çok erken sonuçlanır ve tahliye olmam gerekir, ama çıkmıyorum evden nolcak mesela
Gelip elimden tutup zorla mı çıkaracaksınız
Şiddet kullanmadan çok zor yani. Sırf bu yüzden memlekette insanlar ölüyor. Siz siz olun tr de kiracıyla uğraşmayın, abd den aynı fiyata ev alın daha iyi -
@T-C-Kubilay-Dikici Arkadaşım yatırım için ev alıp burada bırakmadı..Expat olarak gittiği ülkede işi biterse Türkiye'ye dönünce kapısını açıp girebileceğim bir yer kalsın dedi...Diğer evini çoktan satıp zaten farklı yatırım araçlarına koymuştu...
Bugün Türkiyede oturulacak ortalama bir ev 75k-100k dolar arasına gelir..Türk lirası ile faize koyarsanız günümüz şartlarındaki faiz ve kur koşullarında aylık getirisi 4000 dolar bandında olur......Bu para ile Amerikada eliniz daha güçlü olur..
İster harcayın ister yatırım yapın yada bırakın anaparaya eklensin...Ayrıca Türkiye de bol TL nakitiniz yoksa yada yüksek TL borcuna girecek durumunuz yoksa hiçbir yatırım aracında iyi kazanç sağlayamazsınız..İlla Türkiye de yatırım yapacaksanız Amerika'da kazanıp ayırdığınız para ile yapınız..
Evim kura sistemleri ponzidir...İyi araştırın derim... -
@newbie97 Benim bakış açım biraz daha farklı ben genellikle olumsuzluğu düşünerek adım atarım. amerikada belki mutlu olamayacağız döndüğümüzde başımızı sokacak bir ev olmasını isterim bu yüzden olur gidersem gerekirse 1 yıl evim eşyalarımla boş olacak oturduğum muhitte kiralar 25k başlıyor 20k vereyim 15k vereyim dediğiniz gibi orada birşey ifade etmeyeceği için 1 yıl boş kalacak orada düzeni kurdum gelir giderlerimi ayarladım kalıcı olarak artık kalmaya karar verdim o zaman evimi tr kiraya vereceğim eğer dediğiniz gibi kira ödenmezse ihtarname çektikten sonra buna devam ederse mahkeme direk tahliye verir. tahliye taahhüt name çıkartmakta kendimden biliyorum benim vardı bir buçuk yıl sürdü mahkemeye bir kez gitmedim vekaletle avukatlar takip ettiler.
-
@Flight101 benim amacım daha çok kazanmak değil sadece geleceğe ve çocuklarıma yatırım yapmak bu yüzden örnek veriyorum
Faizsiz evim sektörleri için söylüyorum
3.milyontl bir eve yazıldık bunun marsafı %7 ile %10 arasında 300 bin tl masrafın var diyelim
100 kişilik gruba girdiğinizde aylık ödemeler 30.000tl başlar tr taşınmazını kiraya versem aylık 20k getirse 10k eklemem gerekeri 10k TL'de 300 usd olsun 3 günlük doordash ubereats
bu tarz yerlerde sana 3 4 yılda kesin teslimat garanstisi veriyor teslimat günü geldi 3 4 yıl sonra 3 milyon 1+1 2+1 ne ederse alır onuda kirata verirsen 2 evin kira getirisi 1 evin ödemelerini yapar günün sonunda borcun bittiğinde 2 evin olmuş olur bu şekilde devam eder gider. -
İllaki yapmışsınız hesabınızı ancak bu hesapta oldukça fazla değişken var..Kira getirisi, Amerika'daki doordash kazancı, 100 kişilik ekipte 100. ay kuranın size çıkması gibi...Yatırımınız bana bağlı değişkenlerinden dolayı çok riskli göründü..
Ben Türkiye'de 1 ev kirasından gelen parayla 2. evini alabilen birini görmedim, tanımadım...Ama kuracağınız bir iş ev de aldırır arabada...Hatta Amerika'da kuracağınız iş Türkiye'de birçok emlak yatırımı yaptırabilir..
Madem alışamazsam dönmek zorunda kalırsam düşüncesi var evi hiç satmayın ve kiraya vermeyin...Taşınmaz fiyatları zaten artan trendte..Hatta faizler düşerse daha da artar.. Olduda
Amerika'dan dönüş gerçekleşti zaten elinizde bir miktar dolar ile geleceksiniz kimbilir kur o zaman kaç olacak...İster bıraktığınız evde oturursunuz ister onu da satıp elde geleni de üstüne koyup yeni bir ev alırsınız....Tabi bu arada buraya dönüşte iş bulmayı ve Türkiye'yi bıraktığınız gibi yada bıraktığınızdan farklı bulmayı konuşmadık..
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k